Wednesday, March 6, 2013

I LOVE MY PIE MAKER....!! CLAP CLAP, JUMP JUMP....!!

Marsha dah lama mintak karipap.. Supplier sini dah pindah jauh, sorang lagi dah pi umrah.. Petang Isnin lepas, lepas hubby ke KL, ter-rajin jugak menggodak daging & kentang buat inti karipap.. Konon nak buat sendiri la karipap tu.. Terasa time tu berkobar2 jenin nya sebab zaman meng-karipap ni cuma masa duduk Vietnam je dulu.. But I did it.. Together2 ter-rajin with Chipsmore Cheesecake.. Error ya, bukan Choc Chips Cheesecake as mentioned earlier..


So breakfast pagi semalam sensorang2... A slice of cheesecake yang sangat baik untuk diet (sape nak kurus hahhaahaaaa) & toasted bread (breakthru ya) with INTI KARIPAP + melted cheese slice... Strawberry also, tapi sebagai lisptick hehehe... Toksah dikira la kalori hillary nya ya.. Memang hillarious sensorang diri..!!


Tadaaa... No tipu2 one.. Petang semalam, dengan frozen pastry yang ada + inti karipap, maka sejarah telah tercipta.. PIE MAKER yang baru tiba Isnin baru ni dari PERTH, AUSTRALIA telah selamat dirasmi dengan jayanya.. Alhamdulillah..


Serious tau.. 6 minit sahaja..!! Dalam manual kata 6-10 minit tapi tergerak hati nak check lepas 6 minit.. Bukak je pie2 ni nak golden2 kalernya.. Sangat cepat sampai nak mem-foto step-by-step pon tak sempat..


Dari 8 biji, tinggal 2 biji.. Omak & anak2 dah bedal 2 biji sorang semalam.. Nak simpan untuk hubby lambat la pulak balik dari KL.. So kids bawak sorang satu ke sekolah pagi tadi plus sandwich.. I tell u, please lah beli sorang satu.. Sangat cepat & senang.. By the way, pie maker ni masih berstatus pinjam.. Dah guna tapi belum bayar.. Sebab supplier nya CIK FAIRYLILY masih bercuti se-antero Malaya & akad jualbeli belum dijalankan.. Harga pon belum termaktub, tapi pada kotak AUS 69.90 rasanya.. Harga Poslaju & shipment dari OZ belum dikra.. Wakakakaka, ini kes sebab tak sabar2 nak guna.. Very so the excited one..!! Jangan cuak kalo asyik tengok piring hijo & buah strawberry tu.. Tengah mood hijo merah.. Hehehhee...

18 comments:

:: Cik Viva :: said...

yeyy!! berjaya buat pie...

Kakcik Nur said...

Tolong pos pie yang dah sedia untuk dimakan kepada kakcik, boleh? hehehe...

GreenJade said...

wahh fatot le ahkak kite bersemangat menge-pai..acua baru ya.

kak, how to order lei..? suke lah.

Zulfadly said...

saya pon x terpikir nak beli haritu, bila tgk ni, menyesal pulak x beli, heheh,

Kakzakie said...

Betul-betul eager tak boleh tunggu lama dah siap dah pie yg diidamkan. Kakak tengok jadilah...

Rezwatisman said...

clap3x.....yeay!!!!dah jadi. gatal tangan plak nak beli gak (ahaks!!!!wafer maker pun tak terrasmi2 lagi ni, beli dah berkurun, ada hati nak berpie)....hehe, tapi serius mcm best je ni, cepat plak tu.

Tihara said...

sedap nye..yum yum...nice pie maker :)

Telor Power said...

pie tu.....


sis kalau tak letak buah strawberry tu kurang meriah eh menu tu?

CS said...

Vavava....sejarah tercipta kekdahnya, cayalah. Pie maker tu ada dijual diPerth? Cenggitu bolehlah I merintih kat anak sedara mintak dibelikan dulu..yeayy.. (semangat beli no. 1 tapi....?).

Papa Mifz said...

oh akak terus guna yer pie maker tuh...betul2 bersemangat akak yer...hehe

greetingsfromengland said...

salam mulan, the pies look great! cepat masak pulak tu, definitely worth it!

Fa Atip said...

Ni yang geram ni, tadi terbaca kat bawah nun, ada pi IKEA tapi tak habaq mai pon kat cheq...cheq nak kirim kopiii yong oiiii....ater, pie maker tu tak de juei kat sini ke, my eldest brother nak pi Melbourne Isnin ni, ater kawan miker tu duduk kat bahagian mana pulak. Teman nak print le gambor tu, kot2 deme terjumpa kat sana...hehehe

cer kirim salam kat my kekanda di atas tu, CS aka Kanda Som..ngeee

Azian Elias said...

je..je...jee..

sedap tu..lapo tgk masa nak dekat tea time niii..sikitt.

Kesuma Angsana said...

wah mmg menjadi aje ye

m.u.l.a.n said...

cik viva: yeeyyyyy..
*
kakcik: alaaa mai la sini kita makan sama2..
*
greenjade: toke pie maker belum reply.. mmg seronok ada bff baru ni..
*
zulfadly: isshhh... buat buat jualan ni tau... mmg patut nyesal hahaa..
*
kakzakie: mmg taksabar2 betol dah ni.. hehhee..
*
rezwatie: sila lah cari satu.. hahaaa... sgt best..
*
tihara: nicest one..
*
telor power: kasi la lipstick sikit haha dgn strawberry itu..
*
cs: sila beli...!!! sejarah tercipta yezzaaa...
*
papamifz: mmg terus guna.. hehee..
*
greetingsfromengland: memang sangat cepat masak.. my bff for now hehee...
*
fa atip: aiissshhhh.. terpogot laaa nak inform pi ikea hari tu... wait wait nx time aaarr...
*
kak yan: rembat la satu.. sonang tau..
*
kesuma: mmg menjadi2.. hehehee...

Acik Erna said...

assalam mulan..terpikat terus bila tengoknya..

Lady Windsor said...

iskk kita kena p australia la ni nak cari pie maker...berkenan sungguh nengoknya...eeee:)

m.u.l.a.n said...

acik: mmg terpikat sgt kan..
*
ladywindsor: yes yes... pi cari satu..