Tuesday, May 7, 2013

PULAU TENGGOL UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA...

Detik bersejarah PRU 13 dah berakhir.. Bagi yang menang, laksanakan tanggungjawab yang dijanji.. Bagi yang kalah, teruskan perjuangan tanpa henti.. Apa2 pon Allah dah rencanakan segalanya.. Bersyukur & redha lah wahai pemimpin semua..


Dah ada mood nak upload foto2 underwater @ PULAU TENGGOL (Dungun) 2 minggu lepas.. Kita tak pi pon.. Diorang2 dalam foto je yang pergi.. Foto2 ni tumpang sekaki kat blog ni..
HAPPY BIRTHDAY DARLING ZHARIF..
Hari ni birthday nya 7 May 2013..


My darling Zharif, my dearest hubby & his CLOSEST Scuba Diving buddy/partner, Tan PP... He's a Kelantanese-Chinese.. Hampir setiap kali diving di area Terengganu ni, memang dengan Tan ni lah..


Corals yang masih bersih suci... 
Tidak diganggu dan dicemari..


Moga sesuci hati rakyat MALAYSIA yang berbilang bangsa & ugama..


Berbagai warna.. Sebagaimana pelbagai warna kulit rakyat MALAYSIA...


Pelbagai spesis hidupan laut hidupnya harmoni.. 
Moga rakyat MALAYSIA jugak begitu setelah selesai PRU 13 ni..


Hidup mereka sentiasa tenteram & aman.. Mohon kita jugak begitu..


Bersama-sama lah hidup walau berbeza pendapat & ilmu..


PULAU TENGGOL BELONGS TO ALL MALAYSIANS...
***
FOR MALAYSIA... 
PEACE, LOVE & HARMONY...

20 comments:

zette said...

wow... tak pernah dengar pulau tenggol.. nice pic~

penDragon said...

speechless...cantiknya ya Allah! Happy B'day Zhariff...esok b'day sophie. beza satu hari je!

Dr Singa said...

Cantiknya yang no 2 dari bawah tu!

rostina76 said...

subhanALLAH!!!!cantiknyeeee. mmg begitula sepatutnya kita 1 Malaysia ni. jgn la ada segelintir yg rosak/busuk abis berjangkit kepada semua. so far malaysia la the best country with multi-racial. jgn senang2 musnahkan title tu

Kesuma Angsana said...

x pernah p diving lag mesti seronok kan !

Kakzakie said...

Ya Allah... cantik-cantik undersea sebab tak dinodai.. moga keamanan kita pun tidak dinodai juga.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

dulu selalu dengar arwah ayah dok sebut2 pasal pulau tenggol ni... yelah.. dah mmg asal dari dungun kalau tak tau mana letaknya pulau tu.. jgn ngaku org dungun.. hehehe...

greetingsfromengland said...

looks really lovely mulan...i've been to pulau kapas and pulau redang (my good old friends are from trengganu) but never heard of this island...might try to visit next time balik malaysia inshallah!

maklang said...

happy birthday Zharif....tq pecahkan rahsia ketua pengawas anda pada Aunty..heheh

whitecappuccino said...

happy birthday zharif! ya Allah! coral ni sgt cantik!!!

Cinta Misteri said...

hepi belated birthday zharif.

rindunya CiM berscuba, bila di dlm sana aman jerrrr, warna warni, mendamaikan

:: Cik Viva :: said...

unik nama Tenggol tu..hehe
cantiknya dunia dasar laut..

Daddy Ziyyad said...

subhanallah...cantiknya...

mahal tak kos kalau ceburi hobi diving ni? perlu betul2 mahir berenang ke?

Queenie said...

tiapkali masuk sini mmg taktau nak komen apa! semua gambar2 di sini melumpuhkan daya fikirku...terlalu cantik dan kelihatan begitu sempurna!

MystoryPic said...
This comment has been removed by the author.
MystoryPic said...

Kalau tengok coral memang tak puas...
Bos saya kat office dah banyak kali ajak saya ambil lesen scuba... tapi saya ni takut sikit. Takat snorkling boleh la

MystoryPic said...
This comment has been removed by the author.
LYAfrina said...

kagumnya..sungguh cantik pmandangan dasar laut.. nmpk tenang je..

happy birth buat zharif

Irfa said...

nampak gaya mulan jd 'ratu pulau'
hehe

m.u.l.a.n said...

thanks all for the comments..!!! sangat menghargainya... sorry tak dapat balas tiap satu..!!