Monday, October 15, 2012

HYATT KUANTAN... ARWAH BAPAK DALAM KENANGAN...

Sabtu ke Kuantan, ikut hubby ada event kat HOTEL ZENITH.. Hotel Zenith penuh maka kisahnya kami tercampak nun jauh ke HYATT KUANTAN tepi PANTAI TELUK CEMPEDAK... Adei, dah le plan macam2 nak buat kat bandar malam tu.. Masa kecik2 dulu, ada jugak ikut bapak round2 kat luar hotel ni.. Dia bawak jalan2 dalam kereta.. Dia citer & tunjuk ada pi makan kat sini, meeting kat sini.. Bukan lah selalu.. Kalo Bos Besar ajak laa.. Sebab kami sokmo potpet tanya mana dia pergi, dia tunjuk lah tu.. Anak2 busy body gitulah.. Masa tu dia busy2 dengan bolasepak dulu2.. Daripada main bola, sampai jadi coach.. Terjenin sekali sekala terasa nak nginap kat sini.. Memang femes emes hotel ni.. Kami paham ngapa dia tak bawak kami makan/tido kat situ.. Mana mampu oooiii masa tu... Yang mampu memang sah2 ronda2 tepi PANTAI TELUK CEMPEDAK tu.. Memang la tempat kami anak beranak bersantai dulu2.. Walo busy camna pon, arwah bapak akan bawak kami jenjalan.. Mesti bawak..!! AL-FATIHAH... We miss u so much  papa...!!!


The katil..


The TV, The Kerosi & The Mejatulis.. 


The Bilikair..


Aaaahhh... Ni la hehantu ayor... Walopon hujan berderai2 turun, takde depa kisah pon.. 


Apak & anak2 the same blood.. Asyik berendam je.. Only the omak remain kering..!! Malas weeiii nak tukar2 baju... Sejuk jugak sebab hujan.. I kan PILOT... So kena la jaga stamina & kesihatan.. Huwa hahahaa..


Alhamdulillah, walopon busy dengan endless workload, hubby masih ada masa dipaksa untuk melayan anak2... Ngeee... 


Best jugak sebab tak ramai.. Sebab hujan kot memasing berlengkor atas katil...


Memang le cantik.. Pasir depan hotel memang dijangka dengan mantap.. Patut lah parking lot penuh dengan plet kereta orang luar..!! Ater kami terpaksa park kereta kat tepi hutan..


Like.. Like... Ada ketika masa arwah bapak bawak team Pahang jogging2 tepi pantai ni, kami ngekor kat nun belakang.. Terkedek2.. Yang best lepas tu pi pekena NASI LEMAK SAMBAL KERANG somewhere near there lah.. Yezzaaa, sangat lazat.. Hanya orang Kuantan yang tau pasal tu dolu2... That was more than 30 years ago..!!! Fuuhhh, lama nya tu.. 


Nak kena jerit baru nak keluar dari pool...!! 


Rasa nak hangkut balik je.!!


Banyak jugak pool kat hotel ni.. Sini ada 2 biji lagi..


Hujan makin lebat.. Hari dah nak Maghrib... Buat2 lah beredar sebab si tanduk2 suka bermaharajalela time2 Maghrib ni kan.. Jangan lah lalai wahai Umat Muhammad..!! Nauzubillah... Jauhkan lah kami dari lalai mengingatiMU, Ya Allah...

21 comments:

Kakzakie said...

Nampak nyaman dan cantik banget mulan. Ala daripada hujan baik mandi basah juga... janji seronok.

penDragon said...

cucu2 xde ke yg ikut bakat arwah atuk main bola? TC yg mmg byk menyimpan kenangan dr zaman remaja...tapi byk dh yg berubah kan skrg ni...

Kesuma Angsana said...

nampak cantik & bersih ye kat sini!

~Beb~ said...

ctkkk this place.. tang pilot tuh kite suke.. hahaha klako. and alfatihah utk arwah

Papa Mifz said...

wah kak, cantek tpt tuh...sure mahal kan...huhu byk yer pool kat sano..

kasihredha said...

arwah ayah akak pun suka bawa jejalan ke pantai.
Pilot kena jaga stamina ye :)
semua anak2 suka main air kan...sama le anak2 kat rumah ni...duk sehari pun x pe kat kolam...naik2 bila lapor je.

Larat ke nak angkat lampu tu mulan...hihi

Acik Erna said...

assalam mulan..cantiknya..

Queenie said...

salam sis...ayah awak coach bolasepak pahang? saper ya? al=fatihah utk Allahyarham...

sumer gambor awesome!!!!

Queenie said...

oops sis, tenkiu info tg koch..gochh..alahai tak reti den nak nyobutnya la...

sehari dua ni akan try wat kimchi..
dah pi dah website tu...

er...malt flour tu camner rupa dia ek? sis tau dak?

Neeza Shahril said...

besar jugak area dia kan.. Neeza pernah pergi sini untuk interview kerja. Tapi kerjanya apa tau? Kena call customer cari prospect.. hahaha!! Husband kata, tak payah laaaa... masa tu tengah dalam pantang si Coan ;)

Lady Windsor said...

Hyatt Kuantan, best kan...tapi...ada satu bilik..ground floor...jenggg! jangan tegezut ya...hehehehe..i terpernah termenginap di situ dan ternampak tersesuatu yang tertidak tersepatutnya termuncul pada waktu senja...huhu!

~ yus ~ said...

cantik view dia kak...

sekali sekala basah apa salahnya kak, tak bestlah remain kering je...hihihi.

Al-Fatihah untuk arwah bapak akak.

rostina76 said...

salam mulan...lamanya ros tak g kuantan. rindu plak dgn teluk cempedak & balok....bestnye hidup ni kan kalau memanjang dpt bercuti sakan.hehe

wahida said...

cantiknya hotel ni...bilalah nak sampai sini...


Al Fatihah buat arwah ayah akak..

Telor Power said...

indah dan nyaman saje lihat


tapi apa yg LW kata tu ada benarnya.pasal sepupu saya pembantu cheff di hyatt kuantan tu....dan dia ada mengesahkanya.


tapi boleh abaikan saja.




pssst: sis ada tips tak mcm mana nak ke mabul dan nak dive kesana?

Nieda said...

lawa panorama kat situ. Gambar pun sama lawa.
Alfatihah utk ayahanda.

Ayu said...

Moga rohnya dicucuri rahmat. Amiin. Al-fatihah..

Nak komen, cantiknya pemandangan pool hotel. Rindu pemandangan sebegini. Teringat kali pertama & last jejak kuantan ada lah kot 9 years back, masa tu adik bongsu pun baru boleh berjalan :)

m.u.l.a.n said...

kakzakie: mmg cantik.. saya tak pernah sampai ke area dalam hotel ni.. sejuk laaa basah2 hujan tu..
*
pendragon: TC mmg cantik.. rindu nak lepak2 situ.. cucu2 ada sorang yg nampak kaki.. yg lain kaki sorak je.. hehee..
*
kesuma: mmg bersih.. patut la ramai datang sini..
*
beb: mai la datang sini pulok.. pastu naik ke kerteh.. profesion baru pilot tu..
*
papamifz: macam hotel lain, ada bilik murah & mahal.. kami amik je mana company bayor hehee.. sah2 bilik tka mahal.. kalo bayor sendiri pon gitu, amik paling murah.. hehehee...
*
kak kasih: sekarang pon saya paksa suami utk bawak anak2 main kat pantai/taman.. asyik busy ke takleh gak.. budak2 mana yg tak suka air kan.. mak budak je malas hahaa... oh yes, pilot kena jaga semua hehehe...
*
acik: pantai ni memang cantik.. alhamdulillah masih terjaga..
*
queenie: hehe, biarlah rahsia coach itu.. foto2 kena edit mmg lah agak ohsem hehehe sbb takde camera cangggih.. nnti cari info pasal kimchi pulak..
*
neeza: mmg besar area hyatt ni.. bagus jgk sbb depa jaga makanya seluruh TC tu agak terjaga lah jugak..
*
LW: huwaaaaa... nasib tak citer awal2... mmg byk citer seram kat situ.. tu yg kurang suka duduk situ..
*
yus: memang cantik area tu sbb masih terjaga.. main dlm pool mmg best tapi malas nak salin hahaaa...
*
rostina: nanti holiday datanglah ke kuantan...
*
wahida: mai mai laaaa... boleh jumpa2.. tak pon lepas pi kuantan, mai naik ke kerteh..
*
telorpower: aiyaaaaaa... seram2 rasa ni.. mmg tersohor tempat tu dgn benda2 tu.. tu sebab reject jgk hotel ni masa mula dengar.. tapi nak jgk rasa sbb tak pernah hayat ke hyatt.. nnti kita try cari info ya..
*
nieda: mmg lawa sangat... kalo cuaca panas lagi lawa.. subhanallah..
*
ayu: nanti plan la visit kuantan lagi ya.. mana tau boleh jumpa di sini...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

lawo gak view kat hotel ni kan...
akak dah lama gak tak jenjalan kat kuantan tu.. kalo lalu tu adalah jugak.. hihi... telok cempedak pun dah lama tak jejak.... penah la juga dulu2 time ada arwah ayah gi picnic situ... ingat lagi ada sekali tu ma masak nasi lemak sambal tumis udang kering... waaa... tu pun dah cukup sedap dah walaupun bukan udang fresh.. hehe...

mummy alisha said...

rindu nak datang sini...

Irfa said...

seronok kalau dpt dtg sini release tension ;)