Wednesday, November 21, 2012

PADANG, INDONESIA TRIP...

Sebelum Subuh (Rabu lepas) about 5am, kami ke LCCT.. Hubby dapat amik jugak cuti 1 hari (Rabu) untuk pi Scuba Diving di Padang.. Khamis cuti Awak Muharam, Jumaat & Sabtu weekend kat sini.. Dapat lah 4 hari 3 malam..


8am sampai airport sana.. Entah lupa nama nya..


Terus check in @ THE AXANA HOTEL...


The lobby...


Our family room...


Toilet bersih sedap sikit nak duduk.. Last minute punya hal, hotel lain banyak penuh.. Kena la amik yang ni.. RM200+ semalam tapi plus breakfast.. Sangat berbaloi.. Sampai hotel hubby & si boboi terus pi diving.. Si Mulan tarik selimots tido 5 jam 9am - 2pm.. Ngantok drive dari Singapore Selasa tu belum kebah lagi.. My gegirl main games & buat hal dia..


Bangun 2pm sangat lapar.. Jumpa kedai kecik tepi hotel.. Fuuhhh, mantap punya lunch yg lewat.. Semua ada dalam mangkuk tu.. Kongsi je sebab dah nampak besor.. Ada daging Bakso, ada tulang, ada telur rebus salut daging, ada perut kot.. Memacam lah..


Kalo ke Indonesia, semestinya wajib order ESPOKAT...


Excited tengok menu, tu yang order semangkuk kat atas tu = MIE AYAM BAKSO URAT TELUR IGA....!!! Kenyang sampai malam..


Malam tu penat nak jalan jauh, jumpa kedai NASI PADANG.. Ya lah, dah sampai Padang, cari lah jugak walopon sekali je.. Yummmeehhh... 


Esoknya Khamis, breakfast kat hotel.. Sebab dah masuk dalam room rate..


Hubby's..


My boboy's...


My gegirl's..


Mine...


Also mine yang sangat delicious..!!! Ni BATAGOR kot namanya..


Lepas hubby & boboy pi diving, 2 pompuan ini jenjalan keliling hotel.. Naik rooftop cari pool..


Fuuuhh, nak bukak mata pon terik & sakit.. So kensel la nak sunbathing kat pool... Lepak kat bilik je.. Nanti tak pasal terbakar kulit yang memang dah terbakar ni.. Ngeeee...


Lepas Zohor, amik teksi cari AYAM TULANG LUNAK.. Yeaahhh, ada jugak kat Padang.. First time kami makan kat BALI bulan Mac aritu.. 


The sangat yummy one..


Order & tapau..


AYAM PRESTO MADU... Fuuhh, tak terkata sedapnya...


Petang tu redup, tunggu the boys balik baru pi pool...


Malas salin punya hal, kita duduk tepi je.. 


Luas pemandangan nampak bandar & laut..


Breakfast hari Jumaat.. Hubby's.. Sangat sedap...


Mine..


Also mine.. Dessert yang ditambah berkali2...


Corner yang tak sempat nak terjah... Sebab rasanya kat Malaya ada jugak.. So misi di Padang selesai... Hubby pi scuba diving sakan & si Mulan pi mentekedarah makan2... Alhamdulillah..

30 comments:

penDragon said...

ya ampun ya ampunnnnnnnnnnnn...!! sedapnya makananan tu semua. espokat tu I pun suka, yum yum

~Beb~ said...

berbaloi sis hotel die. pool die ctk. mmg mendulu kn pool sket gue nih. suke! yg si bobois tuh x penat ke? walaweh!

whitecappuccino said...

ni yg wat kita telan airliur bkali2..cantik view

~Cik Viva~ said...

view yang cantek..makanan yang sedap...peh!!

Papa Mifz said...

wow wee...hotel nyer cantik...pool nyer cantek...meriah lak dengan makanan...memang terbaik...best nyer!!

Acik Erna said...

cantiknya mula..semuanya cantik..tengok pulak mkanaannya..adui..nampak sedap sangat

kasihredha said...

Yang paling best adalah mkn2...esalpokat...uwaaaa best banget.
Akak x pernah Sampai ke padang wlaupun ramai kwn Kat sana.

Daddy Ziyyad said...

RM200++ aja for this hotel? Murah la kalau siap ada roof top pool macam tu + b/fast..

Kuah batagor tu nampak macam kuah kacang kan? Tgk pun nampak sedap dah..

1st time dengar Ayam Tulang Lunak ni...selalunya yg glamour dan saya pernah makan, pun kat Bali ialah Wong Solo.

ps: gambar diving ada?

Nieda said...

roti sapu mentega + coklat rice mesti ada kat sana.

Karukord Jagau's said...

bestnyaaa....tempatnya cantek...

zino said...

tengok makanan tu buat lapau pepagi ni hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

jauhnye pi menyelam... sampai ke padang rupanya...
takleh tahan tgk makanan sodap2!

Rai Ourkizuna said...

saya ingat padang tu tempat tanah tinggi atau tanah rata..hahaha..ada laut rupanya :D

meleleh leleh air liur tengok gambar makanan kak..eh tapi bukan air saya.. air liur anak dalam perut ni ha..hahaha..

Kesuma Angsana said...

pic2 yg cantik, menu2 yg meriah, tq share with us ye

Wan Sharif said...

Alahai dah jadi sessi makan makanan sedap lak 😇

Tihara said...

as salam

sayang line akak slow..tk dapat nk load semua gambo..but nice trip:)

LYAfrina said...

cantiknya kolam kat atas bumbung tu.. terpesona

Mr.Clive said...

wahhhh hotel best especially swimming pooool diaaa....perghhhh
tambah pulak ngan makanan makanan yang menyebebkan air liur melelehhhh.....hahhhhhhh.....temptation!temptation!!!!!! cannot stand laaaaa!!! XD
hehehehe

man said...

Wah mcm beh je..hehe

The Singing Pilot said...

Diving?? Sky diving ke? Padang tu xke jauh dr laut?

Mother of Two said...

tak kira pas nie nak paksa hubby pegi jugak:)

Zulfadly said...

salam kak, sedapnya makanan tu, saya pon [plan nak pergi next year, memang cari makan je nanti,hehe

gowestsumatra said...

hubby g diving kat mana yer..?

m.u.l.a.n said...

pendragon: yezzaaa... espoat sgt yummehh..
*
beb: pi la nanti...
*
whitecappucinno: hehhe, food sana sangat yummehh..
*
cik viva: alhamdulillah dapat kami makan2 & jalan2..
*
papamifz: alamdulillah memang best..
*
acik: memang sangat sedap...
*
kak kasih: kalo ada kesempatan pi la padang nanti..
*
daddy ziyyad: foto diving belum upload.. murah jgk kan hotel tu sbb family room + breakfast.. ayam tulang lunak tu asal jogja tapi dah berkembang.. ada beberapa brand franchise dah tu.. sangat yummeh..
*
nieda: haaaa... memang tersohor kan.
*
karukord: alhamdulillah..
*
abah zino: memang sokmo lapau kat sana..
*
kak madiha: sedap2 jgk makanan sana tu..
*
rai: tu laa.. dulu pon ingat padang tu kat tanah tinggi.. alahaaaii, kesian baby & mummy janganlah meleleh air liur ya.. hehee..
*
kesuma: thanx sbb luang masa di sini..
*
ayah wan: alhamdulillah diberi peluang utk menikmatinya..
*
tihara: ohh sorry... ni pon byk lagi foto tak upload adooii..
*
lyafrina: memang cantik..
*
mr clive: if u have time, visit padang..!!
*
man: alhamdulillah memang best..
*
thesingingpilot: padang tu tepi laut la capt.. scuba diving la sbb dalam laut.. hehehe...
*
mother of two: yes... mesti pergi..!!
*
zulfadly: mesti pergi tau... makan2 sangat best.. hehe..
*
gowestsumatra: padang ada banyak pulau.. so dia diving kat pulau2 situ je..

Dr Singa said...

saya tak terpikir pun nak ke Padang sebelum ni..
dapat tiket rm 0 hari tu saya buat -buat tak pandang je..


macam menarik je untuk jelajah ni..

NEKCIK said...

Salam Mulan..makaii canteknya hotel ni..ni baru ..lepas gempa..nekcik pergi tak lama sblum gempa tu..dok dekat area ni..hotel the rocky Plaza..camner rupa kat area tu ye...leh tak upload lagi gambar seklitar bandar kalu tak mnyusahkan..thanks

m.u.l.a.n said...

drsinga: haaaa... kan dah nyesal.. makan2 & jalan2 & building2 sangat cantik maaaa...
*
nekcik: nanti saya cari ya foto2 tu. sbb ada byk yg terdelete... tgh geram ni hehe..

DVPro Video and Media Services said...

Betul ke Ayam Tulang Lunak HW tu boleh makan dengan tulang2nya sekali?

Jun said...

sebuah catatan perjalanan yang sangat mengujakan...terima kasih atas perkongsian ini

m.u.l.a.n said...

dvpro: yep.. tulang2 semua boleh makan...
*
jun: my pleasure.. tqs singgah sini..