Thursday, September 27, 2012

BREAKFAST @ NTV7...

Selasa kemarin lewat petang kami ke KL lagi.. Sampai tengah malam buta Alhamdulillah.. Tapi pepagi lepas Subuh semalam (Rabu), kami check out.. Ada jemputan breakfast..


Sampai studio gelap hari.. Nasib jalan sangat smooth..


Time orang tak ramai ni, sambil capai camera dok cilok sana sini nak pukul foto studio.. Almaklum orang tak pernah masuk studio.. Huwa hahaaa... Ni STUDIO KAKI BOLA...


Cenggini rupanya masa takde orang...


Lepas tu cameraman masuk studio, den pon angkat kaki la sebab malu-malu CAT...!!


Ngeeehhh... Si kecik bertiga Jessinia, Marsha & Najwa ni dapat jemputan untuk BREAKFAST SHOW @ NTV7.. Dok bercerita pasal Scuba Diving untuk kekanak Ribena... Bersama2 diorang tu, Tuan Syed Abdul Rahman, merangkap Founder & Director KIDS SCUBA MALAYSIA... Omaknya tukang pukul foto dari belakang je.. Alaa, amik la sekeping dua.. Depa dah sound OK je nak round amik foto tapi NO FLASH..!! Suspen jugak takut terpijak segala mala wayar2 yang berselirat dalam studio tu... Cer kalo terjatuh mana2 camera or lampu2 tu, tak ke haru biru jadiknya... Huwa haha... 


They were so babbly before on air.. Bla lalaaaa sampai bingit satu studio yang aman tenteram tu.. Tapi bila time LIVE, semua segan silu pokok semalu.. Hehehee...


Curi kat FB cousin.. Cenggini rupanya dalam TV..


Sessi foto ter-pause kejap bila DATO FARIDAH MERICAN masuk Waiting Room ni jugak.. Segan silu senyap seribu kata.. Sangat friendly sampai segan tak tau nak cakap apa, nak buat apa.. Dato Faridah punya session lepas tu je..  


Habis je sessi tu, semua cabut balik.. Jessi & Najwa kena pi sekolah... Kami ke KLIA hantar hubby nak ke Bintulu ada meeting.. Sabtu baru balik.. So melepak la kami kat rumah adik @ Bandar Botanic Klang sampai Sabtu 3pm.. Sesape ada Open House lagi tu, boleh kami pi ke..?? My sister ni keje tapi sibuk nak ajak pi Kenanga laa, pi Setia Alam ada mall baru laaa.. Kakaknya bukan kaki soping.. Kaki makan je..!!

18 comments:

Nazayiena said...

Wah bestnya Jessi & Najwa msk tv,kecik2 dah ada bakat tu.
Dpt pengalaman msk studio.

kakcik said...

Seronoknya jalan sana sini dan makan-makan plus dapat 'masuk tv' lagi anak2 tu. :)

Telor Power said...

ha....kompom cerah bintang

Dr Singa said...

wahhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!

clap clap clapppp!!!
sokkabo dah..
tv dah..

penDragon said...

wah...marsha masuk tv!! xde ke video nya I nk tgk??

~ yus ~ said...

Wah! Anak akak masuk tv lah....:)

MasZuber said...

wah..untungla ada anak glemer, kecik2 lagi dah masuk tv kak.. :-)

wow..depa berscuba diving? hebatnye..

Daddy Ziyyad said...

wahhhh..masuk TV! Bestttt..

anak awak gi kelas scuba diving ya? Boleh buat tak entri ringkas ttg kat mana dia belajar berenang awal2nya..lepas tu pasal scuba diving ni...macam best, nak hantar anak saya juga...

errr...faridah merican tu siapa ya? nama dia selalu dengar..ekekke

Nieda said...

Terlepas siaran. Dah onair ke?

zarin said...

haaaa pagi smlm ingat nak call u coz ternampak marsha kat tv. tapikan malas nak naik atas amik phone..tengok ni baru teringat pasal nk call u. eh still kat kl ka? bila mau jumpa?

Kakzakie said...

Kenapalah tv tak jempuat satu family dah tentu sem,uanya kaku scuba diving. Kakak tak tahu sebab itulah miss program ini.. Tahniah buat anak-anak.

Rai Ourkizuna said...

kak mulannnn~~~~~,
rumah saya 10 menet je dari bandar botanic klang tu..yg dekat dgn bukit tinggi klang tu kan...wahwahwah..

rumah kami takde open house..tapi kami nak jumpa jumpaan dengan kak mulannn... T_T

malu malu lak bebudak tu masuk tibi eh..bestnya..kecik2 da glemer..rugi tak tengok..

Acik Erna said...

assalam mulan..seronoknya nak2 dapat jemputan live macam tu

CS said...

Mulan
Huwaaa...kita misslaa.. Bukak tivi semalam masa interview dgn Datuk Faridah, tu pun kejap aje.

MystoryPic said...

kalau dapat masuk tv satu family lagi best punyer

DrSam said...

Mula-mula anak-anak je masuk TV. Lepas ni mak dia lah pula kot.

Kalau rasa-rasa boleh sampai ke Subang Bestari, jemput le singgah. Kuih raya dah habis, tapi boleh le setakat pekena biskut kering :)

Neeza Shahril said...

napelah tak cerita.. nak jugak tengok Marsha live kat tv...

m.u.l.a.n said...

nazayiena: budak2 mmg seronok..
*
kakcik: alhamdulillah.. budak2 ni mmg seronok laa..
*
telorpower: bintang mana puloks.. hehe..
*
dr singa: tq tq.. eh ehh maknya pulak yg ferasan.. hehehe..
*
pendragon: ada tp x reti nk upload.. alaa biasa je hehe..
*
yus: masuk kejap je.. :)
*
maszuber: jomm scuba diving..
*
daddyziyyad: dato faridah tu kan director apa tu art studio tu.. nnti i kasi infi on diving tu ya..
*
nieda: dah.. segan nak kabor awal2..
*
zarin: heehee... segan i.. this time i duduk klang la.. nnti kalo i duduk area ampang, i'll buzz u ya..
*
kakzakie: isshh... bior le bebudak je masuk tv.. hehe..
*
rai: ok ok..
*
acik: director kids scuba tu yg invite... sementelaah ada kt kl, kami hantar la hehe..
*
cs: takpe takpe.. tengok foto je ya..
*
mystorypic: tak best laaa.. bior anak2 je..
*
drsam: tq tq.. insyA one fine day..
*
neeza: hehee.. segan la..