Wednesday, January 30, 2013

DAILY ROUTINE YANG MASIH HURU HARA...

As Salam.. Moga sejahtera semuanya selamanya.. Woaahh.. Bila anak2 sorang Sek Men & sorang Sek Ren, schedule dah jadi huru hara... Thot after second week dah OK, tapi masih lagi kucai barai.. Time pi sekolah je sama, time balik sekolah & aktiviti petang semua lain2.. Chauffer dah rentong dalam kereta sebab langit dah terik terang benderang.. Hari dah takde hujan.. Maka kekdahnya bila weekend, badan ni nak tergolek atas katil je.. Malas nak ke mana2 sebab rasa nak muntah bawak kereta.. Daily routine, average 6-7 kali keluar masuk sekolah amik/hantar anak2.. Enjin kereta tu pon agaknya boleh meroyan sebab kena torture tiap hari.. Nak BW & update blog pon takde masa...


Khamis, Jumaat & Sabtu.. 3 days weekend aritu kan.. Hubby ajak ke KL sebab ada hal Jumaat tu in KL.. Hhhmmm, nak tak nak ikut la sebab kids takde kena ponteng.. Khamis 2pm sampai KL terus ke Taman Putra Sulaiman, Ampang.. Lama betol tak ke sini SWEETREE ~ KOREAN HALAL RESTAURANT..


Cantik kan deco kedai ni... Kat bawah penoh, so kami makan kat atas... Less customer..


Mine.. TOFU & VEGETABLE SOUP.. Lazat...!!


Hubby's.. MENU DIRAJA KOREA yang entah ke apa namanya... Sedap...!!!


SIDE DISH yang berbagai rupa & rasa... Yummeehh...


Kids' BBQ Beef & Rice... Delicious...!!


CARAMEL MOCHA whatever lah... Best..!!


Lepas kekenyangan, pi grocery shopping @ KEDAI RUNCIT KOREA nearby.. Seaweed @ KIM ni makan dengan sup memang sedap..!! Makan camtu pon lagi sedap, tu sebab kena sorok dengan kekanak Ribena ni.. Habis depa pulun kalau ada depan mata.. Nak beli bukan ada kat Kerteh... Nun di Kolumpo...


Rice Cake for TOPPOKI.. Balik rumah masuk freezer je.. Nak guna baru rebus balik.. 


Lepas lunch kat SWEETREE, terus ke BANDAR BOTANIC KLANG rumah my sista.. Isshh cuti Maulud Nabi ni depa pi jenjalan ke Setia Mall la pulak.. So kami pon masuk AEON BUKIT TINGGI... Mencari2 barang dapor kat JUSCO.. Ehh eehhh, terjumpa Tepung OKONOMIYAKI yang dah siap ni.. Lately memang ngidam TAKO YAKI tapi tak kuasa nak beli acuan sebab takut tak terbuat.. Blogger RAI OURKIZUNA & MAMAWANDIHA ada citer pasal OKONOMIYAKI yang kurang lebih rasanya dengan TAKO YAKI tu.. Apa lagi, rembat laa... Amik sepeket je untuk eksperimen..

Foto = Google
Jumaat tu Hubby keluar sebab ada urusan dia.. My boboy ikut la as boduguard.. Huwa hahaaa, also nanti senang nak solat Jumaay terus.. My SIL yang duduk depan rumah my sista ni MC sebab tak sihat... So litle Zara tak mau la pi Daycare.. My gegirl ada la kawan main.. Maka kekdahnya the whole day Jumaat tu, si Mulan duduk rumah tergolek atas katil sambil gilir2 tidor & tengok TV.. My sista yang pi keje tu heran sebab akak nya dah macam BURUNG HANTU.. Every time dia SMS, akaknya atas katil/sofa tergolek tengok TV.. What to do man... This body is not getting any younger heheheee but the heart must one laahhh... Ada hajat nak cari few other things tapi rasanya MELEPAK lagi best..!!!
*
Sabtu pagi lepas brekfast masuk AEON BUKIT TINGGI lagi untuk final shopping barang dapor.. Heheheee... Lepas siap tu cabut balik Kerteh lah sebab dengar traffic teruk jugak long weekend tu... Tak mau sampai malam2... Scary tau..!!!

21 comments:

Acik Erna said...

assalam acik baca pun ikut letih..bila dapat golek2 memang best kan

Daddy Ziyyad said...

routine super mom hantar jemput anak anak dari sekolah, mmg challenging :)

deco kedai tu very nice...teringin la nak try korean foods...especially BBQ daging tu nampak yummy...saya selalu baca org tulis 'kimchi'...kimchi tu macam sayur jeruk korea eh?

ps: TQ, saya dah terima FM tu...:)

penDragon said...

cantik deco restoran tu! bila dah penat mcm you tu, katil, tilam & bantal sentiasa memanggil kan..., ada peluang je terus nk rebah!

whitecappuccino said...

hehe...akak dh lama alami ni..jd driver ntah bape kali sehari kluar msuk skolah...esply bila dorang ada major exam..thun ni akak relax skit sbb tinggal si adik form 4 .yg len dh abis skolh..

Tihara said...

letih jugak kan ulang alik ambik anak tp takpe berkorban apa saja :)

Kakzakie said...

Kakak rasa mulan dah lama duduk di sana itu yg selalu merindui makanan style itu. Tepung buat Tako Yaki kalau mulan dan buat kakak nak tengoklah.. Anak-anak kakak suka betul.

umiyumi said...

Salam Kak Mulan
comeinye kucing tido tu hehehe.. biasalah hari2 hantar budak2 ke sekolah mmg letih kan? umi ni lg la letih kena menapak, now dah tak sanggup musim2 panas ni..
Sedap ye makanan korea? umi ni tak pernah rasa. Asyik2 mkn tomyam aje, mungkin suka yg spicy dan masam2 :p

CS said...

Mulan
Kat tempat you takde bas sekolah ke? Berhati2 ok? I tak nak dengar cerita pasal sape2 rentung dlm kereta masuk sokabar taw..

Azian Elias said...

Huuuhhh...akak pun rasa letih. Akak lagi lah pulak tu.. Dah dua sekolah berbeza dan menyonsang arah pulak.. fenatt..

but now dah ok.. abang naik van je..

bila nak singgah shah alam?

GreenJade said...

mmg penat ulang-alik skol kan sis..

sgt memahami..bertahun2 sy mengalaminye sis..bela anak2 buah 2 org yatim piatu..dari dorang kecik sek rendah smpai lah dh beso pnjang masuk U skg ni..still x abis2 lg rutin ualng-alik ngadap dorang.

wahh padat jadual smpai ke kl yer..kalu ke Setia Alam calling2 le saye..rumah ku opposite Setia Mall aje..hehehe

Rai Ourkizuna said...

kak!! tofu vegetable soup tu memang mengujakann...lama saya tak buat okonomiyaki.. baru ni ada member kepada kenalan blog balik dari jepun.. saya pesan miso paste halal dari sana..dapat setong ni ha.. yeyy.. pasni boleh buat miso soup dah..hihi..

Rai Ourkizuna said...

eh..

membayangkan je pun da penat kak.. jaga kesihatan dan diri bebaik ya.. rinduuu~~

Papa Mifz said...

PM tak pernah lagi cuba Korean food...terasa juga nak mencuba...huhu

MamaFaMi said...

Hihi... zaman mama berkejar ke sana ke mari, keluar masuk rumah dah berakhir dah tahun lepas. Tahun ni, kereta-kereta yang berada di rumah ni pun naik boring sebab jarang dapat keluar. Hanya kereta hubby je yang jalan selalu sebab dia kena pergi kerja... ahaks... Tak pe Mulan, 'enjoy' the 'running here and there' while you can... nanti you will miss it bila semuanya dah selesai... hihihi...

Kesuma Angsana said...

nampak sedap tu but KA korean food ni cam x boleh nak in sangat lah hehehe

gadisBunga™ said...

grrr....saya mesti pegi itu lestolen kolea!!!

Fairy Lilly said...

Baca pun rasa penat..nikan pulak kalau sendiri yg alami jadi 'chauffer'...

Mulan, u bikin I drooling la...ish bila la nak dapat makan korean food ni. Hanya kimchi n bibimbap je dah cuba...

Mr.Clive said...

ohohoh yang daging tu selalu makan dulu! sedap gak...sampai tiap hari makan tu...hehehe... :P

akak apa khabar? :D
take care kak!

LYAfrina said...

lya pon bru bw arini.. samala..letih sgt sjk asya dh sekolah..masa nk hadap blog mmg xde.. kt ofis mmg lya x buka blog..tumpu keje j

m.u.l.a.n said...

acik: golek2 mmg the best kan.. hehe..
*
daddyziyyad: mmg gojes deco kedai tu.. jf chauffer ni penat jgk tp puas hati sbb buat sendiri hehee...
*
pendragon: weekend pon rasa nak rebah atas katil je.. i suka sgt deco tu..
*
whitecappucinno: penat mmg pon tapi happy jgk sbb kids ni ada depan mata..
*
tihara: utk anak2 apa je kita akan buat yg terbaik kan..
*
kakzakie: nnti dah siap, kita tayang hehee..
*
ummiyumi: now summer kan, kesian u kena menapak.. here tepi laut tu yg panas jgk.. tofu sup tu macam tomyam jgk.. masam manis pedas..
*
cs: bas sekolah ada tapi isshh baik la i amik sendiri.. takut kena tinggal bas so nanti pening kepala i je.. bas ada 1 je & selalu mati tgh jalan.. masuk sotkabar mesti tang yg glemer je lah u..
*
kak yan: naakkk sgt pi shah alam terjah kak yan.. sini van ada 1 je tapi x masuk area ni.. van kawan ada la tapi kesian ke kids ni nanti terkejar2 pulak..
*
greenjade: bagus tu.. moga dirahmati selamanya jaga anak sedara... mmg penat tapi kepala tak risau pikir diorang sempat kejar bas ke dll... hehee...
*
rai: yezzaaaa... nak kejar miso paste lepas ni... penat tapi seronok..
*
papamifz: nanti mifz dah sekolah, papa & mamamifz pulak rasa.. seronok pon ya..
*
mamafami: huwaaaa ni lagi 7 years kena jd chauffer... tapi happy jgk sbb kids ada depan mata..
*
kesuma: takpe... mana tau lenkali boleh masuk..
*
gadis bunga: mesti pi...
*
fairy lily: mmg sedaaapppp tau..
*
mr clive: i'm good.. tqs bro.. bbq beef tu memang sedap tau..
*
lyafrina: ada masa free rasa nak tergolek je.. hehee.. takpe bila free baru update & bw..

Elya Roza said...

sis tq sis for ur info!! dah lama nk makan makanan korea...tak tahu plak ade yg halal kt kl ni...