Monday, April 7, 2014

GILI AIR, LOMBOK ~ DAY 3

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..
Sooo sorry tak sempat BW lagi.. So very the much busy lately..


Apak & anak2 continue with scuba diving.. Dunno la dive site mana pulak diorang explore.. Apapon I like sebab depa can spend time togeder-geder... 


Spotted a turtle..


Ohhh so comel Nemo..


No no u cannot touch anything down there ya..!!


The lonely turtle..


Having fun..


Its like an aquarium tu ohhh noooo, I shud have followed them.. Aiyayaa but if my vertigo datang lagi, I might not know mana nak pergi atas bawah kiri kanan.. Dangerous oso kan..


Woaahh love this one..


Hey kiddo..


Hubby had difficult time shooting sebab the kids lari sana sini dalam air.. Wahahaaa... Kesian foto apak takde dalam air langsung.. 


Whilst.. Me was here.. Must grab the chance meehh.. Ngurutan Bali gitu.. 


Can u imagine katil urut ni tepi laut... Wooaahhh sangat best Alhamdulillah..


Near our cottage..


Ada clinic.. 


Ini father & daughter memang hantu air.. From the sea to the pool.. Aiyoohh kulit mereka..


Lunch time.. 


Subhanallah..


Awesome kan..


Cuaca sangat baik Alhamdulillah..


Boat yang menunggu penumpang2 nya yang sedang lunch.. Normally dari mainland Lombok.. Depa amik trip snorkeling dgn Glass Boat, then mai GILI AIR untuk lunch..


Tea time & lepak time @ our cottage..


Stroll lepas Asar.. Besar jugak GILI AIR ni.. Ingat kan kecik je.. Antara mode of transport di sini, kereta kuda ya ibu2 & bapak2...


Memang besar jugak GILI AIR ni.. Nak visit masjid tapi jauh jugak ke dalam rupanya.. Dah nak Maghrib maka terpaksa lah kensel.. Sebab hari dah nak gelap..


Matahari hampir melabuhkan sinarnya..


Cuaca hampir suram...


Thats MOUNT AGUNG, BALI.. 


Its up to u honey.. Wherever u go, I'm coming with u.. Lets live life to the fullest.. No think hard2 one.. Insya Allah rezeki ada di mana2.. 


Dinner Promo.. Tayang semua ikan + nasi/fries.. Murah tau.. 1 ekor ikan yang besar tu dalam RM15.. Comes with 2 pinggan nasi + 1 pinggan lauk sayur..


Ours.. This set costs RM15 (sepinggan nasi dah kena kidnap).. Siap ada tahu & tempe goreng lagi gitu.. Kami amik 2 ekor ikan = 2 set lah.. Gila banyak & soooo sedaaaappppp... 

14 comments:

Acik Erna said...

Terima kasih mulan..kongsi gambar yang sangat cantik

Mak Su said...

lombok? ramai orang suka ke sana sekarang. tempatnya mmg cantik kan

penDragon said...

ensemnya zharifff...suka turtle tu..

Dr Singa said...

marsha adik kan?


cantikkknya gambar penyu yang duduk dalam coral melengkung tu..

pak nya pakai kamera apa ya awak?

zaraab said...

Saya teringin sangat nak ke Gili sebenarnya. Just came back from Bali and we wanted to detour to Lombok, tapi flight ticket from Lombok mahal sangat. Beyond budget. I really adore your family! With all the kids yg ada scuba interest and passion. Amazing!

rostina76 said...

subhanaallah cantiknya dunia di bawah tu… rasanya klau ros pun cam mulan gak…..lebih rela di uli dari kena turun ke bawah. huhu ros fobia air. pepepun they are lucky (ur hubby & kids) sbb ada minat yg superb!!!!lombok? emmmph selain underwater, groundnya ok ke klau nak jalan2 family?

syieda said...

Cantiknya gaambar!!!

SUhaz sulaiman said...

awesome la sis...
subhanallah...
nak kena g jugak nih

Irfa said...

wow, superb
sorga gitu

Zulfadly said...

rasa nak pi je lombok, and the ikan nampak sedap!, one day nanti, IAllah

nohas said...

urutan Bali is a must...bestnya..

underwater world sangat awesome..mcm dokumentari..

Mamasya said...

jernih...bersih airnya....tenang je tengok
paling suka gambar yg ada turtle tu...menarik!makananpun murah dan nampak sedap....bestnya..

Azian Elias said...

salam Mulan..

bestnya.. we all merancang last year nak ke sini. tapi ticket mahal sangat..tak sesponsor semuanya..

all the pics soo nice...gerem betul..

Time Traveller said...

Pengembaraan yang jauh sehingga ke dasar laut.. memang terbaik.. suka tengok especially ank beranak buat diving.. nk tahu itu guna camera underwater ape yer? :D