Tuesday, November 26, 2013

TRAVELLING TIPS........ WHY BLOGGING + SAPE NAK HADIAH..???

Assalam & Good Day All...
Happy School Holidays...!!! Best best sebab tak payah busy2 prepare breakfast awal pagi & jerit2 macam Tarzan in the jungle.. Wahahaaa... Yup, almost everyday macam itu.. Alahmdulillah, Masjid ada buat KEM IBADAH untuk school kids untuk first 2 weeks School Hols ni.. Takde lah bebudak Ribena ini melangok depan TV, main games sepanjang saat... 
***

For those who wish to travel during school holidays ni, please bring along GAVISCON for heartburn & indigestion.. Jalan jauh2 kalau perot bikin kacau, sangat menjengkelkan holiday kan.. Also, u never know what type of medicine the pharmacies offer kat sana sinun.. Bawak bekal lagi senang cerita..
***
SCHOOL HOLIDAY = SPRING CLEANING TIME...!!!
Bila kemas2, eh eehhh banyak pulak lagi souvenier2 ini dalam gerobok ku... OK, nak let go sebahagian ini.. Sape nak...???




Yup yup... Lately lembab ber-blog sebab memang ada kala ketika memang busy.. But ada kalanya ketika (tidak serius) jugak ber-INSTAGRAM & FACEBOOK.. Terkadang gatal2 pulak menelek2 BITSTRIPS... But kan kan, BLOGGING will always be my first CINTA HATI... Sebab kan, its like a DIARY.. Ada Archive, ada label, ada macam2 lah... Though ianya a bit complicated but its detailed, compare to yang lain2 itu... 
***
So my dear BLOGGERS,
WHY DO YOU LOVE BLOGGING 
@ KENAPA SUKA BER-BLOG...??
(expired 23 Dec 2013)
extend sbb byk hal lah pulak.. hehe..
***
Tak perlu buat post kat your blog pon, cuma tinggal kan komen & sebab2 nya masih ber-blog hingga kini di comment box je... Komen 3 blogger yang bakal mendapat salah satu dari pakej mini di atas, akan dipilih oleh anak2 Ribena ini nanti.. Atau tengok lah guna RANDOM.ORG ke.. Actually ada lagi balance2 souvenier tu, will see how lah kalau boleh tambah nanti... 

15 comments:

Wak Gelas said...

Naper Wak Suka BerBlog?

Wak rasa meronta-ronta
Untuk meninggalkan

Butir-butir
diri
wak,

Idea-idea wak,
Matcham grafiti di laluan luas
Suatu Kehidupan.

~ ©2013 WakGelas™

Kesuma Angsana said...

KA asalnyer suka2 je nak berkongsi2 cerita , dan bila jumpa kawan2 blogger yang best2 dan mesra terus jatuh cinta, sebab tu even busy pun masih tetap berblogging sampai la ni.. hehehe..

http://kesumaangsana.blogspot.com

Kakzakie said...

Buat kakak bloging kerana kerja kakak dipejabat ni sangatlah santai. Banyak masa terluang. Selain membaca buku kakak buatlah N3 utk blog. Tapi bila busy so tak adalah N3. Sebab itu tak ada iklan pun di blog kakak (do you notice it?) Begitu juga bila kakak cuti aje blog pun cuti. Malam never and never touch the blog...

Time Traveller said...

Suka berblog sebab suka berkenalan dgn pelbagai jenis manusia yg meminati pelbagai jenis minat..

Dan paling utama sebab nak share pengalaman sendiri dalam dunia mengembara.. like u said.. blog just like a dairy :D

secara tak langsung orang yg membaca akan dapat info :D

nohas said...

mula2 buat blog sbb it was the 'in' thing masa tu, facebook blm famous lagi..rasa mcm best jer ada blog ni, mcm semua nak cerita dlm blog, like a life diary..bercerita secara santai..yg best berblogging ni, secara tak langsung membuat kita jadi kreatif, minda asyik berfikir bahan nak buat entry..dan juga menimba ilmu..edit photo, edit template, letak animation..dan yg paling best, ukhuwwah di alam maya, priceless..

Chik Mimi said...

Suka berblogging sebab dapat kenal ramaiii kawan termasuk M.U.L.A.N banyak juga belajar dari dunia blogging ni start from zero sampai la boleh merangkak ,berjalan dan berlari

Acik Erna said...

Asalnya berblog..memang galakan dari Irfa dan Abah zino.
bila dah mula menulis..suka sebab boleh tambah kawan/kenalan walaupun tidah bersua muka..cuma di alam maya..bila laa tak baca blog rasa rindu ngan kawan2,,
dan yang paling best..bila dapat melihat gambar2 dan pengalaman yang kawan2 kongsikan bila mereka semua melancong keluar negara.
macam bolg mulan..gambar2nya sangat cantik

Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
Rai Ourkizuna said...

nak join nak join..

saya suka berblogging sebab suka menulis.. nak share pendapat yang kadang kadang tak mampu nak luah.. nak share macam2 idea.. selain dari tu nak berkenalan dengan ramai orang.. dari kenal orang lain banyak perkara boleh belajar..

hihi..

mrs.smile said...

kenape suka berblog...
1) actually sebenarnya ms lebih suka baca blog dari menulis blog :P
2) dari dulu selalu baca blog tapi tak pernah tinggalkan jejak kiranya silent reader (konon2nya lah kan) masih mengamalkan sehingga kini :)
3) bila dah lama membaca blog terus terbuka hati nak menulis sendiri tapi untuk kenangan peribadi bila dah tua sikit hari lagi
4) paling best antara semua...sebab dapat jumpa kengkawan yang share minat yang sama dengan kita iaitu "blogging'

panjangnya........

Papa Mifz said...

Saya suka berblog kerana menganggapnya sebagai diari keluarga secara tidak langsung berkongsi info menarik dan berguna kepada pembaca di luar sana...=)

MulutPayau said...

Suka berblog sebab dapat berkongsi cerita..suka baca kisah kehidupan seseorang..dapat tambah ilmu dan paling best dapat tambah kawan walau hanya kenal di alam maya jer..

ct7775 said...

kenapa saya suka berblog ..walaupun jarang update dan tak sampai pun setahun berblog sebab ingin mengingati setiap perjalanan hidup saya, kekadang memori suka duka akan hilang ditelan usia.Dengan berblog saya n keluarga boleh lah mengimbas memori lama..Lagipun saya suka baca kisah kawan2 blogger terutamanya kisah travel dan masakan walaupun hanya sebagai silent reader

m.u.l.a.n said...

TAMAT SUDAH OFFER... NANTI FREE KITA CARI YANG BERTUAH YA...

aizamia3 said...

sayangnya lama tak jenguk kat sini :( terlepas peluang..