Monday, March 4, 2013

KALAU RASA GEMBIRA TEPUK TANGAN.. CLAP CLAP.. JUMP JUMP...

Sebelum coretan diteruskan, hati sangat sedih dengan trajedi di Sabah.. Tak tersangka keamanan Malaysia dicabar untuk seketika ini.. Moga cepat berakhirnya persengketaan ini & Malaysia terus kekal aman.. 
***
Hari ni 4 Mac, cuti Pertabalan Sultan Terengganu.. Tak ke mana2 pon.. Semalam budak dah sekolah, esok pulak ada exam rasanya.. Jumaat baru ni duduk rumah je, budak2 banyak homework.. Sabtu ke Kuantan pi visit Mak & amik Bibik Aji (bibik walk in) untuk cuci rumah aunty nak buat homestay tu.. Pagi tadi ke sekolah hantar Marsha ada latihan Smart English.. Pastu dok menggosok baju hubby nak ke KL (dah pi pon) sebab ada meeting esok & lusa.. Tengah sedih pilu ditinggalkan, tetiba POSLAJU sampai.. Dia kasi parcel u..!!


Wohhooo.. So happy tepok tangan lompat lompat.. Alhamdulillah dapat jugak bag ni & coffee dari nun jauh Australia.. Walopon dah disqualified, tapi blogger FAIRYLILY @ PERTH kasi jugak bag tu sebab saya tergolek2 merayu.. Hehehe tq tq.. Moga murah rezeki Fairylily..


Tak sesabar nak bukak...


Tadaaaa... Pesanan dari jauh.. Merentas benua gitu.. Orang sibuk2 pasal Pie Maker, kita pon sibuk jugak.. Excited kemain lagi.. Harapnya buat lah nanti.. Dah kobar2 dah ni tau.. Nak buat terus lah konon tapi takde bahan la pulak.. 


Waahhh... can make muffins oso maaaa..


Cenggini lah ropa bentuk nya.. There's also yang 4 lobang (lain brand) tapi macam besar lah pulak pie tu nanti.. This one kira bite size.. Hehehee... Selamat menge-pie Cik Mulan..!!


The outer body looks like this..


See see... How rajin I am today.. Lepas hubby pi KL, tetiba rasa sayu.. Selalu camtu, kalo dia pi KL weekdays tu tak rasa sangat, but kalo weekend or on public holidays, mula lah rasa lain je.. Sunyi semacam.. Ewaah konon.. So mem-busy kan diri kat dapor, dapat sebiji Choc Chips Cheesecake yang kecik.. Ni baru keluar oven & mau masuk fridge.. Later 10pm baru boleh potong kot.. Rasanya dah setahun tak buat cheesecake ni.. Sebab musabab rajin bebenor kekdahnya..

21 comments:

penDragon said...

wah, best dpt hadiah! senang lah u nak buat pie nnti...

whitecappuccino said...

bestnya dpt hadiah tu.

Telor Power said...

Wow....patut la gembira sampai melompat2. Biasa dlm lagu tepuk tangan aje

hihihi

Chik Mimi said...

clap- clap kita pun happy nak jugak pie maker yg cute miut tu

Psttttt kita dah bvalik dr Saigon sebulan dah seronok loncat2 nak p lagiiiii ..
Pas balik MAS bagi 30kg pulak ermmm kena repeat paper Saigon la pulak

:: Cik Viva :: said...

clap..clap..clap..clap....yey buleh buat pie byk2..

Cinta Misteri said...

yeahhhhh....lompat tinggi2...
meh hntar pie ke jb skit...

CiM pown sedey dgn apa yg terjadi kt sabah. klaulaa boleh ke sana, mlm ni jugak CiM kerah keringat ni, tolong buatkan kopi utk perajurit2 pown tkpe....huhuhu...

DrSam said...

kalau dapat makan pie tu baru kita boleh clap...clap...

Dr Singa said...

dah jadik nanti tepek gambau tau!!
:)

Zulfadly said...

tengok gambar tu, teringat nescafe latte tu, sini xder, patot lah kak fairy update pasal pie maker ni, akak yg nak beli rupenyer, hehe

CS said...

Mulan
Kalau sama2 tepuk tangan dan lompat2, boleh dapat mesin buat pie tu juga tak??

Daddy Ziyyad said...

hahaha..kat Perth mmg murah kalau nak beli corelle, pie maker, dan few kitchen items...selamat membuat pie :)

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer dpt adiah hehehe

Kakzakie said...

Kalau kakak pun lompat-lompat dapat macam nie... bolehlah memulakan langkah membuat pai..

Has said...

menarik la benda ni. mcm senang je nk buat n jadi..

rostina76 said...

wah.....bestnye dpt parcel. bestnye pie maker tu, pasni cpt2 publish N3 Pie ye ;)

syafiqakarim said...

untung leeee
hahah

Papa Mifz said...

lepas nih makin bersemangatlah akak buat pie yer...:)

LYAfrina said...

lepas ni rajin2 la buat kuih ye..

lya pon x kemana-mana cuti ni.. sebab cuti berlubang.. nk jln2 pon xbest

elly.s said...

nak rasa pie yg seksi tu dooong....hihihihi

Marya Yusof said...

Hola Mulan!

Kita pun nak jump2 & clap2 jugaklah! Tgk coklet tu terus meleleh air liur..huhuhu

m.u.l.a.n said...

pendragon: yes yes... kalo malas jgk tak tau la hahahaa..
*
whitecappucino: mmg best alhamdulillah..
*
telorpower: sangat gumbira..
*
chik mimi: jom sama2 lompat.. nak pi saigon jgk..!!
*
cik viva: yes yes insyA..
*
cinta misteri: jauh nya ke jb.. mai la sini.. sedih kan pada keluarga yg terkorban tu..
*
dr sam: clap clap jugak ni sbb happy dah dapat pie maker..
*
dr singa: i will ofkos.. hehehe..
*
zul: yezzaa... saya lah itu..
*
cs: ater cer try.. mana tau buleh dapat.. hehe...
*
daddyziyyad: kat sana mmg byk gadget bst2 kan.. bau pie la rumah ni nanti.. hehe..
*
kesuma: alhamdulilah..
*
kakzakie: happy kekdahnya hehehe..
*
has: mmg senang ramai kata gitu..
*
rostina: mmg best.. happy sangat dapat beli pie maker tu..
*
syafiqa: alhamdulillah..
*
papamifz: gitu ah kiranya insyA.. takut hangat2 je hehee...
*
lya: tu la kan, cuti berlubang hahaaa... tak ke mana la.. insyA mg nak rajin..
*
elly: mari mari bu elly...
*
marya: jgn lompat2 sangat, marya pregnant tu... clap je boleh.. hehee...