Wednesday, September 24, 2014

PULAU PERHENTIAN - UNDERWATER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Before pi hari tu dah cakap dgn hubby yang cuaca macam dah start monsoon, sebab almost everyday hujan ribut di Kerteh.. But kan sebab dia dah set head & mind nak pi, also dah confirm dgn orang2 pulau, so pack jugak lah barang2.. Maka kisahnya hujan jugak every night di pulau tu tapi Alhamdulillah daytime memang clear sky.. But kaaaannn, underwater jadi berkeruh lah sikit dgn itu visibility kurang lah memuaskan.. Apapon 3/4 dari kami enjoyed lah dalam air itu manakahalanya 1/4 tu (me lah ofkos) diving atas katil tengok Drama Korea.. Time to relax kaaannn so relax laaahh...

Selamat Menonton Khazanah Laut Malaysia Tercinta..


My boy..


Dont ask me apa nama semua hidupan laut ini.. Can ask my kids hehe..













My girl dengan Dive Master yg berambut kuning..










Abang & adik yg kadang dituduh TWIN..


Bakal Instructor yang entah bila ada masa nak complete kan course nya... Now Instructor utk kids sahaja yg nak belajar Scuba Diving.. 


My princess..


Kalau ada emak nya, pasti tak dapat shot yg relax macam ni.. Surely kecoh kepoh satu laut... Ikan2 semua pasti lariiiiii... Am I OK..?? Am I ini, am I itu..?? Huwa hahaaa.... Toksah lah ajak I lagi ya..



Thats all for now.. Till we meet again.. 

17 comments:

Tihara said...

Alhamdulillah
cantiknya pemandangan underwater ni
thanks for sharing
suka sangat dengan ikan nemo tu :)

zino said...

cantik nya

mie said...

wowww....
xpernah lagi terjah hasil lautan ni..
ehehehee

Cheq Sue said...

superb la gambar2 ni kak mulan... saya dulu pernah jugak layan perhentian, mampu snorkeling je. bila gi tempat jerung katanya, macam nak lemas bila nampak 2 ekor... bila citer kat orang pulau katanya jerung perhentian vegetarian... heeee... rindu nak g lagi

The Travelling 3o said...

Bestnyaa satu family diving. Kalau banding perhentian dgn redang mana lg best?

btw kami 3 sekawan baru je launch travel blog. Kalau ada masa, singgahla, boleh tinggalkan komen dan feedback ;) blog kami www.thetravelling3o.com kalau dpt exchange link pun ok. 1st entry kami psl backpacking di New Zealand.

Terima kasih!!

Siti Rahayu said...

Subhanallah cantiknya..

tiga lalat said...

Salam. Hee sungguh cantik-cantik belaka gambar-gambar dibawah air.

m.u.l.a.n said...

Tihara, Abahzino, Mie, CheqSu, TT3, SitiRahayu & 3Lalat...

Memang sangat cantik.. Joommm masuk laut..!!!

NM03 said...

wow... cantek sangat2 ni... bestnyaaaa

Kakzakie said...

Memang mereka looks like twin kan. Seronoknya mereka dpt menikmati keindahan ciptaan Allah underwater yg bukan semua org ada peluang.

Macam menonton national geographic kakak rasa. Cantik sangat!

Daddy Ziyyad said...

Subhanallah...cantiknya...
Entah bila la saya boleh scubadiving macam ni kan...

Kesuma Angsana said...

subhanallah cantiknyer.. tq share bersama yer

:: Cik Viva :: said...

cantiknya dunia dasar laut...untung dpt tengok semua tu..

LYAfrina said...

serius..sungguh mempersonakan... mendamaikan.. mmg cantik sgt

Marya Yusof said...

As salam Kak mulan sayang,

Teringin nak diving tp kite ni cepat kecut perut tgk menda yg tinggi2 dan dlm2... setakat snorkeling ok lg kot...hihihi... nice pixs sis! Love it! :)

Ania said...

Salam kenal! Fotonya bauuus sekali! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Time Traveller said...

Perghhhhh jeles nyer.... Ya Allah best nyer diving macam tu :D