Tuesday, November 12, 2013

EMOSI MELANDA DIRI...

As Salam & Good Day All.. Happy & healthy selamanya...
Lama jugak tak update.. Physically takde la busy sangat, tapi emotionally YES...!! 


Antara gangguan emosi ialah sebab tak dapat ke STADIUM SHAH ALAM.. Bebudak ni kena pi sekolah.. Dengan sebak sedihnya tengok kat rumah je lah...


LIVE @ HOME...!! Yes..!! Alhamdulillah.. After 21 years.. Arwah papa sempat pegang Trophy PIALA MALAYSIA in 1983 & 1992.. Miss this one lah.. Al Fatihah.. We miss you so much..


KUDOS to u guys.. U did great.. Underdog pon underdog lah.. Sokong sudah semestinya..!! Ikhlas dalam hati tak sangka pon PAHANG menang sebab KELANTAN memang sangat hebat.. 


Semua bangsa pon ada... I like..!! 1 MALAYSIA..


Ohhh mereka rupanya... Thank you for your effort guys..!!


HUJAN..!! Terpaksa cover the drums dengan plastik & tubuh badan mereka... Betapalah semangat berkobar dalam diri..!!


Ohhhh Dato Siti pon meluangkan diri...

(FB : EDDIEPUTERA PHOTO ARTIST)
Ohhh I like...!!! Moga berterusan begini bukan saja antara KELANTAN & PAHANG... Moga semua rakyat MALAYSIA kekal ukhuwah & silaturrahim nya.. PEACE NO WAR all...!!!


Sambutan di KUANTAN Sabtu lepas...


The Captain.. Teringat dulu2 masa arwah papa masih di Stadium Darul Makmur, Jalal masih lagi dengan skuad Under 18 Pahang rasanya .. Senior dah now.. Oldest player, 38 tahun.. Respest u Capt..!!


1983 dalam kenangan.. Walaupun tak main, papa was together with the PAHANG team (nun di belakang).. Al Fatihah.. We miss u so much.. 


6 NOV 2013 selepas SUBUH...
Dalam hati, "bior betol Pakcik ni.."
Akan tetapi after a while, hati berkobar2 memberi semangat & doa agar Pakcik Majis selamat sampai, walopon terasa IMPOSSIBLE..  Tanpa paksaan, hati tetap nak tau updates & progress Pakcik Majid ni.. 

Tak ada sponsor, takde apa berita.. 
Sendiri pergi, sendiri cekalkan diri..


He was spotted along the highway (LPT).. Asalnya berselipar saja tapi later ada yang memberi sandal dll nya...


Seorang diri je.. Dia boleh, I tak boleh...!!

(FB : KUANTAN & ANUAR YAHYA)
The first group (kalau tak silap) yang kejar Pakcik from Kuantan untuk salurkan bantuan RM dll... U guys sangat gojes..!! Semua yang menyokong Pakcik Majid memang gojes.. 


Pakcik Majid rehat & tido @ R&R je.. Toksah la kata nak amik dia tidor kat rumah, tak ada dia nak pon.. Ramai sangat yg offer.. Dia stop solat, rehat & makan di tiap R&R dia stop..


Dari selipar, ada yang kasi CROC... Dari CROC, ada yang kasi kasut..!! Rakyat MALAYSIA sangat penyayang & prihatin.. 


HUJAN.. Hamba2 Allah yang turut berjalan temankan Pakcik Majid... U guys sangat gojes...


Alhamdulillah... Dah masuk DUKE... Penyokong tegar yang penyayang, follow Pakcik Majid dari Bentong rasanya...


Dah jumpa SHAH THR semalam ISNIN... Alhamdulillah, dah sampai KL pon.. Dah kurang risau di hati... Target Pakcik Majid sampai STADIUM SHAH ALAM hari ni SELASA 12 Nove 2013...


FOTO : THR GEGAR...
Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Sampai jua dengan izin Allah..


TERKINI.. Surat dari YAM TENGKU PRESIDEN PBNP...


Alhamdulillah... Rezeki dari Allah taala... Pakcik Majid akan dibiayai ke Mekah untuk menunaikan UMRAH...


(PHOTO : EZRAFFYUSOFF)
Moga Pakcik Majid sihat selamanya..
Teguh iman & amal hingga akhirnya..
Walau ramai yang caci & cerca..
Semangat Pakcik kami sangat teruja..
Pakcik BOLEH, kami hanya ternganga..
Ramai yang memberi, juga menderma..
Pakcik tak pernah mintak apa-apa..
Berbekal cekal, tabah di dada..
Kini NAZAR di hati telah terlaksana..
Walaupon di kata gila, entah apa-apa..
Dengan izin Allah, Pakcik sampai jua..
Alhamdulillah pujian untuk Yang Maha Esa..
Hanya pada Allah, tempat kita meminta..
****
Pakcik Majid dah sampai STADIUM SHAH ALAM tengahari tadi @ 12pm... 
So I boleh jalankan rutin harian seperti biasa selepas ini..
Fuuhhh, hilang resah risau di hati...
Dia insan biasa, macam orang tua kita.. 
Dia juga rakyat Malaysia.. 
****
PHOTO CREDIT : Group FACEBOOK KUANTAN, I LOVE PAHANG & THR GEGAR..

9 comments:

Tihara said...

Alhamdulillah Pahang menang juga akhirnya..

Daddy Ziyyad said...

Perrghhhhhhh...kenapa saya tak tau pun kisah pakcik ni, until I read your blog?

tahniah pakcik...tahniah!!
ambik masa almost 1 week juga tu jalan kaki!

alhamdullilah...dpt rezeki tunai umrah...

Ps: Pakcik ni balik semula ke Kuantan naik apa? :P

Kakzakie said...

Betullah... yg membanggakan kali ini selepas permainan habis tak ada kisah cedera/luka macam yg lepas-lepas. Penonton dah rasional...

makcikkantin said...

walau orang kata nazar2 ntah apa2, itu cara dia. Syabas pakcik majid. bukan calang2 nak buat nazar gitu...jalan kaki tu , tabik spring. & tahniah Pahang...i m sure you ni penyokong tegar pahang kan.

Wak Gelas said...

tahniahlar ohpahang.. uHHUuu

Kesuma Angsana said...

tahniah pahang & tabik spring kat pakcik majid ni !

aizamia3 said...

Masa mula2 tau pakcik ni bernazar sebegitu, ada yang menyokong dan ada jugak mengutuk.. tapi syukur pakcik tu selamat sampai dan moga pakcik tu sihat dan kuat dalam menjalani kehidupan seharian..

Time Traveller said...

memang untung pakcik nie .. rezeki dapat ke mekah.. siapa tahu kan :D

Rai Ourkizuna said...

saya pun sama cam kebanyakan orang.. mmg tak tau kisah pakcik ni.. tapi rasa berkobar baca.. hebat sungguh..