Thursday, September 20, 2012

CHECK IN, CHECK OUT..!! KOREA, KOREA, KOREA....!!!!

Selasa malam kami sampai KL, ikut hubby ada meeting on Wednesday.. Yabeda beduuu dapat jalan2..!! Sebab boring sunyi sepi dok kat Kerteh lately ni huwa hahaa...


Co-pilot jadi Pilot On Duty malam tu.. Sebab big boss sangat penat & ngantuk.. Takpe takpe, boleh claim nanti..


Bila penat lepas drive 400+km, sangatlah best tengok katil gebu geban ni..


Tak ngantuk la diorang ni sebab tidor keroh kerih dalam sepanjang journey..


My territory..!!

SPRINGY NOODLE + BEEF PASTRAMI WTH SOUP
Semalam (Rabu) sementelaah hubby pi meeting, bikin temujanji BRUNCH sama kenkawan ex-Vietnam.. Kami lepak kat NOODLE STATION @ GIANT KOTA DAMANSARA.. First time drive pi sana.. Alhamdulillah sampai dgn maju jaya nya.. TQs Mr GPS..


Marsha's CREAMY SPRINGY NOODLE + BEEF PASTRAMI..


Little Iman's NOODLE.. Entah haper ke nama.. Cik Pah & Kak Ida pi sekolah to fetch Amani.. So tatkala mem-babysit 3 kekanak ni, main2 dgn camera.. Tapi pesal tak hengat nak amik foto bebudak ni.. Oh yaa, sebab depa ni tak duduk diam.. Naik kerusi, main bawah meja bagai..


SPRINGY NOODLE WITH ........... Lupa...


Pukul 4.30 hubby habis meeting.. Kids mintak pi Midvalley before balik Kerteh, nak makan2 @ DUBU DUBU.. Maakk, traffic jam la time ni..Teringat my friend cakap near PAK KOPITIAM ada kedai Korea HALAL.. At least tak jauh sangat dari KLCC tu..


Punya lah lalu banyak kali tapi tak tau rupanya its a KOREAN HALAL RESTAURANT..


Nice deco tau..!!!


Menu..


Lagi menu Korean Cuisine... Patutlah tak tau kedai ni kedai makan Korea, sebab depa ni serve Western Food & macam2 lagi...  


MINE... JAJAMYEONG... Noodle & Soy Bean Paste Sauce.. First time makan ni.. Asyik tengok dalam drama Korea je.. Sedaappp..!!!


Zharif's BULGOGI SET.. Pi mana2 kedai Korea, dia mesti order BULGOGI... Ala2 daging masak kicap cair..


The taukeh sangat2 friendly.. As first timer, we're welcomed with "SAYANG SAYANG" bear tu... Bukan dia kasi bawak balik laa.. Kasi teman makan je..


Also, he prepared the famous Korean Candy himself untuk tontonan & mulut kami..


We've seen & tried this candy masa duduk Korea dulu.. Sangat sedap.. Nanti nak try buat lah..


Tunggu keras & sejuk sikit, baru ngap masuk mulut...


Upper Level.. Sangat cozy..


Sangat kreatif & artistik..


Aiyooo.. Camera kaput cannot capture dengan lawa..


I like..!!!


Ada buku2 & magazines untuk lepak santai..


Dinding tangga dicat dengan lukisan batang pokok...


Suka sangat dengan deco kedai ni...


Dinding Ground Floor..


Smaller table tepi pokok dalam kedai...


Rasa nak hangkut bawak balik je meja ni..


A shot from outside the kedai..


Sangatlah artistik...


Layout & deco menjemput tetamu... Opss.. Menambah info OURKIZUNA : kedai ni selalu masuk DRAMA MALAYSIA...


We're here @ SWEETREE... Near Taman Ampang Hilir & Taman Putra Sulaiman.. Dah kenyang boleh balik Kerteh... Kira early dinner lah tu..!! Takyah stop2 lagi untuk isi perut..


About 2km after Tol Gombak, hubby dapat call.. Diperlukan untuk attend another meeting pagi Khamis (today lah)... Aiyayayaa.. Alhamdulillah tergerak hati nak bawak baju lebih sebab pernah kena dulu heheheee.. Nak tak nak, kena lah u-turn kat Genting Sempah..


Maka check in lah balik ke hotel yang sama.. Alhamdulillah jugak dapat bilik lain.. Sebab bilik semalam tu aircond dia not in good condition.. Berpeluh beb dalam bilik hotel.. Pagi ni malas keluar berkeliaran sebab takut poket bocor.. Hahahaa.. Semalam pon gitu, jumpa kenkawan sebab takmau poket bocor, tu sebab duduk makan je.. Kalo jenjalan sana sini, mau tanduk2 macam2 saiz keluar nak beli itu ini.. Padahal banyak benda dah ada.. Yang belum pakai pon ada..!! Jangan sengih2 tau sebab I'm pretty sure u all & u all pon sama.. Wakakakakaa... Tunggu hubby call ni, kami check out & balik Kerteh lah.. Biorpon esok dah weekend tapi plant masih shutdown & keje mesti keje...

23 comments:

Rai Ourkizuna said...

ya allah..gebunya nampak tempat beradu tu kak mulan.. heaven sungguh.. kesian suami akak..sure kepenatan kan.. kena travel sana sini attend meeting..

yg untung isteri dia..hehehe..

rasa cam dalam cerita tgk interior restoren tu..

kakcik said...

Kakcik kalau ikut suami, kakcik tak pandai nak jalan2 sendiri bila dia ada urusan. Habis2 duduk dalam bilik atau pergi cari restoran makanan segera je. :)

Kakzakie said...

Seronoklah mulan tiap kali hubby meeting ikut sama tapi org meeting dia dating, shopping and eating hihi..

Ila said...

Mcm mkn kat korea plak:-)

penDragon said...

haah..selalu tgk jajamyeong dlm citer korea je...best la kedai tu...nice deco!

Daddy Ziyyad said...

berpuluh kali saya ke midvalley..tak pernah pun sekali saya gi restoren korea tu...hehehehehe..boleh la saya try nanti

kasihredha said...

best ar resto tu..
memang artistik kan

Dr Singa said...

kita terbaca boldogi !

Papa Mifz said...

PM tak pernah try lagi makanan Korea...huhu

Ros said...

Assalamualaikum mulan,

Bestnya boleh dok ikut2 macam tu he.he...

Suka tengok restaurant Korea tu nampak unik sangat...teringin pulak kak Ros nak rasa makanan dia kat situ..nampak sedapppp....

~Beb~ said...

PERFECTO! Ape ke name hotel ni kak mulan.. Yang korean resto tuh pon cemane nye nk ke sane.. Nk gugel!

Acik Erna said...

Assalam mulan..cantiknya restoren tu mulan..terima kasih banyak ambil gambar dan kongsikan disini

m.u.l.a.n said...

rai: tqs for the note.. tokey tu ada citer kedai dia masuk drama 60 kali gitu.. pilot tertonggeng dah ni..
*
kakcik: takleh kakcik.. meroyan saya kalo duduk dalam bilik tak keluar2 hehe.. kaki ni gatal2 nanti..
*
kakzakie: suka sangat kalo dapat jumpa kawan2.. shopping tu terkadang kala je kalo perlu.. tapi takut jgk terbabas.. hehe..
*
ila: tu la.. tak yah pi korea kan..
*
pendragon: puas hati dapat makan jajamyeong tu.. mmg cantik deco kedai tu tau..
*
daddy ziyyad: rasa la.. sedap tau..
*
kak kasih: mmg sangat artistik.. rasa nak hangkut semua balik rumah..
*
dr singa: sama laa.. dolu pon terbaca buldogi.. haha..
*
papamifz: macam sweet sour je..
*
kak ros: tapi terasa penat jugak... teman kan hubby bawak kete.. mmg unik deco kedai tu.. kalo free, pi la..
*
beb: google je sweetree, macam2 keluar.. sonang jo carinyo.. kami duduk pnb darby park.. tempat biasa.. sonang ado dapor..
*
acik: geraamm tengok deco kedai tu acik.. cantik kan.. simple je..

Neeza Shahril said...

teringat pulak korean restaurant kat Jubail... Macam2 jenis appetizer dia serve before serving main dish.. tapi yang paling best, lepas makan dia kasi ice cream FOC! hehee..

zaraab said...

Sweetree! Heard about them before tapi tak pernah2 jejak kaki lagik. Should spare sometimes utk try the Korean Food there. :D

Azian Elias said...

huwaaaa..huwaaaa...org mai kay eiii tak nak jumpa kita...huwaaaa...huwaa

DrSam said...

Dah sampai Giant Kota Damansara kira dah dekat sangat dengan rumah. Lain kali helo-helo le ajak hubby mengeteh kat rumah kita.

Lady Windsor said...

cantik restoran tu..macam dalam rumah kan decorationnya....ini mesti 6bintang punya restoran ni yer...

CS said...

Kita yang duduk sini tak pernah pun pergi ketempat2 tu, sob3.

Pernah pergi Mid-Valley sekali, pergi Pavillion kosong kali, haha..

KakNi (CikNi Ahni) said...

Mulan ni memang kena travel sakan tapi best jugak boleh pegi sini-sana, bukan macam kita org dok kat shah alam tapi tak pernah pun try makan2 kat semua tempat yang mulan cerita ni, asyik terperuk dlm shah alam ni jer

m.u.l.a.n said...

neeza: haaa, dapat eskrem free..?? bestnya..
*
zaraab: u shud try nanti.. tqs for dropping by..
*
kak yan: nanti, nanti one day insyA..
*
drsam: ok nanti insyA ya.. kena tunggu time hubby free..
*
ladywindsor: u shud pergi.. tengok deco cantik tu..
*
cs: takpe, takpe u dekat boleh pi bila2 kali.. hehe..
*
cikni: awat terperuk je tu..

mummy alisha said...

cantiknye tempat ni...

Honeydy Love said...

Hotel apa tu