Saturday, May 25, 2013

BYE BYE MALAYA...

Maap tak sempat nak BW lagi.. Balas komen pon asyik tak nyempat lagi.. Hope all is well.. Tunggu 2 minggu lagi la or bebila masa mengizinkan di celah2 bermusafiran ni.. Been busy planning, searching, booking, printing, packing - sampai fening ini kapala dalam 2 minggu ni.. Doakan perjalanan kami selamat pergi & balik ya.. Nak present nanti teka mana kami pi ya.. 4 pemenang pertama yg tepat je kot.. Kalau ada lebih, ada lah insyA...

Ni baru sampai airport besau utk transit to next destination. Badan penat betol hajat nak tidoq je atas flight tapi depa ni serve makanan berkali2.. Mak marah tau makan tengah malam2 & pagi2 buta, orang tengah sedap tidoq..!!! Foto kat bawah ni foto food yg kena kejut utk makan, also foto tengah melepak transit ni... Amik je mana sempat.. Take care uols & see u soon insyA...!!!



Thursday, May 16, 2013

BLOGGERS@MOMS-TERS DAY CELEBRATION...

Maap lama betol tak BW... Sangat busy2 lately entah apa2.. BUT Yezzaa... Takde ku pedoli... Lately  banyak dapat tag kat FB, regarding itu fakta (dunno how true) bahawasanya mereka yang suka upload foto makanan dalam blog/FB etc adalah MENTALLY ILL...!! Ada aku kisah... Wahahaaaa... 


Wallaaa... Penuh semeja... MOTHER'S DAY CELEBRATION.. Masak sendiri2 tapi makan sama2..


Terapi minda, tekak, perut, mulut, mata, hati, telinga... Yesss, kami bersuka ria tanpa peduli sesiapa.. Sambil berkongsi suka duka & pengalaman seadanya... Love the colorful TUPPERWAREs... Tapi pulaknya toke Tupperware  Aunty FA ATIP tak dapat mari.. Aiyayaaaaa....


SPAGHETTI CARBONARA..


CHEF HANIELIZA'S PASTA BOLOGNESE.. 


MY FAVOURITE..


RISOLES..


KACANG POOL & CO.. 


NASI IMPIT & SAMBAL KELAPA IKAN..


Fuuhhh.. Sungguh tak tahan...


Moga ukhuwah kami berkekalan... 
(Chef Hanieliza, Maklang~Dari Teratak Maklang & Ribbon Embroidery, Mulan & Kak Rina~SilverSarina/Wanmommy)


We were here @ PANTAI KEMASIK... Alhamdulillah we had great time together... Potpet-ing, eating, laughing.... And the food all so yummmeehhhh....!!!


Subhanallah cantiknya cuaca & ciptaan Ilahi...

Tuesday, May 7, 2013

PULAU TENGGOL UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA...

Detik bersejarah PRU 13 dah berakhir.. Bagi yang menang, laksanakan tanggungjawab yang dijanji.. Bagi yang kalah, teruskan perjuangan tanpa henti.. Apa2 pon Allah dah rencanakan segalanya.. Bersyukur & redha lah wahai pemimpin semua..


Dah ada mood nak upload foto2 underwater @ PULAU TENGGOL (Dungun) 2 minggu lepas.. Kita tak pi pon.. Diorang2 dalam foto je yang pergi.. Foto2 ni tumpang sekaki kat blog ni..
HAPPY BIRTHDAY DARLING ZHARIF..
Hari ni birthday nya 7 May 2013..


My darling Zharif, my dearest hubby & his CLOSEST Scuba Diving buddy/partner, Tan PP... He's a Kelantanese-Chinese.. Hampir setiap kali diving di area Terengganu ni, memang dengan Tan ni lah..


Corals yang masih bersih suci... 
Tidak diganggu dan dicemari..


Moga sesuci hati rakyat MALAYSIA yang berbilang bangsa & ugama..


Berbagai warna.. Sebagaimana pelbagai warna kulit rakyat MALAYSIA...


Pelbagai spesis hidupan laut hidupnya harmoni.. 
Moga rakyat MALAYSIA jugak begitu setelah selesai PRU 13 ni..


Hidup mereka sentiasa tenteram & aman.. Mohon kita jugak begitu..


Bersama-sama lah hidup walau berbeza pendapat & ilmu..


PULAU TENGGOL BELONGS TO ALL MALAYSIANS...
***
FOR MALAYSIA... 
PEACE, LOVE & HARMONY...

Thursday, May 2, 2013

STRESSED SATURDAY + LETIH ON LABOUR DAY...

Last Friday ada di KL sekejap kan.. Meeting & having great time with lovely frens.. Malam tu balik Kerteh sebab my gegirl ni ada sekolah ganti on Saturday.. Maka kisah cerita duka pilu Sabtu lalu, the small girl pi sekolah, the big girl was at ome ~ ALONE.....!!!!


Sebab the boys (big & small) telah masuk laut @ PULAU TENGGOL... Anyway, thats my boy - kecik punya lah sebab the besar boy yang amik foto ni.. Tqs my darling hubby for the pic..!!! Tadak mood nak upload foto lain, tapi cantik2 sebab weather Alhamdulillah was so good.. Glad u boys had fun biarpon I sensorang tergolek kat rumah ni macam balak kering.. Hahahaaaa... That was last Saturday...


HAPPY LABOUR DAY ALL (semalam ya)...!! Ya lah cuti labour day.. Plan macam2 nak buat semalam tetapi my hubby ni ada pulak panggilan laut.. Kalau laut memanggil2 (esp when there's a buddy), badan dia memang menggigil2 takleh buat apa2 yang lain hahaaa... Takpe lah, dah keje sensorang diri nak kasi anak bini makan, kita kasi chance lah... Dapat lah hasil sekor Lobster & 2 ekor ikan cantik ni... Panjang bebenor nasib ada container nak isi.. Panjang semua lebih sekaki gitu.. Lobster tu merengkok la kejap dalam freeer sebelum dikorbankan esok lusa.. As always kalau tak keluar, maka kisahnya masak, kemas, basuh, sidai, cuci bagai, lengkap lah kat rumah.. Mandi pon sebelum solat Zohor. Ngalah kan hari budak sekolah busynya.. Idoknya cuti semalam... Gigih macam hari biasa...

FOTO : GOOGLE
Plan asal semalam nak bawak kids tengok IRON MAN 3.. Kesian bebudak ni dah siap tapi apaknya balik sikit lambat.. Dah petang dah.. Lupa pulak dia, nak suruh book tiket online awal2.. Maka kisahnya kalau dah public holiday, full house lah TGV kat Mesra Mall ni.. Dari utara selatan datang nonton.. But the kids faham sbb apaknya memang suka diving... So postpone nonton weekend nanti lah...

PHOTO FROM FB MAKLANG
PRU 13... Sangat tak suka bila saling mengata & memfitnah.. Sesama Muslim pulak tu.. Jugak sangat tak suka bila membazir & membahayakan dengan semua yang digayut2 & digantung2 ini... Memang meriah tapi patut ke dengan pembaziran semua ni..?? Berapa kos untuk semua poster2 & bendera2 ni..? Boleh bikin sekolah & rumah murah kot.. Buat baju2 anak yatim, anak orang susah ke.. Repair jalan, infrastruktur lain, bikin kilang kasi orang kerja... Aiyayaaaahh.... 
*
SELAMAT MENGUNDI RAKYAT MALAYSIA..
UNTUK NEGARA AMAN SEJAHTERA..
JANGAN LAH GADUH BERMASAM MUKA..
BERSAMA2 KITA MEMAKMURKAN MALAYSIA TERCINTA..
WALAU BERLAINAN PARTI, BANGSA & AGAMA..
*
~PEACE, LOVE & HARMONY~