Monday, March 31, 2014

GILI AIR, LOMBOK ~ DAY 2

Assalam & Salam Sejahtera..
Day 2 @ GILI AIR..


Tiap pagi kami diberi menu.. Maka molot2 ni always lah mintak HUNGRY BREAKFAST.. Sebab FREE kan, so amik yg paling rich lah.. No Buffet Breakfast..


Hello Hello... Cuti tau.. Always on the phone walopon pepagi buta... Aiisshh...


The apak & anak2 in the water.. The omak stays in the boat.. But jump also pi snorkeling later ... Alone..


The recycled stuffs, dihangkot dengan bot kecik (tu di tengah2 barang2 tu) utk dihantar ke mainland - LOMBOK


Zharif & Irfan (7Seas Dive Master)


Marsha


My kids..


Zharif & the Turtle..


My Mermaid..


"Glad u come & play2 with me" 


My boy


"Praying for MH370"
Me & frens will try to look for them & protect them.. Insya Allah.. Aamiin..


"They are safe somewhere".. Aamiin..


"KEEP PRAYING FOR MH370"


Bye bye & see you next time..


Feels like jumping in the water..?? 


Muka2 kepenatan..


Alhamdulillah weather was so bright & awesome..


Subhanallah..


Kalau lah itu aku yang punya.. U all semua boleh ikut naik FREE... Hehehe...


The boys terus balik ke Cottage..


Me stucked here... 


This little mermaid nak main dalam pool pulak dah..!! Ohh your skin...!!


Lunch sini everyday.. NEVERLAND rasanya nama cafe ni.. 


Best kan sambil makan tengok laut..


Subhanallah cantiknya.. Kalau lah everyday lunch tepi laut macam ni..


Everyday pon order AYAM BAKAR TALIWANG LOMBOK.. Memang specialty nya, so must grab the menu lah...


Tea time @ our Cottage.. 7SEAS COTTAGE..


SUNSET.. MOUNT AGUNG, BALI from GILI AIR, LOMBOK.. Satu jam je dgn speed boat from Lombok to Bali..


DINNER : IKAN BAKAR LOMBOK, PELICING KANGKUNG & macam 2 lagi.. Tak segan nak citer, kami anka beranak naik 1-2kg duduk Lombok ni.. Sebab dinner makan nasi every night.. Tak rasa bersalah pon sebab SEDAAAPPP sangat.. Now on diet lah cekononnya..
***
And ohh untuk mereka yang telah menerima cenderahati, semua detail (kenapa ianya berlainan & maap lambat sangat dipostokan hehee), sila lah baca di post ini ~ 

19 comments:

Mie said...

Wah semuanya tera menyelam...

Kat sana tentu banyak makan lombok...

Mahu juga tengok foto wajah2 ganteng pemuda lombok yang berjaya memcairkan hati gadis2 Malaya...

Supermeng Malaya said...

nice

Lady Windsor said...

best! best! best! apa lagi nak kata neh...menu semua yummeh kan..janganlah rasa bersalah dear Mulan, makan saja..hehe..

nohas said...

into the blue...nampak best aktiviti snorkelling ni, tak pernah try..

Subhanallah, cantiknya gambar2 di dalam laut, diatas darat..

syieda said...

Ya allah cantik betul warna air tu.

sal ya said...

Salam perkenalan...

Dh lm tk bw ke blog2 lain ni. Huhu...

pB said...

Cantik sungguh....

Fazleyatul Aini said...

subhanallah cantik sangat. nak pergi memang tak ler, tumpang tengok gambo. hihi

aizamia3 said...

part makan tu paling best.. hehehe..

Rai Ourkizuna said...

subhanallah..cantiknya kak.. kalau pergi ni confirm saya takmo balik.. hahaha

Rai Ourkizuna said...

oh..btw hadiah da sampai tau.. baru buat entry semalam kot..hehehe..

Time Traveller said...

Waaa seronok nyer tengok little mermaid dan zharif diving.. :D teringin la pulak :D

Kapal tu sy doakan la.. kak mulan murah rezeki boleh naik hahahha :D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Subhanallah... cantiknya pemandangan tepi laut tu....

Haliza Ghazalli said...

Syokknye Mulan!.....

LydSunshine said...

Cantik rupanya lombok ni ye. Nama dia mcm buruk je, tambahan lagi dgn berita negatif pasal lelaki lombok. Bila tgk sekali rupanya cantik sgt. Siap boleh berenang dgn penyu. *dtg dari blog KA.

Clive Einstein said...

hi kak
yang gambo dalam laut tu guna camera apa?cantiklah quality dia! love it.
penyu tu xtau la pulak jinak giler,xlari..hehe

all the same, best la boleh menyelam! xkesampaian lagi hasrat nak menyelam!hehe

mrs.smile said...

bestnya makan mengadap laut yg cantik tu..kalau nasi banyak mau bertambah tambah makannya..

seronok tengoh budak2 ti diving..teringin pulak rsa, padahal saya tak suka air laut..ddk kat tepi2 pantai ok!

saya tlg doakan kapal tu...boleh bawa saya naik sama :)

Daddy Ziyyad said...

Subhanallah....cantiknya...
Saya mmg nak ke Lombok...tapi tak buat la aktiviti2 menyelam diving tu...hihihih..

Terima kasih ya...dah terima gift scandinavian tu...TQ..TQ


m.u.l.a.n said...

mie: mak nya rak terer dah.. haha..
*
supermeng: yes very nice..
*
ladywindsor: rasa bersalah tu kejap je wahahaaa..
*
nohas: try la.. best..
*
syieda: mmg biru yg sgt biru..
*
sal ya: tqs singgah sini..
*
pb: subhanallah mmg cantik..
*
f aini: insyA sampai nanti..
*
aizamiza: part makan mmg tak leh tinggal kan hehe..
*
rai: mmg rasa x mau balik..
*
time traveller: amiin.. nanti ramai2 naik free ya..
*
kak madiha: mmg cantik..
*
haliza: alhamdulillah sampai kami ke sana..
*
lydsunshine: mmg cantik sgt..
*
clive: canon G12.. yg baru lagi byk model..
*
mrs smile: amiin.. jom naik kapal free..
*
daddy ziyyad: byk aktiviti lain kat lombok ni.. hope u & maam like the gifts yg x seberapa tu..