Tuesday, November 26, 2013

TRAVELLING TIPS........ WHY BLOGGING + SAPE NAK HADIAH..???

Assalam & Good Day All...
Happy School Holidays...!!! Best best sebab tak payah busy2 prepare breakfast awal pagi & jerit2 macam Tarzan in the jungle.. Wahahaaa... Yup, almost everyday macam itu.. Alahmdulillah, Masjid ada buat KEM IBADAH untuk school kids untuk first 2 weeks School Hols ni.. Takde lah bebudak Ribena ini melangok depan TV, main games sepanjang saat... 
***

For those who wish to travel during school holidays ni, please bring along GAVISCON for heartburn & indigestion.. Jalan jauh2 kalau perot bikin kacau, sangat menjengkelkan holiday kan.. Also, u never know what type of medicine the pharmacies offer kat sana sinun.. Bawak bekal lagi senang cerita..
***
SCHOOL HOLIDAY = SPRING CLEANING TIME...!!!
Bila kemas2, eh eehhh banyak pulak lagi souvenier2 ini dalam gerobok ku... OK, nak let go sebahagian ini.. Sape nak...???




Yup yup... Lately lembab ber-blog sebab memang ada kala ketika memang busy.. But ada kalanya ketika (tidak serius) jugak ber-INSTAGRAM & FACEBOOK.. Terkadang gatal2 pulak menelek2 BITSTRIPS... But kan kan, BLOGGING will always be my first CINTA HATI... Sebab kan, its like a DIARY.. Ada Archive, ada label, ada macam2 lah... Though ianya a bit complicated but its detailed, compare to yang lain2 itu... 
***
So my dear BLOGGERS,
WHY DO YOU LOVE BLOGGING 
@ KENAPA SUKA BER-BLOG...??
(expired 23 Dec 2013)
extend sbb byk hal lah pulak.. hehe..
***
Tak perlu buat post kat your blog pon, cuma tinggal kan komen & sebab2 nya masih ber-blog hingga kini di comment box je... Komen 3 blogger yang bakal mendapat salah satu dari pakej mini di atas, akan dipilih oleh anak2 Ribena ini nanti.. Atau tengok lah guna RANDOM.ORG ke.. Actually ada lagi balance2 souvenier tu, will see how lah kalau boleh tambah nanti... 

Sunday, November 17, 2013

KOLEKSI DAN KENTUT...

As Salam & Good Day All..

Internet connection agak horror lately, tenat nak main computer.. Semalam Sabtu, Boss@Work & Gegirl@Camp.. Me & Boboy @ Home buat hal sendiri2.. Of course lah cuti sekolah ni the Boboy akan khatam berkali2 PS123456789 tu.. 


Haaaa ME & MINE... Projek tertunda 2 tahun lepas.. Me-repair yang kehilangan batu2 & jugak mengganti yang telah longgar2 itu.. 3 1/2 jam jugak melengohkan tengkok ni semalam.. Rasa pinar biji mata.. Koleksi seantero benua 25 tahun.. Ada lebih kurang 50.. Beli, tukar2 dan hadiah.. Besi tahan karat ada, solid wood ada, kawat TNB ada, leather pon ada, macam2 ada.. Yang solid wood tu kalo hempok orang, mau cedera kot hahahaa..

Rasa kadang macam dah bosan tapi ohhhh masih sayang bangat..!! Sebab kurang boleh memakai emas (gatal2 kulit), so simpan je lah kan.. Apalagi baru di-repairin semalam wahahaha...


Forwarded from a fren.. Apalagi semua, mari kita bersama-sama.... Huwa hahaaaa... 

Tuesday, November 12, 2013

EMOSI MELANDA DIRI...

As Salam & Good Day All.. Happy & healthy selamanya...
Lama jugak tak update.. Physically takde la busy sangat, tapi emotionally YES...!! 


Antara gangguan emosi ialah sebab tak dapat ke STADIUM SHAH ALAM.. Bebudak ni kena pi sekolah.. Dengan sebak sedihnya tengok kat rumah je lah...


LIVE @ HOME...!! Yes..!! Alhamdulillah.. After 21 years.. Arwah papa sempat pegang Trophy PIALA MALAYSIA in 1983 & 1992.. Miss this one lah.. Al Fatihah.. We miss you so much..


KUDOS to u guys.. U did great.. Underdog pon underdog lah.. Sokong sudah semestinya..!! Ikhlas dalam hati tak sangka pon PAHANG menang sebab KELANTAN memang sangat hebat.. 


Semua bangsa pon ada... I like..!! 1 MALAYSIA..


Ohhh mereka rupanya... Thank you for your effort guys..!!


HUJAN..!! Terpaksa cover the drums dengan plastik & tubuh badan mereka... Betapalah semangat berkobar dalam diri..!!


Ohhhh Dato Siti pon meluangkan diri...

(FB : EDDIEPUTERA PHOTO ARTIST)
Ohhh I like...!!! Moga berterusan begini bukan saja antara KELANTAN & PAHANG... Moga semua rakyat MALAYSIA kekal ukhuwah & silaturrahim nya.. PEACE NO WAR all...!!!


Sambutan di KUANTAN Sabtu lepas...


The Captain.. Teringat dulu2 masa arwah papa masih di Stadium Darul Makmur, Jalal masih lagi dengan skuad Under 18 Pahang rasanya .. Senior dah now.. Oldest player, 38 tahun.. Respest u Capt..!!


1983 dalam kenangan.. Walaupun tak main, papa was together with the PAHANG team (nun di belakang).. Al Fatihah.. We miss u so much.. 


6 NOV 2013 selepas SUBUH...
Dalam hati, "bior betol Pakcik ni.."
Akan tetapi after a while, hati berkobar2 memberi semangat & doa agar Pakcik Majis selamat sampai, walopon terasa IMPOSSIBLE..  Tanpa paksaan, hati tetap nak tau updates & progress Pakcik Majid ni.. 

Tak ada sponsor, takde apa berita.. 
Sendiri pergi, sendiri cekalkan diri..


He was spotted along the highway (LPT).. Asalnya berselipar saja tapi later ada yang memberi sandal dll nya...


Seorang diri je.. Dia boleh, I tak boleh...!!

(FB : KUANTAN & ANUAR YAHYA)
The first group (kalau tak silap) yang kejar Pakcik from Kuantan untuk salurkan bantuan RM dll... U guys sangat gojes..!! Semua yang menyokong Pakcik Majid memang gojes.. 


Pakcik Majid rehat & tido @ R&R je.. Toksah la kata nak amik dia tidor kat rumah, tak ada dia nak pon.. Ramai sangat yg offer.. Dia stop solat, rehat & makan di tiap R&R dia stop..


Dari selipar, ada yang kasi CROC... Dari CROC, ada yang kasi kasut..!! Rakyat MALAYSIA sangat penyayang & prihatin.. 


HUJAN.. Hamba2 Allah yang turut berjalan temankan Pakcik Majid... U guys sangat gojes...


Alhamdulillah... Dah masuk DUKE... Penyokong tegar yang penyayang, follow Pakcik Majid dari Bentong rasanya...


Dah jumpa SHAH THR semalam ISNIN... Alhamdulillah, dah sampai KL pon.. Dah kurang risau di hati... Target Pakcik Majid sampai STADIUM SHAH ALAM hari ni SELASA 12 Nove 2013...


FOTO : THR GEGAR...
Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Sampai jua dengan izin Allah..


TERKINI.. Surat dari YAM TENGKU PRESIDEN PBNP...


Alhamdulillah... Rezeki dari Allah taala... Pakcik Majid akan dibiayai ke Mekah untuk menunaikan UMRAH...


(PHOTO : EZRAFFYUSOFF)
Moga Pakcik Majid sihat selamanya..
Teguh iman & amal hingga akhirnya..
Walau ramai yang caci & cerca..
Semangat Pakcik kami sangat teruja..
Pakcik BOLEH, kami hanya ternganga..
Ramai yang memberi, juga menderma..
Pakcik tak pernah mintak apa-apa..
Berbekal cekal, tabah di dada..
Kini NAZAR di hati telah terlaksana..
Walaupon di kata gila, entah apa-apa..
Dengan izin Allah, Pakcik sampai jua..
Alhamdulillah pujian untuk Yang Maha Esa..
Hanya pada Allah, tempat kita meminta..
****
Pakcik Majid dah sampai STADIUM SHAH ALAM tengahari tadi @ 12pm... 
So I boleh jalankan rutin harian seperti biasa selepas ini..
Fuuhhh, hilang resah risau di hati...
Dia insan biasa, macam orang tua kita.. 
Dia juga rakyat Malaysia.. 
****
PHOTO CREDIT : Group FACEBOOK KUANTAN, I LOVE PAHANG & THR GEGAR..

Tuesday, November 5, 2013

SALAM 1435H..


Moga kekal teguh iman kita..
Diberkati & dirahmati selamanya..
Sihat badan & murah rezeki semua..
Bertanggungjawab & sentiasa ceria..