Tuesday, December 11, 2012

SYUKUR ALHAMDULILLAH... ITALY & KOREA...!!

9.15am ke Kemaman bawak anak2 ada kelas biasa diorang tu.. Dah tak buat apa cuti ni, sambil nonton TV & main games kat rumah tu, hantar lah selagi ada kudrat.. 40km demi anak2, takde hal lah in sha Allah.. Drop diorang kat centre, pi bakery cuci mata & borong apa yang patut... Jauh borong ooii.. What to do kan kan kan.. Kerteh ada Mesra Mall je.. Tapi ada TGV hehehee... Siap borong kat bakery (2 barang je) masuk kereta nak amik anak2... Zzzz... Zzzz... Enjin tak start..!! Aiyayayaaa... Hubby pulak kat Kuantan ada meeting...


Hari tu bawak TRITON hubby, enjin stop2 tengah jalan kat Kemaman jugak.. Bawak pi workshop plus servis (tak sampai waktu pon) tapi takde apa2 problem pon.. Alhamdulillah (tangan ni berhantu kot).. Hari ni, bawak kereta ni, bateri pulak dah sampai ajalnya hehehee..


Namun begitu memang tak terkata syukur ALHAMDULILLAH sebab kena betol2 kat parking lot depan Bakery tu.. Masuk parking pulak reverse.. Kereta pulak bawah pokok.. Bakery pulak sebelah tu restoran.. Workshop pulak on the way tempat anak2 belajar, kurang lebih 100m je kat blok kedai sinun je.. So jalan kaki pi amik anak2 & singgah workshop.. Bayar siap & adik pomen tu pi tukar sendiri je bawak motor dia.. Sampai kat kereta, semua sudah siap.. Lunch kat restoran depan situ je sebab dah pkl 1pm.. Sungguh cantik susunan dari Yang Esa.. Alhamdulillah.. 


Lama tak keluar daerah.. ITALIAN PASTA & CHEESE anyone..?? (Chilli Flakes ~ Turki punya from Yong MOHKEMBARA)... Sunday's Dinner...


KOREAN TOPPOKI... Tonite's Dinner... Hubby belum sampai rumah ni (9pm).. Dinner @ Kuantan katanya..  Dah lama tak ke DUBU-DUBU @ Midvalley... Kids dah bising lama tak makan Toppoki.. So berasaplah dapor & mulut makan Toppoki yang pedas ni..!! Alhamdulillah rice cakes ada lagi.. Ni kalo pi KL, mesti kena borong macam2... Italian ka, Korean ka, Arab ka.. Semua grocery shop negara2 asing ni kena pi...!! Semua dah habis..

25 comments:

Nieda ramly said...

ingat dah lepas ke Korea dah ..hhahaha

kasihredha said...

Wahh chili flake dari kak yong halima Masih ada lagi ke?
Mmg susanan Allah Itu adalah terbaik Unk kita :)

~Beb~ said...

alhamdulillah semua ok.

mcm2 kan? hari tu pon kami kne gak kt bgsar. pnyudah blk naik tow. bangsar tah kemane, kami tah kemne.. alhmdlh kena kt kwsn sesuai.kalau kne kt hway? nauzubillah. memang masih bsyukur betol. wlaupon basah dek ujan msing. ayoyo.

umiyumi3 said...

Salam Sis,
wah bestnya tgk gambar2 kat sini esp makanan. dah terliur daa.. jalan2 ke kemaman ye. umi pun ada cousins yg duduk kat sana

Irfa said...

tu ari layan talkshow korea..diorang tunjuk makcik yg hebat buat kek beras
teringin pulak nak makan ;)

Azian Elias said...

macam akak gak..bila pakai kete hubby selalu rosak kt tgn akak.mcm bhantu..hee

pB said...

jeles tengok gambar yang kat atas tu ....

macam macam tempat dah pergi

Papa Mifz said...

masakan asia boleh..eropah pun boleh...hebat lah akak nih...:)

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah...walaupun tuhan duga dgn ujianNya, tapi Dia dah susun cantik kan...Tu pun kadang kadang kita sebagai hamba ni, manjang merungut dgn ujian Allah...

Korean food ni ada rasa manis2/hanyir tak? Macam sushi tu, saya tak boleh terima...the only japanese food yg saya boleh telan teriyaki..hihihi

Khairul Abdullah said...

tengok tajuk tadi ingatkan cross dari korea ke italy..rupanya cross kat dapur dan dalam perut :)

gadisBunga™ said...

tuh la..kalau ktie tengok balik apa yang berlaku dalam hidup kite, pasti akan nampak betapa cantiknya susunan hidup yang Allah dah aturkan. mungkin pada mulanya kita rasa benda tu tak best. tapi tengok semula. pasti ada hikmahnya.

heniwey...sungguh sedap pasta dengan buah zaitun tergolek golek!

Halimaton Ibrahim said...

Salam Yong Mulan,
nanti roger2 kalau sampai Klang Valley, ada rezki boleh jumpa, kot ada cilli flake dlm lemari peti ais tu lagi!

Marya Yusof said...

As salam mulan,

O mulan... teringat juri dlm maharaja lawak meja..mulan yg cantik & ganteng! :))

Sentuhan korea & itali air tangan mulan begitu menggoda! Ajarlah sikit I ni... masakan Peru pun tak pass-pass lagi...hehehe :D

❤Kamsiah❤ said...

salam kenal & follow sini

Telor Power said...

Nasib masalah kecil saja....kan.

Rai Ourkizuna said...

triton kalau nak jump start pun habis terus bateri kereta lain..hehehe..

bagus kan perancangan Allah tu..

kakk...jelesnya tengok toppoki tu.. terliur je.. lama dah tak makan korean food..

Neeza Shahril said...

apa rasa Toppoki tu? Macam teringin jeee... ;)

Tihara said...

haah ingat story pasal kat korea tadi..but nice menu..dap dap :)

Karukord Jagau's said...

makanan luar negara ni....uh tak bisa....x bisa saya memakan nya :)

Kakzakie said...

Italian pasta kakak dah biasa tapi korean tu tak pernah merasalah mulan. Kena google dulu.

Perancangan Allah memang cantik - syukur tidak mengalami kesukaran.

~Cik Viva~ said...

peh!! pasta tu menyelerakanlah..yg toppoki tu x penah makan..lgpon xpenah makan makanan korea...hehe

Mr.Clive said...

woohoo...mcm kenal jer gambo makanan tu....
heheh

penah try!!! ekekekek

kak apa khabar? :)

LYAfrina said...

igtkan nk ke korea.. hihi...

huhu..cedapnyer nmpk makanan ni...

zette said...

bateri tu kong-kong.. makenik sy selalu pesan suh cek air bateri seminggu sekali... sy pakai kereta second, mmg kene jaga macam-macam... :) tak pe, boleh makan menda yang sedap!!!

m.u.l.a.n said...

nieda: hehehe hati mmg dah lepas ke korea..
*
kak kasih: guna sikit2 je.. betol kan susunan Allah tu cantik..
*
beb: alhamdulillah sangat2..
*
umiyumi: masak sempoi je.. hehee..
*
irfa: masak laaa... senang je..
*
kak yan: haaa sama lah kita..
*
pb: insya nnti pb sampai nanti..
*
papamifz: tapi nak masak senang tau.. utk org malas ni..
*
daddyziyyad: topoki ni macam masak asam pekat je.. tak hanyir.. kita ni kadang tak ingat akan semua yg disusun Allah kan.. semua nya cantik..
*
khairul: hahaha.... one day insyA..
*
gb: olive tu sangat sedap kan.. kita ni yg kadang terlupa nikmat Allah..
*
kak halimah: ok ok insyA..
*
marya: masak yg ni sempoi je.. tu yg senang buat.. hehe..
*
kamsiah: tqs ya..
*
telor power: alhamdulillah..
*
rai: masak la.. topoki tu senang je.. kalo triton tu mmg la susah sikit.. perancangan Allah mmg cantik..
*
neeza: sedap tau.. pi la cari bahan kat ampang..
*
tihara: menu simple senang utk yg malas mcm saya yg malas ni hehehe..
*
karukord: isshhh try je la mana tau nnti suka..
*
kakzakie: rasa macam asam pedas je tapi manis sikit.. perancangan Allah mmg cantik kan..
*
cikviva: try la korean food... mana tau suka nanti..
*
mrclive: i'm good tqs bro.. hehehe tu makanan org malas.. thts me laa..
*
lyafrina: hehehee... sedap jgk tau..
*
zette: tu laa.. bila check warranty card baru perasan mmg dah sampai umur..