Thursday, January 16, 2014

BALIK VIETNAM TRIP & HADIAH UNTUK BLOGGERS...!!!

Assalam & Selamat Sejahtera... Hope all in great health.. Woaaahhh memang sarat marat schedule semenjak cuti sekolah.. Nama je cuti tapi penuh jadual ngalahkan Menteri wahahaaa... Walopon sebegitu rupa penuh jadual, sempat jugak seketika 2 malam ke Ho Chi Minh City.. Balik kampung konon kata kan wahahaaa...  YES, I miss Vietnam so much.. 10 tahun duduk sana, anak2 membesar di sana, macam2 kami belajar.. Namun begitu, MALAYSIA memang No 1 lah dalah jiwa raga..!!


Kalau dari Tan Son Nhat Airport nak ke bandar, memang kena lalu MASJID PHU NHUAN ni.. Antara perkampungan MUSLIM CHAM di HCMC..


Alhamdulillah.. Selamat sampai ke HOTEL RUBY.. Actually masa tu 17-19 Dec pi sana nak bawak Mak.. Tapi Mak suruh ajak aunty2 (yakni adik2 dia lah).. So my Acik & Ateh dengan girang nak ikut sekali.. Dengan itu, my misi was bawak THE 3 SISTERS lah kekdahnya melancong ke Ho Chi Minh City (HCMC)..


With 2 KING SIZE BEDS, kami berempat duduk sebilik lah..


Arrived 10am, letak bag kat hotel & terus ke HONG ANH BOUTIQUE @ NAM KY KHOI NGHIA STREET... Rambang2 lah mata THE 3 SISTERS... 


My ONLY MISSION ialah menapau segala food kat sini.. Hahhaaa, its jauh dari bandar @ HAI BA TRUNG STREET.. Naik taxi untuk beli breakfast... Terus shopping PHO BO, BO KHO, BANH MI TRUNG dll untuk tapau balik Malaya, untuk my hubby & kids...


Hasil tapau-an... Sejukkan dalam frdige.. Malam baru taruk kat freezer.. Bungkus2 lah dgn plastik & suratkhabar masa nak balik nanti ok.. Hehehee..


View from our room.. Bingit2 pon bandar ni tapi I like...


Also a must place to visit... Duduk minum2 segala mala Fruit Juice... Murah tau & of course sangat sedap..!!


Ohh dulu tak ada pon that tower macam Burj Dubai tu.. Tak naik pon lagi.. Tak apa lah next time.. I've seen a lot dah kat bandar ni..


Deco2 nak sambut NEW YEAR.. Berbunga2 bandar...


My mum & MAKCIK PHATIMA... My nanny for almost 8 years... Dia lah ibarat mak, kakak & kawan di sana dulu2.. 


My aunty2 ni tengah rabun mata nak shopping painting2.. Dapat jugak grab satu.. Tempat kami cuci mata dulu2.. 


My kids' school bag.. Kenetulan ke sana, so beli je lah.. Alhamdulillah diorang suka.. Branded tapi murah ya amat sebab reject atas sebab salah tagging & printing.. Quality memang original punya sebab kilang depa memang di Vietnam.. Who cares lah janji murah.. Murah dari kedai ORI masa depa buat SALES tau.. Kami dah beli banyak dulu2, punya lah lama nak koyak & rosak.. Alhamdulillah worth buying..


My mum punya cenderahati untuk kenkawan surau.. Kekacang tu I punya...


OURS.. Shopping 2 biji backpack 70L & 90L... Ganti yang lama yang dah almost 10 tahun belaka2..


Pagi 19 Dec sebelum pulang ke MALAYA... Camera tak bawak so kekdahnya guna handphone aje lah.. Tak kira lah quality nya, janji THE 3 SISTERS sangat happy & can capture some awesome shots.... I'm blessed & thankful to Allah for giving me one amazing mum & lovely aunties.. They're always by my side ever since papa meninggalkan kami.. 


Hohohooooo... Ni lah kunyahan yang femes di rumah sekarang.. Sementara stok masih ada hahaaaa... 


Also yang ini.. Tapi tak boleh banyak, nanti rongak gigi...
***
OK, remember post yang dolu.. Why blogging kan kan kan... There're 12 of you wonderful Bloggers.. Thank You from the bottom of my heart sebab sudi kongsi pendapat... 


I typed all 12 (maap yang 2 bawah tu tak nampak).. Ikut siapa yang komen dulu.. 


After I clicked RANDOMIZE, ini lah yang dipaparkan... So maka kisah, the first 3 dalam kotak merah will get the 3 cenderahati ikut susunan di POST hari tu.. And sebab ada belen2 souvenier, 4 dalam kotak hijau akan dapat jugak lah sikit2 insyA... Moga semua berpuas hati & insyA nanti I buat lagi hehehee...
*
So mereka2 di atas boleh lah email address rumah (Malaysia) to me o-mulan@hotmail.com
THANK YOU AGAIN..!!

10 comments:

Rai Ourkizuna said...

hoyehhh~~~ alhamdulillah... muakkhhhsss... sayang akak..hahaha..

gigih akak menapau makanan sana.. mesti sedap gila kan.. saya tak pernah rasa makanan vietnam.. tapi opismet penah beli popia yg balut ngan kulit beras tu.. ke apa dah sebutnya.. dgn sosnya tu nampak sedap gila kot.. hahhaa..

mrs.smile said...

yahoooo...saya nampak nama saya disitu!! sengih sampai telinga hehehe btw thanks in advance akak :)

nanti kalau ke sana memang kena pegi makan kat situ..bila tengok akak gigih menapau makanan tu semua balik malaysia...mesti rasanya sangat sesuatu kan!

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah rezeki KA yer.. tq so much, nnti KA email details yerk

MulutPayau said...

Wahhh menapau makanan dari sana..tentu sedap semuanya tu...

Wak Gelas said...

x aci lar makk.,uHUuuu

Irfa said...

adik dh mggelupur ajak pegi hcmc
sbb dia dpt duit asb tu hari ;)
tp xde kawan nak pegi, sy nak join pun byk hal nak setel

Dr Singa said...

gud
gud..


:)

adil gitu..

:: Cik Viva :: said...

ehem2..irfa perli sy laa...huhu
sy nak pg aritu, takde sorang pon nak..semua de hal..

Time Traveller said...

Alhamdulillah.. untung la bagi mereka yang berada dalam kotak merah tu :D hehehehee.. syukur :D

Semanjak dua ni ramai kene denggi asyik kuar masuk hspital jer.. tak dapat nk buat BW sgt .. papa pun terima kasih :D

m.u.l.a.n said...

tq tq pada yg sudi...

jooomm joomm pi vietnam.. macam2 ada hehee... esp bab makanan yg sgt yummehh..