Thursday, September 13, 2012

SEMANGAT YANG HANGAT, NASIB TAK HANGIT...

Fuuhh.. Baru dapat lonjor2 kaki.. Semalam takde air satu hari.. Dah tercampak detergent dalam washing machine pagi tu, maka dengan gagah perkasanya terpaksa lah angkut 12 baldi air (yang tak penuh) utk sudah kan putaran mesin itu.. Naik segala mala otot kat lengan ni.. Mau lawan tangan..?? Hahaha... Semalam jugak semangat nak buat bermacam jenis kek datang bertubi2.. Tak dapat ditahan2 lagi..!! Sangat hangat itu semangat...


Halfway putar Carrot Cake tu lah baru perasan air makin pelan & langsung takde.. Semalam jugak ada jemputan Raya+Farewell.. Alhamdulillah ada jugak yang jemput.. Asal tu dah sedih sedu teramat sangat sebab suasana Syawal di Kerteh ni sangat sepi.. Atas semangat & perasaan gumbira dapat jemputan itu, maka terhasil lah sebiji Carrot Cake untuk dijamu ke rumah kawan tu..


Siap Carrot Cake, putar pulak Kek Buah Kukus, walopon terpaksa angkat air ke sinki dapur untuk kerje2 membasuh.. Semangat yang terpaksa dilayan sepenuh hati sebelum ianya tertutup... 
*
Tengahari tadi ter-tengok segmen WANITA HARI INI.. Citer pasal DECO DAPUR.. Ada Linda Onn & host Icip-Icip.. Jugak Mr Designer sorang tu.. Nama tak hengat lah.. Banyak info jugak dari segmen ni.. Kata mereka, buat lah yang praktikal.. Ikut keperluan & citarasa kita.. Ikut ketinggian kita.. Jangan nanti dapur untuk kita tengok je.. Jangan sedap ikut design dalam majalah je tapi tak sesuai dengan kehendak kita.. Begitulah antara kata mereka.. Sangat betol.. Tetiba gatal meng-google contoh2 dapur.. Ada yang besar, ada yang kecik.. Banyak betol design..!! Geram tengok semuanya.. 




















Cuma yang last ni.. Teringat zaman kami menetap di Seoul.. Apartment yang sangat kecik.. Dapur hanyalah cabinet ini di tengah2 living area yang sangat kecik.. Sebelahnya fridge.. Apartment yang sangat comel & kecil...


11 comments:

penDragon said...

hahaha...x payah guna Mr Muscle dah...Miss Muscle dh ada! Baik layankan aje semangat mengekek yg tgh berkobar2 tu, bukan selalu semangat tu nk dtg kan!

~Beb~ said...

sis,

kami laki bini klu jenjalan nmpk rice cooker kecik sejengkal sure teringat sis. huhuhuhu.. ade la 2-3x nmpk rice cooker kecik cenonit je. huhuhu

KakNi (CikNi Ahni) said...

adoi, mmg azab gak kalau air x de, jauh ke ngngku tu Mulan? Sian nyer kat dia...

whitecappuccino said...

rajin tahap gaban ni! penat tiu angkut air.seksa kalau takde air.

Kakzakie said...

Kakak teringin nak buat carrot cake tak terbuat sampai hari ini. Ngences tengok mulan punya.

Dapur kakak kecik tak boleh nak bergaya macam yg mulan tepek tu..

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum..
thanks singgah umah smlm...
wahhh.. sedap kek.. :)
nyum nyum...

Rai Ourkizuna said...

salam kak mulan..

aih...sedapnya nampak carrot cake tu.. bila saya nak merasa ek..

Nieda said...

utk dapur saja boleh habis puluhan ribu kalau nak cantik dan moden. petik jari saja dan tengok dompet.

kasihredha said...

besttttnyaaa cuci mata tgok design dapur....cantik2 belaka...bila le nak dapat dapur cantik camgini...sure rajin masak lepas tu kan.

walaupun air takde jadi juga kek tu...tabik springgg

m.u.l.a.n said...

oendragon: hehehe.. lepas seketika, mood terus ke gunung everest.. membeku..
*
beb: sangat berguna & masih diguna..
*
cikni: 7-8 langkah jugak tu..
*
whitecappuccino: tak lama pon rajin tu.. hehhe..
*
kakzakie: rajin saya dah membeku kat gunung everest tu.. hehee.. dapur2 idaman tu memang utk saya cuci mata je.. sbb suka tengok yg cantik2..
*
jassnani: tqs kembali... kek buah je ada sikit lagi.. mei la sini..
*
rai: mai sini lah.. kita makan sesama2..
*
nieda: betol sangat.. org lain petik jari, saya petik keyboard utk tengok dapur cantik2.. hehehe... cuci mata di sini..
*
kak kasih: semangat ni kenkadang mmg pelik.. kalo dah nak buat tu, takleh tahan2.. saya pon suka cuci mata tengok dapor cantik2.. hehehe...

Acik Erna said...

assalam mulan..teringin jugak nak makan carrot kek.
cantik2nya gambar dapur tu mulan..dapat tengok pun jadi la..