Thursday, November 29, 2012

SCUBA DIVING @ PADANG, INDONESIA...

Definitely bukan aktiviti ku ini lah..!! The boys of course.. Apak & anaknya.. Tapi sebeloms tu, diumumkan mereka yang berjaya mencuba (biarpon salah semuanya) meneka soalan yang diajukan hari tu dulu.. TQs for trying & membaca dengan sabarnya.. Sila email alamat pos mengepos ke o-mulan@hotmail.com ya... Nanti mau dipostokannya cenderahati tak seberapa itu..
1) PENDRAGON-WALKWALKFINDEAT
2) BEB-WE GAIN WE SPENT
3) DADDY ZIYYAD-MACAM MACAM ADA
4) RAI OURKIZUNA
5) NIEDA-CEMPAKA BIRU NIEDA

Ni sambongans citer the boys di Padang.. The girls tumpang gumbira menikmati keindahan ciptaan Ilahi dari foto2 ehsan hubby ini..!! Nak join tapi sangat sangat tak larat atas sebab Solo Driving dari Singapore the day before tu belum kebah lagi.. So bergolek atas katil je lah and slept for 5 hours 9am - 2pm.. Ngeh ngeehh..


Sebelum berlepas...


Tenangnya jiwa...


Bestnya masjid tepi sungai...


Colorful perahu..


Sungai ke laut..


A sweet pose for the mother..!!! Really paksa hubby amik banyak angle.. Kalo tak, dia dok snap foto close-up hidopans underwater saja..!!


Then in the water..!! Di tengah laut gitu..


Woowww.. 


Peace my darling..!! Glad u had fun..


Haaaa.. Ni lah keje kesukaan hubby.. Thats Electric Clam..


Yellow & red corals..


Anemone.. Ada satu Nemo di situ.. But dia lari lah pulak..!!


Apa yang pink tu..?? Kena bukak buku sat naaa...


After menyelams.. Lunch break..


Heading to this tiny island.. PULAU NIAS...


Best kan kalo ada rumah sebijik kat pulau kecik ni.. Tapi takut aarrr kalo datang pirates...!!


Foto yang tak di-edit..


Ohhhh my darling..!!! Nyesal tak ikut.. Tak sangka pulau kecik ni sangat cantik, Subahanallah... But sooo terik lah, till their skins all menggelupas.. Sayang kulit aarrr.. Tapi masih ada rasa menyesal tak ikut... Padan muka..!! 
THANKS DARLING HUBBY FOR THE AMAZING PICS SUBHANALLAH... 
AND ALHAMDULILLAH GREAT WEATHER & WATER...


Opss bagi yg tanya lokasi gerai LONTONG ni.. My sis tak tau exact address tapi agak2 lokasinya di JALAN KOTA RAJA, KLANG.. Berdekatan kawasan Stadium Sultan Sulaiman situ, dalam kawasan berpagar..




24 comments:

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer even tgk dari pic2 aje. TQ share with us ye

Kakzakie said...

Terasa rugi bila melihat the children enjoy with his daddy. Itulah mulan lain kali ikut sama.

Cantik-cantik gambar yg undersea kakak suka:)

Dr Singa said...

pelik lak nengok awak dan marsha tak ikut...

Has Honeylanz said...

cantik-cantik nye gambar. x jemu nk tgk

penDragon said...

Dpt hadiah walopon jwb x pernah nya betul ekeke...tq Mulan! zhariff makin tough...nampak perkasa dah dia. cantik semua gambar2 ni

gadisBunga™ said...

suka semua gambar, especially yang underwater. sebab saya tak reti berenang, takut air, dan takde waterproof casing utk camera! hihihi~

Nieda ramly said...

tq . ada gift sukanya.

Queenie said...

pergh! indahnya panorama..
tak terkata-kata....tak terkata-kata...kata2 takder...

tenkiu for sharing ur wonderful moments!

Nieda ramly said...

dah emil alamat tadi.

Lady Windsor said...

wahhh cantiknya underwater punya view kan...jelessz neh sebab tak pernah menyelam...huhu

Ayu said...

Wah dah lama tak jenguk sekali orang tu pergi Indonesia lah pulak. Gambar semua memang superb, kira sampai terberangan lah dibuatnya. Hehe.. :)

Fairy Lilly said...

Wow... fascinating pics, wonderful view and amazing hidden creatures under the deep blue ocean....

gowestsumatra said...

berapa kos diving dan lokasi diving..?

Rai Ourkizuna said...

yey..dapat hadiah..walau pun tekaannya ke laut..hahaha..

cantiknya pemandangan tu kak.. nak ajar anak2 berenang la..biar diorang boleh diving nanti..ambikkan gambar cantik2 utk blog ibu dia..hahaha... sendiri rasa macam takde harapan je :P

Ros said...

Assalamualaikum Mulan,

Cantik sungguh suasana dan permandangan kat sana ya Mulan...nyaman ja Kak Ros rasa..
Gambar2 yang kat dalam laut tu pun semuanya cantik2 belaka...
Teringin jugak Kak Ros nak menyelam dalam laut ni,tapi takut he.he...

CS said...

Mulan
Thanks for sharing gambar2 yg meleTOP tu. Sukerr...

Daddy Ziyyad said...

- Terima kasih bagi hadiah, walaupun saya meneka tak tepat..hihihih..nanti saya emailkan address saya.

- subhanallah! Cantiknya pemandangan. Thanks for the 'info: gambar taj di edit'..Ternyata mmg cantik! Blue sky..nice Pulau Tias...cantikkkk gila! Terasa nak gi sana, tapi menembak foto la..bukan diving..hahaha

- suami guna camera model apa ya utk under water photography ni?. saya sgt sgt sgt jeles..sebab this kind of photography genre, saya tak mampu nak buat..hihihihihih

Papa Mifz said...

cantik juga pulau tu yer kak...jeles tengok anak akak, diving bagai...bila lah PM nak cuba diving lak pasnih...huhu

~Beb~ said...

wah!!!!!!!!! tidak ketahuan gue! kikikikiki.. tqsm kakak.

btw ctk sungguh laaa gmbr boboi sis yg atas ayaq tuh. PERFECTO!

djkakpahGomofm said...

hai syg.. lamanya kpah tak jalan2 kat blog ni.. ok..semuga happy selalu..

kasihredha said...

Subhanallah...cantik bangetttt
Memang rugi x ikut...hahaha

whitecappuccino said...

ohsem pics!

Marya Yusof said...

As salam mulan,

Vavavavavaa... bestnyeee.... teruja banget ni! Subhanallah...subhanallah...subhanallah :))

m.u.l.a.n said...

kesuma angsana: sama2.. cantik kan ciptaan Ilahi..
*
kakzakie: penat sangat kak.. mmg tak larat nak ikut pagi2 hari pi ke laut tu hehe..
*
drsinga: badan penat doc.. one whole day memandu spore-kl the day before tu mmg sangat penat.. tapi nyesal jgk.. hubby kata nk pi lagi yeyy..
*
has: tqs..
*
pendragon: sama2.. tu la dah besar anak bujang i ni..
*
gadisbunga: haaa, nnti try la underwaer pulak..
*
nieda: kecick je tapi tak pos lagi..
*
queenie: my pleasure.. mmg suka sangat tengok keindahan ciptaan Ilahi..
*
ladywindsor: jooomm laa.. i pon tak tau..
*
ayu: berangan laa.. insyA one day u akan sampai.. i kuat berangan tau..
*
fairylily: subhanallah mmg cantik kan..
*
gowesumatra: nanti nak check dgn hubby ya..
*
rai: mak nya dah nak gantung lesen.. haha, so kena la suruh mereka yg berkenaan amik kan foto..
*
kak ros: boleh aje.. diving tak perlu pandai berenang..
*
cs: my pleasure... joomm la join.. i dah gantung lesen.. hahahaha..
*
daddyziyyad: sama2.. nanti pergi la padang.. dekat je tu.. ada banyak pulau lain jgk..
*
papamifz: try la.. mesti enjoy..
*
beb: sila la ketahuan haha..
*
kakpah: tqs kak pah.. nnti datang lagi kalo free ya...
*
kak kasih: hubby ada sebut nak pi lagi yeeeyyy... hehe..
*
whitecappucinno: tqs..
*
marya: subhanallah mmg cantik kan ciptaan Ilahi..