Thursday, December 20, 2012

MULAN CAN BE BRUTAL LIKE BIG BAD WOLF TAU..!!!

Alhamdulillah.. Thanks so much pada yg komen earlier.. Feeling much better now.. Setelah bertukar menjadi menantu brutal macam BIG BAD WOLF hahahaa..!! Jumaat lepas kami balik rumah mertua @ Taiping.. Tak pi mana2 pon sebab tengah hiba jiwa raga hahhaa.. Duduk rumah mertua masak, makan & tengok TV (rasa badan banyak berat dah ni).. Also bersama2 ajak mertua, spring cleaning rumah.. Cepat2 je depa sorok barang yg perlu, takut serigala ni rembat masuk tong sampah.. So cute.. But they enjoy it tau.. Memang tunggu je menantu serigala ni balik.. Blessed to have mertua & ipar2 yang sangat understanding & loving.. My mak calls me Terminator.. Suka buang barang.. Habis kalo tak elok & hampir expired, buang la.. Hantar tempat recycle ke.. Kasi orang ke, sebelum benda tu tak boleh guna langsung.. Dapat pahala sedekah kalo barang boleh guna lagi.. Sambil buang barang, sambil buang hati yg hiba hahahaa.. I like.. Now in KL.. Nak settle few things..


We were here last Thursday lepas hubby meeting kat KL.. BIG BAD WOLF BOOK SALES..!! Konon hasrat nak bertukar menjadi serigala yg besar dan jahat...!!! Nak ngap & gigit2 je orang2 yang bikin gua sedih  hiba itu hahahhaaa...


Kena split dgn hubby & Marsha.. Dah terduduk kepenatan mengangkut shopping box for nearly 2 hours.. Calling2 for daddy & Marsha yang entah ke mana dalam shopping hall tu.. Maybe bukan weekend so crowd not that menyakitkan lah..


Yes finally we made it..!!


Antara antari yang dingap.. Lebih 40 buku kami hambat.. RM3 - RM15 sebiji buku..!!! Sape tak gila..??
*
Kadang rasa kalo orang boleh buat kat kita, kita pon boleh je nak buat kat orang kan kan kan... Tapi cannot laaa, tak baik camtu kan kan.. Banyak2 Istighfar.. Allah akan bagi yang lebih baik dari sebelum nya.. Biarpon rasa nak kering ayaq mata kan kan... Apapon kena sentiasa ingat & wajib percaya pada Qada' & Qadar.. Tapi sebab bukan insan yang maksum maka nya perasaan hiba & sedih tu terkadang melanda jugak.. Have a great day y'all..!!

27 comments:

Kakcik Nur said...

Kakcik pun tengah sangat2 sakit hati dengan seseorang. Masa dia nak, 5 minit sekali dia telefon dan sms. Bila dah dapat, macam2 alasannya untuk tidak membayar balik... :(

Rai Ourkizuna said...

bestnya!!! teringin gak nak pegi.. tapi kalau pegi weekend confirm crowd penuh gila sampai tak lalu nak belek buku kan..haishh..

~Beb~ said...

Sungguh teruji kan kalau rase nak balas tapi kita fikir kan iman kita masih ada. Bkn x bole balas. Lebih dr itu boleh. Tapi bila sabar kita teruji, iman kita pon bertambah. InsyaAllah. Smoga kakakku sorang ni terus kuat menghadapi apa jua rintangan.

Nak pegi. Sgt nk pg. Tapi tu la hubby belum free lagikkkkkkkkkkkk. Geram je tgk shopping hall nih!

Chik Mimi said...

bestnyaaaaaaa

Papa Mifz said...

40 bijik...?? wah banyak sungguh tuh...

Queenie said...

akak sekrang ni sedang diberi peluang (?) utk membalas sesuatu yg setimpal..tp bila diberi peluang beigtu, mengapa hati tak kesampaian lagi? wlp hati di dalam tetap bengkak dan sakit sekali...

kdg fikir lebih baik puaskan hati ngan cara lain, macam beli 40 buah buku ker...eks? ekekeke

Kesuma Angsana said...

mcm sama je peek kita ni.. duk nk clear & buang brng yg dah expired2 aje hehehe

whitecappuccino said...

akak missed something ke ni? kena cari blik entri before this..akak juga suka ngrnas buang barang...hubby plk suka simpan brg yg akak rasa cam sampah..

Daddy Ziyyad said...

40 biji buku? wauuuuuuuu!!

rata rata baca blog kawan2, ramai yg dah ke situ..saya takde masa nak ke sana..ekekekeke...

me shuhada said...

Waaa missed it! Hopefully ni acara tahunan ye.

greetingsfromengland said...

books are never a waste! kat sini my children and I borrow about 10-15 books each from the local library every 2 weeks. books are also cheap here when you buy online, there's a company called Book People. we also love second hand bookstores where we get hold of older priceless copies. happy reading!

The Singing Pilot said...

Melepas lagiiiiiii

Tihara said...

Ya Allah murahnye buku,seronok!
bgus statement last tu..
kita hamba yang lemah
banyakkan istigfar,
insha Allah Allah beri jalan..

gadisBunga™ said...

nasib baik saya jauh. kalau tak saya pun gila!

aNIe said...

Salam Mulan..best dpt beli banyak buku kan... akak suka...tapi tulah ... buku yang ada tak berbaca lagik...

Anyway buat yang menyakitkan hati tu... biarkanlah Mulan... org kata Allah tu ada... byk2 astaghfar..Insyaallah hati akan tenang

Ayu said...

Alaa Kak, apa story tak tau bijik butirnya nih. Tapi macamanapun, moga akak makin happy, siapa yg jahat2 dgn kita tu moga Allah saja yg membalasnya. Be happy k.. :)

Marya Yusof said...

As Salam Mulan,

Melepas rasa terpendam dgn merembat buku ke? Therapy tu! Sekali sekala jd bad wolf comel gak...hehehe... take care dear sis :))

Doi said...

Oh.. how I miss traveling! Can't do it this time co'z I have a little girl.

You make me miss it... actually :).

NJ said...

Mak NJ kata "biar org buat kita jgn kita buat org", mak mentua NJ pula kata "sentiasalah memaafkan". Tapi kan, kita ni manusaa biasa kan, rasa sakit tu mesti berbekas & tk mgkin dpt dilupakan...

Irfa said...

saya ingin nak ajar anak baca novel English ;)

GreenJade said...

wowowo 40 jibik? sakannn tu...jelez jelez bole buka library mini dah ni

kak bile abis expo ni? x le tahan ni..

Karukord Jagau's said...

uit...byknya beli buku...huhuhuuu ^_^

zino said...

tak sampai lagi ni bila habis ya..

Halimaton Ibrahim said...

Assalamualaikum Yong Mulan,
alaa apa kes yg sampe berayor mater ni? Hiba pulak akak macenya!
Dah mai KL?
Ehhh awat tak singgah rumoh, barang tak amik ni? Kang cheese tu berkulat!

MamaFaMi said...

I was there last Saturday. But maybe sebab dah penghujung, buku-buku resepi dah tak berapa banyak choice. So tak adalah beli banyak. Dalam pada tak banyak tu.. lebih RM50 gak lah.. hehehe...

Lady Windsor said...

waaa sama la kita..kalau buat cleaning mesti selonggok barang kena buang..kannya apa, dah memang simpan je walhal dah rosak kan..semakkan rumah jer...

ohoo sempat mengaum dekat itu hutan serigala ya..well done baby...hehehe

m.u.l.a.n said...

kakcik: kadang tu sangat tak tahan sakit hati kan..
*
rai: memang kalau weekend tengok orang je la kot.. hehe..
*
beb: balas memang rasa nak sangat tapi sabor je la.. tak sanggup pulak..
*
chik mimi: memang best tau..
*
papamifz: sekali setahun.. hehe..
*
queenie: yezzaaa... release tension dengan memborong buku2..
*
kesuma: tak tahan tengok barang nak expired sbb takut orang terguna.. bahaya kan..
*
whitecappucinno: suka sungguh saya kalo mengemas ni..
*
daddyziyyad: dah dekat tu patut pergi doc..
*
me syuhada: next year ada lagi kot..
*
greetingsfromengland: yup.. books are never a waaste.. here the library kurang menyenangkan, so kena stock up kat rumah..
*
thesingingpilot: next year capt..!!
*
tihara: investment utk tahun ni.. hehee..
*
gadisbunga: memang gila tau.. hehe.. kemaruk tengok buku banyak & murah..
*
kak anie: ni byk jgk buku tak baca lagi tapi gerraammm sgt... memang kena ignore je yang bikin sakit hati tu kan kan..
*
ayu: tqs.. mula tu memang rasa sakit tapi after a while alhamdulillah tak mau ingat dah.. kita pon bukan perfect kan..
*
marya: yes yes... release dengan memborong buku2.. hehe..
*
doi: yes u can.. we visited few places when our kids were babies..
*
nj: betol tu.. jgn kita buat orang..
*
irfa: boleh nya start sekarang.. sikit2 lama2 jadi bukit..
*
greenjade: memang dah nak jadi mini library dah ni..
*
karukord: jauh ni so melabor lah sikit utk buku2 idaman masing2.. hehe..
*
zino: lama jgk BBW ni kan..
*
kak halimah: hehehe, nak cuci mata.. berayor la kejap mata ni.. hahaa..
*
mamafami: dah last2 tu mesti lagi murah kan.. syok nya BBW ni kan..
*
ladywindsor: i memang la tak boleh tengok barang yang tak guna & terperok je.. kalau spring cleaning memang la berlonggok harus di-let go..