Sunday, November 18, 2012

SINGAPORE & JPO TRIP...

Best best... Walopon tak menyopping bagai..!! More to lepak2, gather2 & makan2 seisi perut kelorga..


In Singapore, tidor rumah aunty (adik Mak) yg ikut hubbynya keje di sana.. Resident area tu ada swimming pool.. Makanya bebudak & mak apaknya pepagi buta lepas makan terus terjun..


Lepas Zohor baru gerak.. Menapak beramai2 dari parking lot "Oh dont ask me where".. 9 adults & 7 budaks.. Semestinya my aunty la jadi guide nya..


I like..!! Water-water ni sangat mendamaikan..


Amik haaa..!! Sale & Sale.. Tapi not in the mood lah sebab darling hubby takde sama2..


Hhhmmm... Yang ni nyesal tak beli...


Wohhhoo...!! Sangat menggiurkan..


Love to have these so much..!! Nanti sat naaa... Tunggu hubby ada sama..


Happy kids dengan borongannya.. Mak apak yang ternganga sebab anak2 dapat dulu..!! Huwa hahaa...


Dah dapat barang terus nak balik..!! Haaiipp.. 


Babysitter dengan anak2 jagaannya... Menanti mereka yang masuk memborong di luar sinun @ ORCHARD ROAD..


Jangan terbuang sampah..!! Mau SGD500 melayang.. Also kena sapu sampah @ buat kerja2 community..


Dipaksa Zharif amik foto bus dengan toy kesukaannya..!!!


Berarak beramai2 @ ARAB STREET...


Misi mencari...


Misi mengisi..


My sista's.. Nyesal tak order...


Murtabak ni lah yang jadi gilaannya.. Tapi yang di PEKAN, PAHANG pon sama sedap jugak..


Haaa.. Pilih la nak yang mana...


Menapak balik ke parking lot... Posing sat...


Malam tu visit KAK ELLE... Kawan yang dikenali di alam blog since 2006...


Isnin kami ke CHANGI VILLAGE, macam factory outlet.. Habis memborong tapi bukan saya lah semua lapar.. Ni di FOOD CENTRE nya.. Macam2 kami makan..


Lazat berzat..!!


INDONESIAN AYAM PENYET... Yummeeh..!!


SALMON BENTO.. My kids' punya.. 


My bro's.. KOREAN BULGOGI.. Mantaps..!!


Gigil gigi makan ni.. Sedap..!!


Isnin malam kami dinner @ NEWTON CIRCUS.. Tak sah kalo tak makan SUP TULANG MERAH..


PARI BAKAR BERSAMBAL..


CHILLI CLAM and macam2 lagi kami makan.. Sendat perut & seluar.. Huwa hahaaaa...


Lepas semua balik, ajak my sis #3 teman drive ke Bukit Batok.. GPS ada takpe.. Nak jumpa kawan baik lama masa duduk Vietnam dulu.. S Ying ni dah macam adik beradik, susah senang sama2 di tempat orang..


Selasa pagi lepas breakfast, kami gerak balik.. My sis #2 lepak lagi sebab nak masuk USS.. Kami tak pi lah sebab hubby takde..


Diajak singgah JPO..


Ramai jugak pengunjung masa Deepavali ni..


My bro beli murah kat sini..


Macam2 attraction jugak ada..


Bila lapar terus ke Food Court situ.. Nampak je BIBIMBAP KOREA, terus je order..


My boboy's BEEF SOUP.. 


Alhamdulillah... My SOLO DRIVING trip ditemani mak & kids selamat sampai ke rumah my sista @ Bandar Botanic, Klang hari Selasa tu.. Hubby pon sampai pada hari yang sama dari Kerteh.. Semuanya BIIZNILLAH... 

26 comments:

whitecappuccino said...

wah! best tengok gambar2 ni.best lg empunya diri yg berjalan driving sakan hehe.

~Beb~ said...

Alhamdulillah selamat pg balik. Eh dah sampai ganu dah ke? Dah la kot kan? Btw mmg PUAS HATI trip sis nih. SUKE. Rase2 pon mcm nak ke sne hujung tahun ni. Sale!!!!

Bkn main lagik anak2! Depa paling swonok. Maknye puasa. Tahhannn je ye dak?

CS said...

Mulan
Enjoy nampaknya awak jenjalan...

BTW, kita berselisih ke JPOlah,hehe..

Zareda Norman said...

besnya shooping @ singapore.. Mesti tgh sale giler giler kan.. :-)

Acik Erna said...

Alhamdulillah dah selamat sampai..acik suka tengok gambar perituk dan pisau tu..cantik

Kakzakie said...

Kalau kakak pun rambang mata bila tengok peralatan dapur...

Nieda said...

wah nampak very happening

Papa Mifz said...

Syok la budak2 tu kan, punya la byk borong..;-)

lemongrass said...

Alamak...
awat tak borong Le Creuset tu? jantung tak dap dup dap dup ke masa lalu depan situ? hehehe cantik nya yg bentuk love tu and the colour so cantik as well, berkenan betul I! harga dia aje yg menjerut leher sikit :-).

penDragon said...

best...x dpt beli2 pun xpe...janji dpt jln2. tapi mmg x seronok kalau king xde sama kan! you kena pergi semula ni dgn king. I nk balik next month. mmg plan nk ke JPO. harap2 boleh dpt lah benda yg I nak kt situ

Daddy Ziyyad said...

Saya yg kampung kat JB pun , dah lama gila tak masuk Spore..hihihihii..

shopping kat sana mmg best..

Best tak makan murtabak Singapore kat Singapura? hahaha

Kesuma Angsana said...

wah seronok, best sgt! tq share ye

al-lavendari said...

boleh ajarkan saya macaman nak buat gambar itu jadi kabur di tempat yg kita kehendaki spt digambar Misi Mengisi ?

man said...

Wah hebatnya g jalan sn...sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

FairyLilly said...

amboi! sakan ronda, makan dan shopping ya

kasihredha said...

Bestnya mkn2 ..jln2 Dan suupping2 Kat sana kan.

LYAfrina said...

bestnyer...
cantik sgt kat sana..

LYAfrina said...

bestnyer...
cantik sgt kat sana..

al-lavendari said...

t/kasih kerana memberikan beberapa tips bagi menjawab soalan saya sebelum ini.

Rai Ourkizuna said...

dah berapa lama teringin makan bulgogi..tapi bila jumpa korean food.. tengok ada mackerel bakar tu pilih mackerel jugak..hahaha..

The Singing Pilot said...

Alaaaa rindu la nk pegi singapore. Smoga dpt ticket free lg thn dpn haha

TK said...

Wah..bestnya jln2 ke selatan..solo driving ke sana lagi tew..alhamdulillah u made it...TK x puas hri tu pegi jjcm ke selatan....nak p lagi..

Marya Yusof said...

As salam mulan,

Vavavava... berjalan sakan ke Singapore! Makanan tu w/pun tak pernah rasa look tempting! Rasa nak jilat screen...hehehee

Marya Yusof said...

As salam mulan,

Vavavava... berjalan sakan ke Singapore! Makanan tu w/pun tak pernah rasa look tempting! Rasa nak jilat screen...hehehee

Neeza Shahril said...

MasyaaAllah Tabarakallah!! Bravo!! Berjaya bawak kereta sendiri... teringin nak buat jugak.. ;)

m.u.l.a.n said...

whitecappucinno: alhamdulillah sampai pemanduan ke spore..
*
beb: ha aahhh.. mak nya puasa.. anak2 yg merembat.. huwaaaa..
*
cs: loooorrr haaii.. selisih yek kita.. takpe ada hari kita jumpa nanti insyA..
*
zar: sales selalu masa krismas nanti.. ni sale sikit2 kot.. takde memborong pon.. jalan2 visit aunty je..
*
acik: mmg gerraammm kan..
*
kakzakie: memang barang dapur lah jadi gilaan..
*
nieda: alhamdulillah...
*
papamifz: depa guna duit raya sendiri... mak nyo malas layan..
*
lemongrass: i nak tunggu next trip heret boss hahahaa...
*
pendragon: pi la jpo tu.. tapi barang tak banyak my sis kata..
*
daddyziyyad: laaa... nnti balik la kampung.. pi masuk spore jgk jalan2 makan2 hehe..
*
kesuma: seronok kalo dgn family jalan2 kan..
*
al-lavendari: dah post kat komen, harap dapat membantu..
*
man: memang best kalo dgn family kan tapi kurang best sbb hubby takde..
*
fairylily: hehehe... best sangat..
*
kak kasih: alhamdulillah memang seronok..
*
lyafrina: tempat kita banyak yg cantik jgk..
*
rai: bebudak ni mmg dah gila dgn bulgogi.. tak tau berapa lama tu hahaa...
*
thesingingpilot: ada tiket lebih tak?? share ya..
*
TK: mak ada teman ok lah berani nak drive.. alhamdulillah..
*
marya: nanti balik malaya, turunlah ke selatan jugak..
*
neeza: kalo dah keje hubby tak menentu, ginilah kiranya.. terpaksa berani.. alhamdulillah..