Saturday, November 3, 2012

KELU, KAYUH & KENYANG @ KERTEH

Memang kelu, memang boring sedalam Lautan Pacific gitu.. Tak pon setinggi Gunung Everest.. Bila weekend  tak keluar daerah, makanya meluap2 la cari idea apa nak buat supaya tak boring kat sini.. Manis sungguh mulut my gegirl ajak pi cycling pepagi Jumaat gitu..


Sunyi sepi je pepagi weekend.. 


Tak amik main road.. Suka route tepi laut.. Haiiisshhh... Dipaksa pulak excercise sikit2.. Tukang pukul gambar cari alasan..!!


Alhamdulillah weather OK though not that bright..


Aiikk dah ada pagar.. Hari tu takde pagar & senang nak access terus ke pantai.. Best jugak layan kelu syahdu pagi2 weekend ni...


End of the road & mau cari makan...


My hubby & my gegirl punya.. NASI LEMAK SAMBAL IKAN TONGKOL.. Yummeh...


Mine.. NASI KERABU la as always.. Tapi amik less than half nasi tu.. Sayur yang banyak.. Ceehhh konon.. But betol tau..


NASI BERLAUK untuk my boboy...


Pencoci mulut...!! Kenyang sudah...!!!


Main road ke Kemasik banyak sibuk sebab dek repair works etc.. So cross jalan la amik main road sikit before exit to slip road.. Takut la main road sebab dengan anak2 ni.. Lori2 & bapak truck merempit kat jalan 2 lane ni...


MESRA MALL pon tak bukak lagi..


Tukang pukul gambar ada bayang2 je.. Bukan hantu ya..!!! Dah expert sikit amik gambar sambil bawak sikal.. Kalo dulu kena stop2 kayuh dulu.. Terer lah konon sekarang ni.. Walopon byk foto gegar2...


Tengok lah betapa main road 2 lane ni kosong... Jumaat @ Kerteh memang cenggini.. 


Goshh... Laju betol apak & anak2...


Kayuh keliling compound pulak... Sangat sunyi...


Penat tergolek balik cycling..!! Lunch masak NASI AYAM SEMPOI je.. Guna bahan yang ada je..


Sebab lepas solat Jumaat dah book tiket nak nonton SKYFALL.. 2 1/2 jam citer ni.. Slow citer tapi OK la nak layan masa kat sini...

28 comments:

Kakcik Nur said...

Seronok juga ada aktiviti riadah bersama keluarga. :)

kasihredha said...

Very sunyi sepi..
Kayuh buang kolesterol..
Kelu lidah ini mlihat nasi kerabu..nasi lemak ikan aya...perrghh

lemongrass said...

Memang nampak sunyi sungguh that area pagi2 Jumaat ye. Seronok lah bercycling :-).
I rasa you lagi terer ambik gambar sambil mengayuh dari I sebab you guna real camera. I cuma guna handphone aje, hehehe.

Kelip-kelip said...

Rindu balik ganu...sedapnye nasik lemok ikan aye ade...Kak tumpang iklan ek..Kalo still lagi cari produk kesihatan untuk kecantikan jom singgah sini http://enotots.blogspot.com/2012/11/beutskin-essence-rm199-murah.html

thanks darl

penDragon said...

aduh...aduh...I sesak nafas tgk makanan breakfast yg dh lama x dpt jamah ni!

Nieda said...

best keluar pagi2...nyaman.

Papa Mifz said...

sekarang memang trend orang berbasikal utk riadah kan...

Daddy Ziyyad said...

Best betol la dpt naik basikal macam ni, lepas tu sampai gi beach..Sunyi sepi betul jalan kat kemaman tu kan..Tu pantai kemasik ke?(yg ada nampak pulau tu)..

Dan best betol pagi2 dah makan nasi kerabu! bahahaha...

Saya tak tgk lagi Skyfall..kat KL/Shah Alam ni pack sgt org tgk..maybe next week baru nak tgk

TK said...

Nice photos :)
Tganu mmg camtulah on Friday..
Sunyi sepi..
TK pun dulu masa takde baby pegi joging2 kat Batu Buruk..balik jogging makan2 nasi kerabu.

Karukord Jagau's said...

dh lama saya tak berbasikal

tajuk paling bes nih 4K kikikikiii

Lady Windsor said...

hallo itu bukan kelu tu tapi mengasyikkan...bestnya cycling...kalau i pi turun Kerteh boleh bawak p cycling tak? iskk lamanya tak buat kerja ni..heaven kan!

Acik Erna said...

assalam Mulan..seronok ada xtvt macam ni di pagi hari cuti..pagi2 pulak sunyi tak banyak kereta..

Kakzakie said...

Cuti sekolah ini kakak nak belajar cycling mulan. Harap boleh refresh balik zaman sekolah dulu.

Mesra Mall kakak pernah singgah masa ke Dungun last year end.

rostina76 said...

bestnye cycling pastu exercise perut dgn nasi kerabu tu. terliur tgk solok lada gemuk gedempol. btw environment @kerteh tu similar la kat Brunei ni. sunyi & tenang.

rostina76 said...
This comment has been removed by the author.
Dr Singa said...

jauh ahhh kerteh dari kola terengganu!!

kalau kita sampai kita koling koling eh!

~ yus ~ said...

stamina kuat akak ni, boleh join cycling lagi dng anak2. Yus tak tahu boleh ke tak...hihi.

Kerteh memang nampak lengang mcm tak hidup je bila weekend ya kak, tapi suasana mcm tu tenang, nyaman segar,itulah antara istimewanya Kerteh.

Kesuma Angsana said...

bestnyer kalau ada aktiviti bersama keluarga mm ni.. menu2 tu mmg sedap ler

Ros said...

Assalamualaikum Mulan,

Seronoknya boleh dok beriadah ngan keluarga macam tu kan Mulan...menu pagi tu pun sedap2 belaka...he.he..

Tihara said...

as salam

best nye cycling cycler..feelin2 mcm le tour de langkawi..saya rasa teringin plak nak cycling ni :)

Azian Elias said...

bestnyaaa..

Queenie said...

damainya...macam tak caya masih ada kedamaian sedemikian rupa....

wahida said...

ish, tgk ayam goreng tu tergoda pulak...ni yg nak kena carik kepsi nnt neh...

gadisBunga™ said...

cantikkkk cuaca. cantik jugak gambo gambonye. tapi napekah macam takde orang ek?

Neeza Shahril said...

balik hari tu, neeza pesan hubby beli nasi lemak ikan tongkol.. neeza expect yang dalam bungkus. Rupanya dia beli yang dalam polysterene. Dah frust dah memula. ALhamdulillah... sedapppp.. :D

m.u.l.a.n said...

kakcik: mmg seronok.. mai la join..
*
kak kasih: mmg sangat sunyi sepi..
*
lemongrass: hehehe... getar2 jgk tangan i amik foto tu.. serious sunyi tau pagi jumaat kat sini..
*
kelip-kelip: nnti balik tganu boleh makan macam2 kan..
*
pendragon: nnti balik cuti u boleh makan sampai puas..
*
nieda: mmg best sbb tak panas sangat..
*
papamifz: maybe kot tapi kitorang mmg dah lama suka cycling gini..
*
daddyziyyad: ni kat kerteh.. kemaman jauh lagi.. nasi kerabu dll tu mmg sangat best..
*
TK: mmg sunyi kan.. kadang tu rasa boring & sunyi jgk.. pantai batu buruk pon best..
*
karukord: hehee.. jom kayuh..
*
ladywindsor: come come lah...
*
acik: pagi2 ok nak cycling sbb kereta pon tak banyak lagi..
*
kakzakie: lenkali nak datang sini kena singgah rumah ya..
*
rostina: ohhh sama kat brunei ke.. kalo selalu sangat sunyi ni rasa boring jgk kan..
*
drsinga: mmg jauh jgk abt 100km+... nanti datang mesti calling2 ya..
*
yus: stamina yg kena paksa2... kerteh mmg cenggini kan.. yus pon pernah sampai..
*
kesuma: mmg seronok cycling sama2.. lepas tu melantak makan.. hehe..
*
kakros: seronok jgk sbb lama tak cycling.. menu mmg best jgk kan..
*
tihara: mai la join..
*
kakyan: joooommm cycle..
*
queenie: kat area sini mmg banyak tempat belum diteroka.. tu yg sangat sunyi & aman gitu..
*
wahida: kepsi tak sama dgn ayam ni tau.. hahahaa...
*
GB: sini mmg sunyi gitu esp kalo pagi jumaat...
*
neeza: nasi lemak ikan tongkol mmg sedap kan..

Rai Ourkizuna said...

nyamannya kak...hopefully one sweet day saya boleh join akak dengan family berbasikal kat sini.. jadi jiran akak ke..hahaha

nak ke tak encik shujin tu..

-gedek! said...

kenapa pukol gambar tu? gambar tu bersalah ke?