Wednesday, January 9, 2013

TAHUN BARU SEMUA NAK BARU LAH KAN...!!!

Huwaaaa... Tak sangka2 permulaan 2013 sebegini penat rupanya...!!! Kids kat sekolah baru tapi depa ni tak kisah pon.. Excited sangat2.. Buku baru, kawan baru, cikgu baru, suasana baru.. Semestinya semua ni yang baru.. Nasib tak mintak bag sekolah baru.. Lega..!! Sebab bag masih elok, kalo nak yang baru, depa kena guna duit sendiri lalalalaa... 

PHOTO : GOOGLE
Memang penat tak terkata.. Rutin pon semua yang baru.. Dah start sekolah ni kena lah bangun awal semuanya.. Nak siap breakfast, nak siap bekal makanan.. Pastu 12pm kena masak lunch & pack-kan sebab Ahad till Rabu, semua lunch dalam kereta.. Hahahaa, kesian anak2 ku.. Tak tegamak nak biarkan depa ni beli makanan kat kantin.. Omak kan tak keje opis, kena lah masak.. Sebab petang2 tu, 2pm pulak ada KAFA, KOKO or KELAB.. Malas la nak ulang2 balik rumah just untuk makan.. Sengal2 & keras kejong dah tulang rangka & otot2 macho ni.. Huwa hahaaa... 

PHOTO : GOOGLE
First week ni memang keluar masuk sekolah sangat banyak kali.. Nasiblah sekolah dalam 1km je dari rumah.. Or lebih sikit je.. Beli macam2 kat koperasi sebab tak pernah cukup buku2 nya.. Temankan si gegirl ni membeli sebab kalo dia beli, pastinya yang tak patut beli dicapainya nanti.. Bab menunggu dalam kereta pon sahangat lah tak tahan.. Kadang lama, kadang kejap..  Ada pulak jenis tak sopan tatkala menunggu & memandu di kawasan sekolah.. Aiisshhh... Bikin gue jadi ANGRY CAT ni..
***
HAPPY 2013 Y'ALL... HAPPY & HEALTHY ALWAYS..!!
(Maap tak dapat BW lagi.. Tersahangat lah busy nya di sekolah.. Will do, will do later InsyA..)

26 comments:

Kesuma Angsana said...

sayangnyer KA penakut kucing sikit huhuhu

Irfa said...

lamanya menyepi ;)
selamat tahun baru 2013 w,pun today dah 9hb

LYAfrina said...

sama la dgn lya.. rutin 2013 agk bz.. sbb asya dah mula skolah

Nieda ramly said...

harap bertambah macholah cik mulan hehheheh

kucingorengemok said...

comel tau kalau kak mulan bergayut macam kucing tu, hihi...

Daddy Ziyyad said...

yg bagusnya, sekolah dgn rumah dekat betul..1km +...jadi jimat masa kat situ

kasihredha said...

Selamat tahun baru dik mulan..hugs
Jangan le jadi angry cat...jadi angry bird lagi Comey kot...hihi
Aikk kenapa Puteh Akak tersadai Kat ampaian mulan tu ;)

~Beb~ said...

uiii bz nye cik kak kite niiii.. pelan2 nah?

Lady Windsor said...

amboii bunyi cam sangat bz tu..make sure kalau terbabas ke keh el roger kita...taka care dear!

~ yus ~ said...

Happy new year kak Mulan! Bz kan kak tahun baru ni, samalah kita.

Dr Singa said...

dry cleaned cat!

Daddy Ziyyad said...

Hihihi..saya dah email alamat saya hari tu...mungkin masuk ke spam box kot..takpe, saya email lagi sekali guna email saya yg lain ya....Thanks :)

Papa Mifz said...

sibuk betul akak yer...semoga semuanya berjalan lancar yer kak...:)

Kakzakie said...

Sampai nak gantung diri macam cat tu mulan? hihi... janganlah sampai macam tu sekali.

GreenJade said...

Happy 2013 kak

bestnye skolah dekat..tp dekat2 pun rutin tetap padat kan kak..uhuhuhu

tp..yg best nye jimat minyak..sy sini jaga anak2 buah..pegi blk tol sehari aje dah kat 5 hingget.nyampah



Tihara said...

selamat tahun abru 2013..dah 10 hari kita di sini :)

cantik header (^_^)

penDragon said...

Happy New Year with New Routine!!! Harap Ok ok semuanya...

whitecappuccino said...

yer la..anak2 sekolah, mak2 yg busy kan?

gadisBunga™ said...

KAFA, KOKO, KELAB - penatnye jadik budak sekolah! hahaha!!!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bila anak2 dah masuk sekolah semua ibu2 sibuk kembali dgn rutin spt asalnya.. hehe... samalah kita mulan.. cuma.. akak tak pernah la 'berkelah' dlm kereta.. hehehe... mcm best jer tu...

greetingsfromengland said...

over here school year begins in september...but we have short winter break at the end of december,then school resumes in january. i was looking forward to the holidays but now glad to be back to normal routine again, it keeps us focused and active, kids need that especially! have a good year mulan!

ejulz said...

selamat tahun baru.. hhehe

MISS COOL said...

relax..relax..jgn stress sgt. jgn marah2 rimau. terjun je laut. diving gear muat lagi tak?lalalalala

Rai Ourkizuna said...

kami pun kerap makan dalam keta kak.. lagi la saya ngan anak kecik.. bukan apa..kadang tak larat nak main kejar2 ngan diorang dalam kedai.. hehehe..

biasa la kak..jangan kata budak.. saya ni pun kadang2 suka nak cuci mata sambil sopping. yang tension nya orang yg kena menunggu lah.. hihi..

Karukord jagau said...

syiok betuuii kucin putih tu hehheee

m.u.l.a.n said...

kesuma: kita pon geli kucing tu sbb biar di tergayut je..
*
irfa: manyaaahhh hal tertunggak & terkini..
*
lyafrina: musim sekolah mmg penat & busy kan..
*
nieda: mmmg naik otot spring ni.. hahaa..
*
kog: memang rasa nak bergayut release stress macam kucing tu..
*
daddyziyyad: mmg best sek & rumah dekat tapi hectic jugak kalo dah 8-9 kali kluar masuk rumah..
*
kak kasih: puteh tu penat jgk kot.. sama2 tolong release stress hehehe..
*
beb: mmg sangat busy demi anak2 terchenta...
*
ladywindsor: fuuhh cannot describe one this busy mommy monster.. will do if got time one ok..
*
yus: memang busy kan dengan bebudak sekolah ni..
*
drsinga: hahahaaa... just like me meh..
*
daddyziyyad: ok tqs..
*
papamifz: nnti mifz dah start sekolah, papa & mamafizf pon maybe pening hehe..
*
kakzakie: hehehe.. perasaan camtu la rasa release stress sambil bergayut..
*
greenjade: mmg jimat gila duduk sini..
*
tihara: tq tq..
*
pendragon: happy 2013 to u too..
*
whitecappucinno: memang busy tahap mt everest..
*
gadisbunga: semua tu after school activities.. takkan nak biar anak2 kecik ni makan kat kantin hari2 kan kan..
*
kak madiha: memang sangat busy kan.. drive, masak, kasi makan, check homework..
*
greetingsfromengland: everywhere in the world, same workload as housewives kan sis..
*
ejulz: happy new year..!!! tqs singgah sini..
*
ms cool: awal2 ni memang ribut lagi kot.. entah2 dah slim sikit & muat divesuit tu hahaha..
*
rai: kereta dah jadi macam campervan.. salin baju, makan dll..
*
karukord: mesti pengsan kucing tu kan ..