Thursday, May 2, 2013

STRESSED SATURDAY + LETIH ON LABOUR DAY...

Last Friday ada di KL sekejap kan.. Meeting & having great time with lovely frens.. Malam tu balik Kerteh sebab my gegirl ni ada sekolah ganti on Saturday.. Maka kisah cerita duka pilu Sabtu lalu, the small girl pi sekolah, the big girl was at ome ~ ALONE.....!!!!


Sebab the boys (big & small) telah masuk laut @ PULAU TENGGOL... Anyway, thats my boy - kecik punya lah sebab the besar boy yang amik foto ni.. Tqs my darling hubby for the pic..!!! Tadak mood nak upload foto lain, tapi cantik2 sebab weather Alhamdulillah was so good.. Glad u boys had fun biarpon I sensorang tergolek kat rumah ni macam balak kering.. Hahahaaaa... That was last Saturday...


HAPPY LABOUR DAY ALL (semalam ya)...!! Ya lah cuti labour day.. Plan macam2 nak buat semalam tetapi my hubby ni ada pulak panggilan laut.. Kalau laut memanggil2 (esp when there's a buddy), badan dia memang menggigil2 takleh buat apa2 yang lain hahaaa... Takpe lah, dah keje sensorang diri nak kasi anak bini makan, kita kasi chance lah... Dapat lah hasil sekor Lobster & 2 ekor ikan cantik ni... Panjang bebenor nasib ada container nak isi.. Panjang semua lebih sekaki gitu.. Lobster tu merengkok la kejap dalam freeer sebelum dikorbankan esok lusa.. As always kalau tak keluar, maka kisahnya masak, kemas, basuh, sidai, cuci bagai, lengkap lah kat rumah.. Mandi pon sebelum solat Zohor. Ngalah kan hari budak sekolah busynya.. Idoknya cuti semalam... Gigih macam hari biasa...

FOTO : GOOGLE
Plan asal semalam nak bawak kids tengok IRON MAN 3.. Kesian bebudak ni dah siap tapi apaknya balik sikit lambat.. Dah petang dah.. Lupa pulak dia, nak suruh book tiket online awal2.. Maka kisahnya kalau dah public holiday, full house lah TGV kat Mesra Mall ni.. Dari utara selatan datang nonton.. But the kids faham sbb apaknya memang suka diving... So postpone nonton weekend nanti lah...

PHOTO FROM FB MAKLANG
PRU 13... Sangat tak suka bila saling mengata & memfitnah.. Sesama Muslim pulak tu.. Jugak sangat tak suka bila membazir & membahayakan dengan semua yang digayut2 & digantung2 ini... Memang meriah tapi patut ke dengan pembaziran semua ni..?? Berapa kos untuk semua poster2 & bendera2 ni..? Boleh bikin sekolah & rumah murah kot.. Buat baju2 anak yatim, anak orang susah ke.. Repair jalan, infrastruktur lain, bikin kilang kasi orang kerja... Aiyayaaaahh.... 
*
SELAMAT MENGUNDI RAKYAT MALAYSIA..
UNTUK NEGARA AMAN SEJAHTERA..
JANGAN LAH GADUH BERMASAM MUKA..
BERSAMA2 KITA MEMAKMURKAN MALAYSIA TERCINTA..
WALAU BERLAINAN PARTI, BANGSA & AGAMA..
*
~PEACE, LOVE & HARMONY~

14 comments:

Dr Singa said...

selamat memgundi..

:)

ngundi kat mana..?

Acik Erna said...

sedih sangat ye mulan ditinggalkan sendiri.tapi tak pe,,kje rumah semua bereskan

umiyumi said...

Salam Kak,
Wow besarnya lobster! fresh dari laut, tangkap sendiri pulak tu.. huu awesome lah!
Nanti tayang le gambar lobster bila dah masak. ;)
Lum tgk iron man 3 ke? best jugak, kelakar, budak2 sgt seronok termasuklah mak bapaknya sekali hehehe

penDragon said...

lobster tu kalau masak mcm kt manhattan fish market tu mesti sedap kan! dah lah fresh lobster tu...anyway I pun x suka time pilihanraya ni kata-mengata & fitnah berleluasa. x kira lah parti apa pun, berpolitiklah secara matang & bijak. kita suka parti apa, dok diam2,nilaikan baik buruknya nnti hari mengundi kasi pangkah sajalah! hahaha...tukang bg pendapat ni pun blm pernah mengundi lagi taw!

Kakzakie said...

Seronoknya tengok org swimming:)

Lobster tu kalau masak sweet-sour mulan tahu tak di JB ni berapa harga kalau tak cecah seratus jgn cakap...


Kesuma Angsana said...

pastikan kita buat pilihan yg terbaik kali ini yer !

Rai Ourkizuna said...

kak!!! jelesnya..nak udang yg tu.. eh tak ngidam tau..kehkehkeh...

Daddy Ziyyad said...

Bestnya tgk foto2 diving suami ...:)
Saya ni, snorkeling pun tak pernah tau! hahaha

Lobster! Best!!!

TGV kat Mesra Mall tu katanya org2 KT pun sanggup turun sebab nak tgk wayang...hahaha

Irfa said...

suka tgk gambar kehidupan bawah laut
tenang je

Papa Mifz said...

PM tak pernah makan lobster lagi , nak cuba tapi mcm takut pulak...hehe

Cinta Misteri said...

semalam punyalah payah nk beli tiket ironman 3, sumer wayang fool book. nasib baik otak ni bergeliga, usha2 tmpt yg tk ramai org, last2 dpt gak kat MBO...see tak glamour sgt, tp sit 2 lane dr blakang. huhuhuhh.......

Marya Yusof said...

As salam Mulan,

Sedapnya lobster tu... masak cili, sweet sour best tu! Ikan per tu sis?

Lama dah tak nengok wayang...huhuhu

whitecappuccino said...

lobster! pnh mkn dulu tp akak tak suka sgt..darat! hehe

MulutPayau said...

Fb dah mcm tempat utk melepaskan geram...kutuk mengutuk dan maki hamun dah jadi perkara biasa...Teruk sngt sekarang ni...

Apapun selamat mengundi ya mulan...