Sunday, September 30, 2012

BLOGGERS MEET-ING.... LAGI & LAGI..!!

Alhamdulillah, arrived safely malam tadi.. Home Sweet Home..!!! Yezzaaa...!! Banyak jugak hasil 4 malam di KL baru2 ni..


Jumaat baru ni, memberanikan diri drive ke Dengkil via Kesas & Putrajaya @ PLUS. My brother kata boleh lalu ikut Banting tapi takut laahh.. Nak visit kawan dari kecik.. Kawan yang sorang ni sama Tadika, sama sekolah rendah & sama sekolah menengah yang baru keluar hospital.. Operate mata.. Potpet2 lah si Mulan dengan geng2 dari pagi Jumaat sampai petang nya.. Balik pon sebab hari dah nak pukul 4.. Takut tersepit kat traffic jam pulak.. On the way balik, my fren kata tolong lah amik jalan Banting sebab sangat dekat.. Berani kan diri & YES, sangat dekat compare to jalan highway Kesas & PLUS tu..  


Khamis malam my sister ajak pi SETIA CITY MALL.. Not that jauh dari Klang, so OK la takde traffic jam sangat lagipon dah lepas pukul 8 malam..


Dinner kat TGI Friday... Ni anakanda punya.. RIBS kesukaan dia..


BBQ Buffalo Chicken Wing.. Entah la, lupa2 ingat nama nya.. 


CHICKEN & CHEESE... Burrrppp...!! Konyang den malam tu..!!


Hasil plan last minute.. Meeting2 dengan Blogger yang sangat sweet & slim ini.. 
RAI ~ OURKIZUNA... 
Haaa, tak menyangka sangka betol.. Rai kata, rumah dia 15 minit je dari Bandar Botanic Klang.. So maka hatta on the way amik hubby kat KLIA semalam (Sabtu), kami roger2 & berjumpa di McDon Kota Kemuning.. Breakfast & potpet2.. Sangat seronok.. Maap ya Cik Rai kalo Cik Mulan ni tersalah kata, tersilap bahasa.. Alkisah sangat excited sampai potpet takde tanda koma pon.. Lepas jumpa Rai, lepak rumah aunty kat Putrajaya pulak sebelum ke KLIA & zooomm ke Kerteh..


Hasil hubby dari Bintulu.. Mana taknya ada hasil sebab si isteri dah potpet2 "beli Kek Lapis tau, beli Kek Lapis tau".. Muahahahaaa... Kalo u alls dekat, mai la datang kita makan sikit2 sorang.. 


Mat Saleh panggil VELACHANS... But we Malaysians call Belacan..!! Wakakaaa.... Sekilo you..!! Dah dikerat kecik2..  Kalo dekat buleh kongsi sikit2 sorang..


Ni tak tau nama apa.. Rasa pon belum sebab busy nak selesaikan kain kotorrrr..!!

*
Alhamdulillah.. Trip kali ni dapat jumpa adik2, aunty uncle, cousin, kawan lama, kawan baru... Pergi cuci mata tempat baru = SETIA CITY MALL & cuci poket kat GM KLANG yang borong morong tu... sangat best kat sini sebab murah gila..!! Dekat pulak dengan rumah my sister..!! Yaahoooo yabeda beduuuu...!!

26 comments:

penDragon said...

Kalau I masih kt sana mau sat lagi I pi ngendeng kek lapis kt rmh you..

Acik Erna said...

assalam mulan..sedapnya lepas ni boleh le..buat sambal velachan je..masak asam pun kletak velachan..hehe..kata anak sedara velachan dari sana sedap

DrSam said...

Awat spek bloggers jadi cam tu?

Azian Elias said...

Mulannnn....sikit tak nak singgah yeee...kalau rai 15 minutes, akak just 10 minutes. heee...

Kak Sam said...

Bestnya dapat beraktiviti begini. tapi tang nak basuh kain tu amat le bercinta. Kalau le dekat boleh minta kek lapis ngan belacan tu.

Kakcik Nur said...

Yang akhir tu tak silap kakcik TEBALOI... Dibuat dari sagu rumbia. :)

-gedek! said...

pernah jumpa Rai ! haha!

(kata nak jumpa twins? Bila? Nak join?)

Kakzakie said...

Kek lapis kakak suka mulan. Dari sana lagilah special. Sedapnya:)

Belacan tu bilalah nak habis banyak betul. Boleh agih kat jiran/saudara-mara.

CS said...

Mulan
Tak sangka...
I thot I sorang aje sedara mara Fred Flintstones, rupanya you pun juga ya? yabadabedooo..kita bersedara kekdahnya. Bye, nak keMelaka kejap lagi.

Neeza Shahril said...

menariknya nampak kek lapis tu....

Rai Ourkizuna said...

hish mana ada kak...best sangat boleh jumpa akak..sori la bebudak tu agak ketantruman bila dah lama2.. akak pun jangan la nyesal jumpa kami.. saya pun sama kak..sori kalau ada terlepas cakap ke apa..insya allah kalau sampai ganu kami singgah sana pulak..

tak pernah lagi merasa kek lapis ori dari serawak..org kata sedap gila.. tp saya tengok lawa gila.. takut da beli sayang nak makan.. haha..

Munnafendy said...
This comment has been removed by the author.
Munnafendy said...

Salam kak mulan, td dh komen tp tertekan delete. sori haih...baca dr blog kak rai, entry jmp akak...hee mesti best jmp kak rai kan? sy jmp die hari tu kejap je pun dah mesra alam :p

tu lah, kalau dekat nak kecek ckit kek lapis srawak.yg btul2 dr sana tak pernah lg rasa..

KakNi (CikNi Ahni) said...

byk nyer kek lapis, bak lar sini sikit... hu hu hu...

Papa Mifz said...

yer la tergoda PM dgn warna2 kek lapis tuh...

LYAfrina said...

chicken+cheese tu..sedapnyer nampak

m.u.l.a.n said...

pendragon: takyah ngendeng.. i pi hantar je.. tapi u jauh dah laa.. dekat di hati je kan kan kan..
*
acik: oh ya ke.. nak try la esok lusa velachans ni..
*
drsam: spec mahal tu doc..!!!
*
kak yan: ok ok insyA one fine day saya akan lajakkan diri ke sana pulak .. hehe..
*
kak sam: kalo dekat mmg nak kongsi dgn semua.. kain kotor ohh kain kotor.. bercinta nak basuh, lipat...
*
kakcik: tadi baru rasa.. sedap jgk tebaloi tu..
*
gedek: ohhh yaa.. lupa twin dah balik. nntii kita set time ya..
*
kakzakie: dah kasi sikit2 ke kawan2 dekat2.. kek lapis tu mmg sedaaapp..
*
cs: safe trip..!! yabeda beduuuu... i miss gila katun tu..
*
neeza: mmg menarik.. cantik kan lapis2 tu..
*
rai: mmg lawa gila kek tu.. sayang nak makan.. nanti kita jumpa lagi ya.. tak puas jumpa hari tu.. seronok sangat..
*
munna: kalo dekat mmg i simpan kat u yg tengah menanggung loya2 tu.. mmg seronok jumpa rai..
*
cikni: mai la sini kita makan sama2..
*
papamifz: mmg mengancam & mengoda corak kek lapis tu kan...
*
lyafrina: mmg sedap.. rasa macam senang je nak buat.. nak try nanti..

Marya Yusof said...

As salam mulan,

Chomelnye speaky2 tu sume! hiks... :)

Zareda Norman said...

ambui beli belacan sampai sekilo.. Boleh rompong lubang hidung cam gitu.. Hahaha

~Beb~ said...

hahhahaha comel plak ade spec2 tuh

Nieda said...

kek lapis kek lapis ...mau sikit

Telor Power said...

menu tu mengiyurkan la

cikMilah said...

burppp..kenyang tengok makanan tu....

m.u.l.a.n said...

marya: nnti i kasi satu spek utk u ya hehee..
*
zar: rasanya ada kawan kasi.. sekilo tu..
*
beb: u nak satu spek tu? i ada byk hahaaa
*
nieda: mmg sedaappp kek lapis srwak tu tau..
*
telorpower: mmg menu power tu..
*
cikmilah: buurrpppp kenyang dah kami hehee..

Lady Windsor said...

amboi kemain lagi dia turun shopping ya? bilanya nak mai lepak windsor..bitau naaa...:)

m.u.l.a.n said...

LW: yes yes... insyA one day...