Tuesday, October 9, 2012

2,500KM IN 7 DAYS..!!!

AS SALAM..
Hello... Hola... Morgan and Namaste...
Sawadee.. Buon Giorno... Xin Chao and G'Day..
Konichiwa... Zdrasti.. Anniyong Haseyo..
Hear us as one voice.. Striving as we go..
(Lagu sekolah bebudak jaman2 terdahulu 5 tahun lepas)
****
Memalam tadi termimpi2 balik bercuti ke Vietnam lagi dan lagi..!! Mak, aunty2 & sepupu sepapat dah bising ajak pi.. Tour Guide ni tunggu tiket murah je...!!


2,500km in 7 days...!!!
Sikit lagi 4000km in 9 days dah nak sama dengan driving trip pi Europe tahun lepas.. Sementelaah itu ini, ter-selalu lah pulak ikut hubby ke KL.. Co-Pilot dah naik pangkat jadi PILOT.. Al-makanya, berentap lah atas highway dengan pemandu2 yang lain.. Hari ni Selasa kan.. So citer dari Selasa lepas lah.. 
.......
Selasa (lepas) petang pi KL, hari Rabu balik Kerteh = 750km... 
Khamis pagi pi KL, Khamis malam balik Kerteh = 750km... 
Sabtu pagi balik Kuantan, Sabtu malam balik Kerteh = 250km... 
Petang Ahad pi KL, Isnin petang (semalam lah) balik Kerteh = 750km...
= 2,500km lah semua tu...
Nak update blog..??? Ada masa free, asyik booomm je atas katil..
Hajat hati kalo2 pi KL lagi nanti, rasa je nak jumpa sesape yg free masa lunch hour ke.. Cer citer, cer citer  opis kat mana, rumah area mana.. Mana tau boleh roger2 last minute nanti.. Sesape yang sudi lah.. Hehehee.. Kalo berkesempatan lah.. Kalo GPS ni tak semput & sihat walafiat.. So far OK & pretty helpful.. Sampai ke tanahair Aaron Aziz bergunanya GPS ni tau.. Sebelum AA dapat PR Malaya laa.. 

24 comments:

Daddy Ziyyad said...

Impian saya nak pandu caravan ronda negara2 Europe :)

-gedek! said...

Impian saya nak ada masa blogwalk macam dulu...

lemongrass said...

Macam distance Perth nak pergi Adelaide naik kereta aje!
Kalau pergi Vietnam, dah boleh buat berapa trip ye? hehehe.
Lepas ni boleh lah you all sewa caravan, ronda2 satu Australia along the coast.

penDragon said...

fuiyooo...2,500 tuuu...adeh...sakit segala urat saraf kalau gini, mmg kena boommm kt katil je la, betul2kan urat...rest secukupnya!

kasihredha said...

kalau gi negara AA tak pakai GPS alamatnya sesat barat le...hihi
fuyooo kuatnya jadi Pilot..jauh tu :)

Nieda said...

sebut vietnam macam balik kampung kekdahnya kan Mulan?
Akak ni baru nak merasa heheh.

cikMilah said...

kalau tak on the road bukan Mulan namanya.. hiks!

LYAfrina said...

aduh... mesti letih kan..

KakNi (CikNi Ahni) said...

adoi, ke sana ke mari, penat wo....

Queenie said...

adoii......berkilo2metrico???

baca pun dah penaaatttttttt.......
ya la..kena hargai kesempatan yg ada, kan sis? asalkan berhati2 dan jaga diri ya...

~Beb~ said...

PENGSAN! Btw klu la masih di kl mau je gue ring ring kamu dah ketemu!

Kakzakie said...

Wah... dah naik pangkat jadi Pilot ye:)

Letih tapi hobby masih boleh diteruskan oklah juga..

Neeza Shahril said...

Neeza tetap suka jadi co pilot.. sebab kalau jadi pilot takleh tido heheee...

Rai Ourkizuna said...

hebatnya akak..saya drive kat area rumah tu dah tension..hahaha..

jaga kesihatan baik2 kak..

saya suka impian daddy zz tu..

CS said...

Mulan
Drive berkilometrico cenggitu? Kalau I dah lama jadi patung cendana, har3..

MOH KEMBARA said...

Selamunaleykum Mulan Canim,
Gunaydian.
Yaa kaki nyongket...impian mu akan terlaksana satu ari nanti, InsyaAllah.

Ok nanti akak gi usyar brooch Turki besooooorrrr punya utk koleksi Mulan!

pB said...

superdriver

m.u.l.a.n said...

daddyziyyad: insyA doc.. impian terlaksana nnti..
*
gedek: busy ke..
*
lemongrass: waahh.. jauh jgk tu perth to adelaide.. mmg ada hajat tapi nk tunggu kids besar sikit nak jenjalan dgn campervan tu.. insyA..
*
pendragon: mata ni nak lelap je sekarang ni.. hahahaa...
*
kak kasih: kalo la dapat lesen pilot AA or MH kan lagi best round d world... amin amin.. hehe..
*
nieda: hehehe... kampung no 2 gitu la konon..
*
cikmilah: hehehe.. moga Allah sentiasa melindungi kami..
*
lyafrina: letih jgk tapi sbb kesian hubby kena drive sorang2.. tu yg ikut jgk..
*
cikni: janji hati tak risau sbb sentiasa bersama suami tersayang... hehe..
*
queenie: tq tq... moga Allah sentiasa melindungi kami.. penat tapi takde la stress pikiaq hubby drive sensorang..
*
beb: jomm jomm.. pm me..
*
kakzakie: rasa macam terbiasa.. letih kejap je..
*
neeza: moga2 dapat jadi pilot aircraft betol.. hahaha...
*
rai: dari lepas spm dah pegang stering kereta... hehehe..
*
cs: heheheh... lama tak dengar kilometrico.. tak sampai tahap patung cendana lagi ni wakakaka...
*
mohkembara: cari brooch yg paling cun melecun ya...
*
pb: belum lagi nak chelen hamilton or schumacher hahaha...

Kesuma Angsana said...

KA paling malas bab nak drive2 ni

Fatt said...

jauhnye kak!! dah macam pusing North & South Island (Nz)...apappun, jgn paksa sgt..klu mengantuk waktu mandu, kena rehat.

ps : gmbr kat header cantik :)

Azian Elias said...

mak aiii.....marathon..

tak nak jumpa akak keeee...kita ke Mid Valley ke, ke Curve ke... hee

m.u.l.a.n said...

kesuma: dari velasan tahun dah memandu...
*
fatt: mmg kalo ngantuk kena pause dulu.. isshh teringat pulak kt nz...
header tu amik foto kat switzerland last year..
*
kak yan: ok ok insya nnti kita roger2 ya..

Ros said...

Assalamualaikum Mulan,

Adoihhh....letihnya Kak Ros rasa he.he...jauh tuuu...

Tihara said...

salam kenal, sungguh berkenan dengan header blog ni :)