Wednesday, March 13, 2013

PICNIC, PIE & PERUT...!!!

Sila jangan muntah ya.. Pagi tadi menge-pie lagi.. Sape nak, sila lah ke rumah.. Semestinya kalo ada frozen puff pastry berserta filling dalam peti beku heheheee...  Kak Rina buzzed semalam ajak picnic.. Yey yeeyyy.. Ter-kebetulan hati pon sendu sayu ni, bila jumpa2 & makan2, hilanglah semua tu.. 
***
"Walau sekuat mana hati diduga.. 
Jiwa raga wajiblah redha & ceria.."


Hehehee... Menge-pie lagi pagi tadi lepas hantar kekanak Ribena ke sekolah.. So today buat Chicken+Mushroom Pie.. Dapat sebakul pie.. 


Kak Rina bawak Pasta Bolognese.. With sausages.. Yummeehh.. Sejak rumah Kak Rina kena banjir hari tu, dia belum beli fridge lagi sebab yang lama dah kong.. So dia masak instant je semua.. Instant meaning, beli terus masak laa.. Bukan instant food...


Kak Lina (MAKLANG ~ RIBBON EMROIDERY) bawak MEE SIAM yang ada kuah TAUCU tu.. Fuuhh, sedaaappp.. Also the Keria.. My feveret tapi nak buat malasssss...


Kak Rina beli dengan ex-student dia yang ada bisnes cookies/cakes.. Rasa sayang nak makan.. Cantik & sedap mini Fruit Cake ni..


CHEF HANIELIZA bawak FRITATA.. Rajin sungguh Chef.. I kan tolong melahap je.. Sangat bagus kan kan..


Moga ukhuwah kekal abadi.. Opss today kami picnic @ PANTAI TELUK KERTEH.. Memandai je kasi nama.. Ni semua foto curi dari FB diorang sebab gue punya camera SD card tertinggal kat rumah.. Bawak camera kosong.. Prrgghhh mengongs.. Food banyak sangat best.. Tapau boleh makan sampai dinner.!!! I like... Alhamdulillah... Perot ku kenyang...!!!

17 comments:

Papa Mifz said...

walaupun berempat tapi makanannya meriah semacam yer kak...:)

Telor Power said...

piknik bersama pie.....

ish3 kalah orang barat ni, best betul sekali sekala dapat layan piknik gini

Ayu said...

Terkagum tgk pie yg sgt cantik. Baca entry bawah2 baru tau ada gadjet baru rupanya. Berbaloi ada pie maker! :) Terliur sgt tgk. Hehe.. Apalah yg tak terliur ye bab makan2 nih

Acik Erna said...

acik suka tengok..selalu jugakan mulan dapat ber riadah ngan geng2..bawak makanan yang sedap2 pulak tu

rostina76 said...

amboi sakan demo2 nih. picnic sokmo.....best kan klau time2 sunyi tu ada kwn2 yg sama minat

GreenJade said...

whohoo piknik reramai lg...best nye...meleleh nengok menu fritata akak Hanieliza nun..rasa kebulur menjelma dah ni kak uhuhuhu

:: Cik Viva :: said...

ehh..comelnye mini fruit cake tu..ape itu fritata?

CS said...

Mulan
Ticher Fa tak ikut sama ke?

aNIe said...

Mulan...seronok dapat berpiknik sambil makan2 dengan kengkawan ye...

Fairy Lilly said...

Various foodies, tukang makannya 4 je...Nampak Sedap2 semuanya tuh

Queenie said...

baca blog ni, pastu akak terpikir naper tak pi picnic kan? sejukkan badan kat luar yg berangin..
baru fikir jer, langit dah bunyi guruh, ada ka? kalau betul ujan, Alhamdulillah....sooo bahang la...

gadisBunga™ said...

hahaha!!! tertinggal SD card tuh adalah suatu tragedi! :p

Cinta Misteri said...

bestnyeeeee......jeles plak..

wooottt woootttt...blogger jb tknk buat mcm ni ke? CiM suka makan!

Kesuma Angsana said...

wah seronok nyer & nampak sedap sgt !

Lady Windsor said...

iskk jelesnya i tengok hidangan penuh dalam tupperware tu..dok pulak tepi pantai..makan angin sepoi2 bahasa kann...



jeles okeh!

Nina @ BabyBoon said...

Wahh bestnya! Tiap tiap kali dtg sini mesti jd lapar dibuatnya hahaha... Tgk pie maker tu skarang plak teringin nak buat pie. Ish ish ish..

m.u.l.a.n said...

papamifz: seperti biasa makanan memang lebih sbb boleh tapau yes yes..
*
telorpower: issshh kami kat pantai timur.. komer yg kat pantai barat.. hehe..
*
ayu: yezzaaa ada gejet baru tu yg tengah sakan menge-pie ni.. takpa takpa makan utk baby jgk..
*
acik: sesekali tak sibuk mmg seronok jumpa 2 & makan2..
*
rostina: jumpa2 makan2 utk ukhuwah sementara kelorga & mak ayah jauh2..
*
greenjade: sila lah meleleh hahaaa... mai la join..
*
cik viva: fritata tu macam tleor dadar tapi banyak inti.. ada kentang, mushroom, telor dll.. sodaapppp..
*
cs: teacher fa kena buat homework..
*
kak anie: mmg seronok kak anie.. bila nak datang sini..
*
fairylilly: mmg biasa tu mulut sikit tapi makanan banyak hahaaa..
*
queenie: sini tepi laut makanya sokmo lah kami berpicnic.. best..
*
gadisbunga: mmg trajedi buah apple.. gerraammm..
*
cinta misteri: mai la sini join kami..
*
kesuma: mmg seronok... mai laa..
*
ladywindsor: makan2 pastu ada angin2 sepoi, perut kenyang mata pon layu abis hilang buntang..
*
nina: cepat buat pie sekarang... i nak sikit..