Monday, March 24, 2014

LOMBOK YANG INDAH, HATI YANG GUNDAH..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..


Serious ingatkan salah kaunter & terminal..!! Sangatlah tak ramai & sesak macam sebelum2 ni.. Sangat senang & cepat nak check in etc Alhamdulillah..


Macam2 feeling nak naik aircraft ni tapi kita umat Islam wajib percaya Qada' & Qadar.. And Subhanallah cantiknya awan putih & langit biru..


Semua pon kena berator nak keluar masuk..


Airport nya..


Kelaparan.. Pak Anon bawa kami ke sini.. RUMAH MAKAN DAN LESEHAN YENI MURAD..


Tokojut kami ada BEBERUK..


Woaahh... All so yummeh... Alhamdulillah..


The famous AYAM TALIWANG LOMBOK... Wajib try kalau ke Lombok..


PELECING KANGKUNG.. Juga specialty di sini..


Haaaa ini lah BEBERUK... Kacang panjang, bawang, Sengkuang & sos Pecal + sambal Belacan tapi cair sikit & lain sikit rasanya.. Yuummmeehh..


Jus APOKAT vs TEH BOTOL.. Only in Indonesia kan..


Cantik tempat makan ni... Hijau je..


Tenteram je di sini..


Syahdu mata..


PELABUHAN BANGSAL, LOMBOK... Kami mau ke GILI AIR deh.. 


View from Reception @ 7SEAS COTTAGE, GILI AIR...


Master Bedroom..


Bosaunya Bathroom...


Our balcony..


Tangga to Master Bedroom..


Kids' Room.. Kat bawah deh..


Patio nya..


Our cottage ni..


From balcony atas.. OK jugak tak dapat cottage/unit tepi laut.. Nyampah kalau ada yg pakai tak semenggah.. Orat kak.. Den ado anak teruno.. Ada masjid tau kat sini.. Kalau azan, dengar macam dari 2 masjid sbb lain2 suaranya.. Lombok memang majoriti Islam.. Tu yg best..
***

Sangat sedih yang tak terhingga.. Ramai yg tanya di sini tentang MH370, sedih nak jawab.. Innalillahi wainna ilaihi roojiun.. 

19 comments:

Haliza Ghazalli said...

Happy holidays...Mulan

Time Traveller said...

Kak Mulan.. Happy Holiday.. Moga ceria.. bukan main lauk atas meja.. sakan nyer makan tu.. btw cottage yang sungguh nyaman sebab diperbuat dari kayu :D

Yong Kamariah said...

Enjoy your holiday Mulaniq! mcam best je kt Lombok ni. Kita ni dlm kepala asek ingat Lombok = larikan anak dara org, tak semenggah tui pala otak ai ni!

Dr Singa said...

lombok..
next dalam list saya..

syieda said...

Wow bestnya..share iti k. Happy holiday!

Kesuma Angsana said...

kan dah cakap mmg travel jauh2 jelah kerjanyer... n3 khas for u yer http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/03/rezeki-jatuh-dari-bulan-opps-mulan.html

MulutPayau said...

Selamat bercuti....
Seronoknya dapat ke Lombok..mmng teringin nak ke sana..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

Follow sini.. :)

Bestnyer tgk blog akak ni

BUNDA a.k.a KN said...

Selamat bercuti...

Bunda singgah dipagi Jumaat yang dingin..

NJ said...

Nice chalet... kita pun kat indo masa pengumuman PM Najib MH370 jatuh. Mcm2 org sana spekukan, sama lah mcm kat sini & around the world. And mmg rasa sikit ngeri bila kena turbulence masa kat atas tu, Alhamdulillah selamat kembali ke bumi bertuah Malaysia ni. Len kali kalau Mulan anak-beranak nk gi diving, bole Arif ikot sekali? ;D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cantik juga lombok ni ye...
ingat zaman2 arwah ayah berkebun dulu.. adalah juga pakai pekerja lombok bantu di kebun sayur kami... sempat gak belajar beberaoa perkataan lombok..hihi..

Tihara said...

cantiknya lombk ni macam tenang je tempatnya
mh370 kekal misteri,saya harap sangat semuanya masih selamat..insha Allah

Petak Bunga said...

rare betul tehbotol tu..

mrs.smile said...

Kak Mulan selamat bercuti..have fun!
menanti entry selanjutnya dari akak..
terliur jugak saya tengok hidangan2 cenggitu..tetiba rasa lapar nak makan ayam penyet wang solo!

BIBIE KARIM said...
This comment has been removed by the author.
BIBIE KARIM said...

Masa Air Asia buka route ke Lombok, tertanya gak macamana rupa tempat tu. Pastu kawan bagitau, nak dive...gilah Lombok. Tenang je tengok tempat ni.

Salam kenal!

Rai Ourkizuna said...

akakk!! sori lambat bagitau.. FM boomerang dgn beg cantek dah sampai.. berebut beg dgn damia.. hahaha..


erghh.. ayam tu nampak sedap.. espoket tu pun cam pekat dan sedap.. orang lombok mmg alim2 kalau yg datang kerja kat msia ni.. yg ayah saya kenal la.. ayah saya tak suka orang jawa indon.. tapi lombok ok..

pB said...

Selain dari scuba , apa aktiviti kat sana yang menarik ?

LydSunshine said...

Nila boleh dibakar dan menajdi lauk? Tak biru ke mulut? Okay. Tak lawak. Nila tu apa ye?