Monday, December 16, 2013

SIPADAN ISLAND YANG TERSANGAT AWESOME..

As Salam & Selamat Sejahtera.. Moga semua sihat & gumbira di mana jua anda berada.. Fuuhhh, hectic betol 2 minggu lepas ni semenjak banjir.. Alhamdulillah semua dipermudahkan & moga semua redha dgn ketentuan Ilahi.. 

Setelah stucked kat rumah mak masa banjir 2 minggu lepas, Alhamdulillah dapat juga balik Kerteh utk pack barang2 ke Sipadan.. Hati memang tak selesa nak pergi tapi mak kata kesian budak2 dah excited lama nak pi.. So terbang lah kami ke Tawau pada 7 Dec lalu..


Naik aircraft QUEENS PARK RANGERS gitu..


Lama tak tengok langit biru.. Subhanallah cantik sangat..


Alhamdulillah arrived safely @ Tawau Airport..


After almost 2 hours by shuttle & 45 mins by boat, kami tiba di Mabul Island..


Welcoming All Divers..


Sunset yang sangat awesome..


The VAT 69 Team yang menjaga perairan Malaysia & menjaga kami hehehee.. Cool guys..


Off they went.. Under the sea, under the sea... La la la la laaaaa..


My Marsha & frens..


My Zharif..


The Junior Open Water Divers.. 


8/12/2013... SIPADAN ISLAND...!! Subhanallah cantik sungguh.. My first time here.. Alhamdulillah weather pon awesome.. And my camera terjun dalam laut hehehe.. So terpaksa lah guna handphone aje.. SD card belum tengok lagi.. No resort in SIPADAN ISLAND, cuma markas tentera yang menjaga pulau & perairan Malaysia.. Underwater yang sangat amazing cantiknya.. Gue cuma snorkeling ling ling ya..


Next day 9/12/2013 to SIAMIL ISLAND.. Tiada resort jugak, only few soldiers yang jaga perairan Malaysia & pulau kita..


Subhanallah SIAMIL ISLAND ni above water sangat cantik.. Tapi under water kurang ummpphh sebab terdapat lagi pengeboman ikan secara haram yang menyebabkan rosaknya hidupan laut.. Susah nak control bab ni sebab locals kurang prihatin..


That is DENAWAN ISLAND.. Very near to SIAMIL ISLAND ni.. Cantik sebab terdapat rock formation di sebahagian tepi pulau instead of beach, macam kat oversea.. Tak boleh zoom sbb guna handphone..


Foto untuk kenangan..


Bye bye SIPADAN & SIAMIL.. Hope to see you again in the future..


Last but not least, 10/12/2013.. Misi untuk tenggelamkan bot bocor utk dijadikan tukun.. FAILED sebab bot tak nak tenggelam hehhee.. Update blog guna handphone, foto semua tak di-edit langsung.. Nak kena tunggu free baru upload dgn camera hubby...


Update yang agak pantas di Instagram, tapi tak detail lah @ MULANIQUE..

Thanks for dropping by.. Will find time BW nanti.. 

12 comments:

Time Traveller said...

tabik springgg la all your family member is diver.. seronok nyer.. kalau sorang2 jer diver dlm fmily mmg tak best hahhaa.. :D

Papa Mifz said...

teringin nak pergi Sipadan Island , namun tiada rezeki lagi buat masa nih...

MulutPayau said...

Subhanallah .cantiknya pulau Sipadan ..
Salah satu tempat yg mmng nak sangat pergi...

Rai Ourkizuna said...

subhanallah.. cantiknya.. kena suruh bebudak ni belajar berenang.. besar sikit boleh "paksa" diorang ambik lesen diving.. hahahaha.. mak dia yg eksaited sebenarnya..

cemana kamera boleh jatuh laut kak?

aizamia3 said...

Subhanallah.. cantik sungguh..

Daddy Ziyyad said...

Subhanallah....sangat cantik !!

Adanya team VAT tu...buat rasa selamat..kalau tak risau juga nak ke area situ

Marya Yusof said...

As salam sis mulan,

Jealousnye kita dia dah smp Sipadan Island! One of my wishlist ni...adeh ... bilalah dpt diving ni... anak tecik2 agi...huhuhu... sapa mau jaga...

Azian Elias said...

cantik nyaaaa.. MASYALLAHH.. macam teringin. tapi tak tau nak dive even swim.. frens kat KK ada ajak ari tu.. kena tgk jadual waktu lah pulak..

Kesuma Angsana said...

Maaf lama x jenguk, kesihatan x mengizinkan. Singgah jgk ari ni !

Irfa said...

lama x jgk insta
hp memory low kalau install insta tu
huhu

Dr Singa said...

alohhhhh...
gambar tak ummph la ...
sayangnya kamera lak yang scuba dive!!

:: Cik Viva :: said...

nak follow kat ig...approve sy eh..hehe