Wednesday, September 5, 2012

KL LAGI...!! ALSO TERJUN & SHOPPING TIME..!!!

Hubby baru sms.. Esok Khamis pi KL lagi.. Yey yeyyy, sangat tergedik nak ikut walopon masih penat.. Just imagine 7 minggu berturut2 kami ke KL.. Takpe takpe.. Packing & unpacking dah sebati dalam diri..
*
Sambung story mory Langkawi.. Ada hari hujan lebat, ribut taufan sampai ada news kata bot nelayan karam.. Alhamdulillah takde kematian.. Ada jugak hari yang sangat terang Alhamdulillah..


Tatkala menuju ke jetty..


ROYAL LANGKAWI YATCH CLUB.. Kalo tak pi dengan East Marine, maka rasanya takde la nak sampai ke Kelab Eksklusif ini.. Subhanallah cantiknya.. 


Jengok2 kot ada bot2 FOR FREE (NOT FOR SALE)... Huwa hahaa.. Mimpi la ko Mulan..


Dalam bot..


Suka sungguh duduk kat ujung bot..


Subhanallah cantiknya...!!! I love MALAYSIA..!!


Speechless...!!


Yeyyy... Group kami first yang sampai @ PULAU PAYAR..


Alhamdulillah kami diizinkan menikmati cuaca yang sangat indah..


See see.. I told u kami sampai dulu.. Maka terperasan lah macam pulau ini aku yang punya..!! Huwa hahaaaa...


Atas pontoon before depa terjun.. Me..?? No no lah sebab sangat penat masa prepare nak raya & pi beraa sakan.. Diving ni kan, meh nak citer sikit.. Memenatkan tau.. Tu sebab depa kalo nak dive, kena cukup rehat jugak.. Pastu jugak, sape nak jaga harta karun semua tu kalo semua terjun dalam air..???


The father & the daughter terjun dulu..


Apak bawak kids nyelam together dengan Cik Om.. Mana Dive Master Cik Om ni pergi..?? Maybe dah dalam air..


Scrubbing time..!!! 


The little divers punya project.. Membersihkan plate ni..


Alhamdulillah clear water. Better than hari sebelum tu..


Group photo underwater.. Kesian Cik Om kena amik foto...


Marsha took this photo.. Pandai jugak semek tu..


So the mother tu sambil jaga barang, busy pukul gambar la.. Taken before orang ramai..


Taken lepas banyak group lain sampai.. Foreigners pon gila ramai.. Suka tengok kalo mereka sangat seronok di bumi Malaya..


Time to go..!!! Bye bye PULAU PAYAR..


Eh ehh... Ada shark..!!! Nasib aku tak turun..!!


More sharks..!! Tapi kecik je lah.. Takkan dapat ngap korang tu.. Tapi kalo ngap jari, mau putus kot.. Huwa hahaaa...


Group photo with East Marine staffs.. Depan bot besaq depa.. Kalo lah bot tu aku yang punya..???


Terjumpa selai lagi foto kat LAMAN PADI.. 


On the way balik dari sopping cekelats, lalu kat rumah parents Allahyarham Yasmin Ahmad.. Bestnya sebab kat tengah2 sawah padi.. Sangat syahdu area rumah ni.. Sopping takde dalam agenda tau.. Tapi sebab Director punya wife tu nak singgah Kedai Warisan/Hj Ismail, maka kami tumpang sekaki setangan... 


Dapat la 3 ketol....!!! 1 yang macam kat atas, 2 biji lagi oval shape yang besaq serupa matarial kat atas ni.. Apak layan anak beli cekelats, omaknya cari barang rumah.. OK, sangat puas hati Alhamdulillah.. Lantak la walo kena jinjit 3 kotak tu.. Janji dapat barang di hati kan kan kan..!!! Sebab murah giler..!!! Nak hangkut barang lain..?? Barang nyelam dah 3/4 bonet kereta..!! Pinggan cawan pon cun2 & murah kat sana tapi kan, guna yg kertas je lah.. Yang disposable tu laaa.. 

27 comments:

Has said...

rindu langkawi..rindu pulau payar

Dr Singa said...

Masuk paper tak selaman yang ini?
:)

kakcik said...

Subhanallah... cantiknya rakaman. :)

whitecappuccino said...

Wow! Teramatlah santek air tu! Rasa nk terjun sama lh

Kak Sam said...

Cantik. Sedih le pulak sebab percutian ke langkawi bulan ni terpaksa dibatalkan.

Irfa said...

cantiknya ciptaan Allah..i love malaysia..hehe

pB said...

lengkali nak pergi Langkawi

tapi pergi menikmati keindahan pulau

bukannya pergi shopping

CS said...

Mulan
Malu nak mengaku tapi sampai skrng I lum jejakkan kaki kat Langkawi. Ramai yg mengajak kesana tapi hati lum terbuka lagi.

P/S: You beli perkakas dapur sampai 3 kotak sbb nak buat open house ke?

Kakzakie said...

Cantik-cantiklah mulan. Kalau camera bagi kat Masha agaknya lagi banyak yg cantik dia captured tau. Suka kakak tengok:)

Nieda said...

kena beli juga nanti bila balik teringat2.... susah pulak

m.u.l.a.n said...

has: pi lagi.. pi lagi... hehe..
*
dr singa: ada media yg ikut.. tak tau masuk ke tak..
*
kakcik: tqs kakcik.. saya mmg suka yg indah2.. betapa besar ciptaan Ilahi kan..
*
whitecappuccino: mmg sangat santek..
*
kak sam: nnti pi lenkali tau..
*
irfa: mmg cantik kan ciptaan Ilahi.. Malaysia bumi indah..
*
pb: ya betol.. soping tu agenda sipi2 je... hahaa..
*
cs: mesti pergi.. cantik tau.. takde la.. bekas tu simpan2 utk majlis besday i anak beranak nanti.. hahaa.. utk raya ni, datang je la sesape pon.. nak guna bekas tu pon ok gak.. ngeee...
*
kakzakie: dia mmg suka snap foto underwater.. tapi sbb masih kecik, kurang digalakkan.. sebab bapak nya ada, boleh la curi2 amik.. hehe..
*
nieda: takde kisah sgt kalo tak beli masa tu sbb dah tau agenda asal.. sebenarnya boleh nak beli sebelum balik jgk, sebelum naik ferry balik last day ke kuala kedah tu.. dah dapat ni, alhamdulillah..

en_me said...

vahh sonoknyer gi langkawi tuu.. ehhee

LYAfrina said...

kagum sgt tgk..
cantek sungguh!!
kamera ape gna ye?

Telor Power said...

pakai kamera apa ye sis masa diving tu?


penDragon said...

I x pernah puas pegi langkawi...byk2 kali pun xpe..cuma yg serik tu nk naik ferry laa...

KakNi (CikNi Ahni) said...

pulau payar tu untuk menyelam je ke? next time nak pegi lah sbb so many times saya pegi langkawi, saya dok lepak tempat yang sama jer...

Ayu said...

Adoii syoknyaa tgk air laut pulau2 Malaysia. Ni yg buat rasa tak sabar nak balik.. :)

Lady Windsor said...

hallo hallo..calling for m.u.l.a.n..
ada kat KL ka? Mai pekena nasi beringin...hehehe

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,
gambor cantik, kamera pun cantik, adeiii!
Mana gambor makan-makan, tak sah ni entry ni!

NAJWA said...

Salam,

Kak mulan rindu nye ..salam aidilfitri...wah chantek banget pics ... waduh..waduh gue tertawan ...

GreenJade said...

wahh sis sempat memancing 3 ketol tu..lawa lah..

best lah pulau payar ni..cantik sgt khazanah dlm tu...

Acik Erna said...

assalam mulan..buat teringin je nak pi langkawi..cantik2 gambar..laut dan langit sama biru

Azian Elias said...

MASYALLAHHHH.. speechless mmg .. so beautifull. sukaaa...

awat tak singgah... tak jauh dah tu..

wahida said...

mmg cantik la kak...terpegun tgk!!
patutlah kawan saya yg pegi pulau payar tu asyik ckp pasal keindahan pulau tu...

mmg cantik!!

Rai said...

subhanallah..cantiknya kak..

m.u.l.a.n said...

enme: mmg seronok..!!
*
lyafrina: langkawi mmg cantik.. camera canon lama je..
*
telor power: camera canon G12..
*
pendragon: ferry masa pergi mmg agak sakit.. tapi ferry masa balik tu best sbb besar.. tak ingat nama apa..
*
cikni: pulau payar ada byk aktiviti laut.. snorkeling, diving etc..
*
ayu: nnti balik msia boleh la ronda satu malaya..
*
lady windsor: alahai kena balik awal sbb hubby keje weekend tu.. nx time ekk insyA..
*
mohkembara: sbb asyik dok atas jalan, maka nya kurang lah foto makanan.. hehee..
*
najwa: langkawi mmg cantik kan..
*
greenjade: alhamdulillah dapat jgk capai 3 ketol tu hahaaa...
*
acik: masa amik foto tak perasan, bila tengok dlm laptop baru perasan laut & langit mcm sama biru..
*
kakyan: rasa nak pi lagi je..
*
wahida: nanti pergi tau..
*
rai: ciptaan Ilahi..!!

zino said...

best nya....