Sunday, October 21, 2012

GUMBIRA GUMBIRA...!!!!

Alhamdulillah... Hujan rahmat & I guess the monsoon's here.. Dari malam tadi hujan je.. Lately pon dah kerap hujan.. Dari pagi tadi pon hujan... Gilir2 la hujan, stop, hujan & stop... I like, I like... Tapi kesian nelayan tak boleh ke laut untuk mencari rezeki.. Moga mereka dll dimurahkan rezeki dengan lain cara.. 


Sejuknya macam winter wey... Time ni la nak bawak keluar baju sejoks.. Kalau berterusan musim hujan kat Pantai Timur ni, memang sejuk tau.. Mai la sini nak rasa... Ala2 winter la konon macam kat oversea gitu.. 


Bila musim hujan gini, ramai la terperok kat rumah.. Golek2 tengok TV.. Tapi yang hangitnya cenggini lah... SERVICE CURRENTLY NOT AVAILABLE... Sabor je lah.. Kena stock up DVD la kot.. Haa aahhh, DVD citer Korea berlambak tak tengok lagi..!!! Also KOPI O & Biskut Kering... Owwwhh, belum beli...


Berita yang agak happy pagi tadi.. TABASCO disahkan HALAL... Yezzaaa, boleh makan dengan pizza & pasta masta brasta baby...!!!


Pagi Jumaat ke KL lepas breakfast.. Walopon stucked 1 jam sebab kemalangan depan Hotel Legend Cherating tu, kami redha je sebab nak attend wedding anak kawan  di Dewan Perdana Keramat semalam (Sabtu).. Part paling best sebab dapat berkumpul ramai2.. Kenkawan masa bermastautin sementara bertahun2 di Vietnam dolu2... Ada yang lebih 7 tahun tak jumpa.. Susah senang, sakit pening bersama2 kami harungi hidup di tempat asing.. Memang dah macam adik beradik.. Moga ukhuwah kami berkekalan.. Anak2 yang dulunya kecik2, sekarang ada yang dah kahwin... Begitulah masa.. 

25 comments:

Acik Erna said...

assalam Mulan..yang paling best tu la dia..acik pun suka dapat jemputan dari kawan lama..sebab boleh jumpa kawan2 yang dah lama tak jumpa

Nieda said...

hujan2 ni tak leh gi motong le weh!!

penDragon said...

seronok hujan2 ni tarik selimut pastu tgk tv ke...& mkn gorengan2 panas2...

Tihara said...

as salam

kadang2 fikir seronok nk jumpa kawan tp kadang2 fikir dua kali..byk kisah suka dan duka :)

Tihara said...

as salam

kadang2 fikir seronok nk jumpa kawan tp kadang2 fikir dua kali..byk kisah suka dan duka :)

Tihara said...

as salam

kadang2 fikir seronok nk jumpa kawan tp kadang2 fikir dua kali..byk kisah suka dan duka :)

Queenie said...

ujan2 ni makan titon makan titon jer la ya sis? eheh

~Beb~ said...

kat sini pon hujan stop hujan stop gakkk.. feeling2 oberseas! eh dah HALAL? alhdmulillah.. sodap!

kasihredha said...

kat sini pun hujan
memang best...akak pun suka hujan sebab sejuk :)
duduk bergolek2 di dpn tv...makan biskut cicah kopi o...perrrghhh
apalagi kalau segala ubi dah keluar...ubi badak..itik..keling..kayu dan mcm2 lagi.

mamasita said...

Winter yey!Kita dok makan lah ni..hujan2 peghut lapar jer.
Senow takder buatlah kek senow atau biskut senow...Raya Haji dekat dah!

p.s. Masa magrib tadi, I baca komen u cepat2 kat my jiwang2 post.
Baru jap ni nak publish, dah ilang!!
Mana dia teghbang?? :))

The Singing Pilot said...

hai kak, thanx for dropping by my blorg. ni kerteh kan? bdr petronas tuu

nurazzah8 said...

Teringin nak rasa musim hujan di pantai timur...nak rasa macam kat obersea tuu...hehehe

kalau jumpa kawan2 lama mmg best kan ...
Alhamdulillah ..semoga semuanya berjalan lancar...

nurazzah8 said...

Teringin nak rasa musim hujan di pantai timur...nak rasa macam kat obersea tuu...hehehe

kalau jumpa kawan2 lama mmg best kan ...
Alhamdulillah ..semoga semuanya berjalan lancar...

Kesuma Angsana said...

mmg best kalu cuti hujan turun.. leh ler restkan diri nap kejap sementara nak sambung keje rumah yg tertangguh hehehehe

Kakzakie said...

Pantai timur memang best. Kalau tak hujan waktu pagi pun sejuk macam winter apa lagi kalau hujan...

Daddy Ziyyad said...

ni dekat kawasan perumahan petronas kemaman ya? :)

tak best kalau saya gi Tganu musim hujan ni, tak leh bersantai tepi pantai..ekekekeke

Dr Singa said...

hoh !

awal bulan depan kami nak bercuti ke terengganu....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kat sini pun sama gok... petang2 ujang sokmo.. kdg pagi ptg ujang... eh... tiba2 kuor spiking ganu kite! hehe...

Has said...

KL pun ptg2-mlm ke subuh hari biasa hujan dah gak..

Papa Mifz said...

PM hari tuh pergi genting time hujan2, mmg syok kak...sojuk...!!

~ yus ~ said...

Amboi! Sukanya dia hujan...hehe.

Rindu akak, tgk halaman depan rumah akak dalam gambar ni pun jadilah..

p/s: kak. last week husband yus ke Kemaman 3 hari, tp kami tak ikut sbb anak2 periksa....huhu.Kalau tak leh jumpa akak lagi...:)

wahida said...

kak, tabasco dah halal ye kak? yahuuuuu!!

tengs sharing...nak tgk link, akak baca kat mana?

m.u.l.a.n said...

acik: betol tu acik, seronok jumpa kawan2 lama..
*
nieda: ya la.. nak buat camna kan..
*
pendragon: kena simpan kopok jugak hehee..
*
tihara: betol jgk tu tapi biarlah kenangan tinggal kenangan.. tak suka nak ingat tapi kadang teringat jgk..
*
queenie: kalo boleh gitu la tapi takkan boleh nya..
*
beb: kl pon hujan kan.. best kan sejok2...
*
kak kasih: haaaaaa... kena simpan ubi2 jugak...
*
mamasita: why kan, bila ujan perot lapar..?? haaa, ada hantu sedut komen tu kot...
*
the singing pilot: yup.. hehhee.. tqs for dropping by jgk..
*
kak azzah: mai la sini..
*
kesuma: kerja rumah tak pernah habis.. sama lah kat sini..
*
kakzakie: masa panas, sangat panas.. masa hujan, sangat sejuk.. alhamdulillah... semuanya rahmat..
*
daddyziyyad: betol la tu.. tapi ramai jgk datang sini sbb nak main banjir..
*
drsinga: jgn tak singgah rumah ya..
*
kakmadiha: ok lah tu.. makang kupok sama2..
*
has: best kan.. sejuk je..
*
papamifz: genting lagi la sejuk... best..
*
yus: rindu yus jgk... nnti lenkali datang lagi tau..
*
wahida: yesss... dah halal... nnti nak cari..

Cinta Misteri said...

Baca je pown dh trserlah kegumbiraannya. Cili tobasco peri2 tu mmg mengancam klau cecah ayam panggang.
Eh, u lama ke kat vietnam? Kawan CiM baru balik dr viet last yr sejak bermastautin kat sana since 7 yr ago.

Lady Windsor said...

Okeh tabasco halal yek? Yay Alhamdulillah, sebelum ni teragak-agak nak guna , memang jarang pun sebab tak pasti. Skang dah konpem,,boleh beli buat stok kan..