Monday, September 22, 2014

PULAU PERHENTIAN - REVISIT

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..

School holiday's over.. Back to normal routine lah kita... As mentioned earlier2, tahun ni memang masa sangat sarat.. So kalau cuti tu rasanya nak golek2 atas katil je.. 1 week break ni, hubby nak bawak anak2 scuba diving utk relax2 lah kononnya.. Ikut je lah kan.. Entah lah, lately ni rasa semacam je.. Syahdu semacam je.. Lonely semacam je.. 


OK lah to FLORA BAY @ PULAU PERHENTIAN.. Ada kawan diver yang recommend.. Ikut je lah.. Sampai sana kami tukar bilik sebab bilik yg dah book tu agak sempit.. Almaklum badang2 nak masuk kan.. So they offered us Family Room.. Betol2 dok atas Dive Centre.. Bising sikit sbb dekat dgn tempat refill tank.. But takpa naaa sbb I tak suka sunyi sangat.. Area rumah ni dah sedia maklum sunyi, so huru hara sikit is fine for me lah..


1 King bed & 2 Single beds.. Bergolek lah kami katil besar2... 


Coffee Corner.. Wajib ada lah for me the Coffeeholic..


Wallaaaaa ada Flatscreen TV & Fridge.. Ada ASTRO with ONE HD Channel... Clap clap clap...!!! Pi lah u all nak scuba diving pulau2 keliling Malaysia pon, I have the channel all by myself...


Ohh my... Awat tak habaq bilik ni ada washing machine..?? Cheq bawak baju selai sehari takut tak cukup baju...!! 


Petang first day tu ronda2 lah pantai tengok laut dll...


Nice resort.. Apa nama ehh, lupa tengok... Mat Arabs ramai duduk sini..


Another nice resort.. This one Arwana rasanya...  


Look... Look... Look.. My 11yo daughter dah nak sama besaq dgn abang 14yo...!!! How fast time flies kaannn..


3 of them.. Enjoy lah u all ya...


My darlings.. Both so besar already  :(


Alhamdulillah weather was great.. Aktiviti Rabu & Khamis.. 2 dives a day..


Pagi Jumaat nan syahdu..


Waiting for the boat back to Kuala Besut..


Love the view...


Will miss u..


Till then...


Bye bye Pulau Perhentian..


Singgah Pasar Payang.. Ohhh wooowww traffic the jam... Yeah, its school holiday kan.. Jumaat pon ada banyak kedai bukak kat Pasar Payang.. So can rembat apa yang patut lah hahaaa...


I just dont know why.. Kenapa lah so very the syahdu lately.. Mood memang ke laut je.. Photos taken pon dengan hp kaput je.. Edit je mana patut.. Nak pegang camera pon malas.. Normally I would be the one yg sangat excited nak pi holiday with the entire family biarpon dekat2 je.. Because I know that hubby will be by my side sepanjang cuti.. But ceeeehh ni ada jugak yg kacau with calls/sms/whatsapps... Katanya lepas cuti ada meeting lah, nak prepare itu ini lah & whatsoever lah.. Rasa nak campak je hp dia ke laut.. Now he's back at work & there goes my normal daily routine again.... alone.... Rasa nak ajak pindah Kuantan je.. Guna highway haram Kerteh-Kuantan 40mins je.. Hehehee... Highway yg 90% siap & cilok mana patut as long as its highway..!!! But kesian pulak he has to drive jauh2 everyday.. But what about me :(


16 comments:

Acik Erna said...

yang penting ada HD ye mulan..jangan diikutkan sangat rasa sedih sayu tu ye mulan..
memang dah besar2 anak2..nampak gambar kali ni

~Beb~ said...

ye! serious sgt.. awat cepau nau besaq bdk2 nuh? cam dah lama sgt x mai sini.. pdhal ade mai sini taoi jarang cte dak2 tuh. mse mai sini sll cite makn makan makan.. hehehhe..

twit! malu rse nye nak mgaku. tak pnh lg ke pulau perhentian. huhuhu

Kakzakie said...

Yg pasti anak-anak memang enjoy dives di perairan yg memang terkenal cantiknya. You tak ikut diving sama dgn mereka ke?

aizamia3 said...

Jangan rasa syahdu2 sangat.. just rileks je.. chill d day with ur family out there.. ;)

aizamia3 said...

Jangan rasa syahdu2 sangat.. just rileks je.. chill d day with ur family out there.. ;)

NenetPenne (NP) said...

kalau u rasa syahdu, u bayangkan i setiap hari rasa mcm tu...

the reason being alone is i dont have to miss anyone... tapi tetap juga miss..acaner tu?? haishhh

greetingsfromengland said...

This is the modern life of today Mulan, people work so hard to sustain a better lifestyle, to prepare a better future for their children and all. But is it worth while when the time of being together in the present moment is sacrificed? Something to ponder kan. Your hubby is trying his best to make up for the lost times. Just be grateful he's not in another country, I know of several couples like that, they spend more time apart then together!

LYAfrina said...

serius cantik sgt view dia..
x pernah jejak kaki kat mana2 pulau.. melainkan pulau pinang.. hehe

LYAfrina said...

serius cantik sgt view dia..
x pernah jejak kaki kat mana2 pulau.. melainkan pulau pinang.. hehe

Tihara said...

cantiknya views kat pulau ni
teringin nak pi sini :)

gadisBunga™ said...

wow. ada flat screen tv. astro one HD. ada washing machine.

best!!

amacam mood sekarang...? :D

wa said...

Pernah pergi pulau perhentian ni 10 tahun lalu hehehe....tapi kenapa yang ni lagi lawa tempatnya.... mmmmm.. jangan sedih2 k.. tapi, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul kan.. :'(

Kesuma Angsana said...

Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. sini mmg terbaiklah !

Farikica said...

insyaallah nk p thn dpn... (semua tempat nk p..he..he.. mcm bnyk sangat pitih...) kawan pon memang rekomen dok flora... murah dan convenient.. mmg cantik la kan pulau perhentian ni... sangat cantik..

tanveer said...

enjoyed every photo. full of life and activity. God bless you.Good to see your site.

Time Traveller said...

Memang menjanjikan percutian yang terbaik dan tak akan di lupakan.. :D