Wednesday, September 12, 2012

ANNIYONG HASEYO...!!! JOM PI KOREA...

Kalo tengah happy, selera memang bagus.. Kalo tengah sedih pon, selera lagi sangat bagus... Bila yang tak bagus nya..??? Baru2 ni ke KL, misi meredah PAK KOPITIAM - KOREAN HALAL RESTAURANT @ AMPANG.. Tetiba kat pintu kedai ada notis.. NON-HALAL.. Jugak dah tukar nama.. Bila investigate, rupanya owner dah tak larat nak jaga kedai makan.. Dia bukak kedai dobi & lain2 pulak kat tingkat atas tu.. Mulut dah kecur2 nak makan Korean Food ni.. Google & google... Roger sana sini..


Off to MIDVALLEY... Here we're @ DUBU DUBU... Yummm yummeehh.. Thats mine- TOPPOKAE.. Rice cake + Korean Pepper Paste + Fish Cake dll.. Sangat yummeh..


Hubby's BEEF SEONDOBU..


Set penuh hubby...


Haiippp.. Si boboy dah tak sempat nak makan.. Gaduh2 nak mintak tunggu sebab the omak sibuk nak pukul gambar...



My boboy's BULGOGI.. 


CHICKEN SEONDOBU... Ramai2 punya..


Nasi kaler purple gitu. Tabur2 sesame..


My gegirl's CHEEZY TOPPOKAE... Sangat yummeh..!!


My CHAPCHAE... Ala2 Mihun Goreng.. Tapi mihun tu sangat lembut macam Suhun kita je.. OTTOKAE (bagaimana.??) MASHISSOYO (sangat sedap... in Korean)..


Terjumpa pulak 2 foto selingan.. Ni mesti tatkala sessi menanti hubby meeting @ KLCC dolu2.. Tak yah tanya, kalo yang kaya raya dengan ceelats tu, semesti omaknya punya...


Order 2 ketol yang ini, bebudak yg punya citarasa.. Awat depa ni tak suka sangat cekelats eekkk..?? Rugi laahhh...

32 comments:

~ yus ~ said...

Wah akak! Memang nampak sangat sedap, yus tak pernah merasa makan Korean Food ni....huhu

JaSSNaNi said...

wow... sedap2 nye makanan... semua makanan orang matahari terbit ni.. yg cheezy toppokae tu paling best.. mmg sangat suke cheeze.. :)

kakcik said...

Kakcik belum pernah 'rasa' makanan Korea. Tak tahulah bila nak berani mencuba. :)

en_me said...

sodappnyer makk.. uhhuuu

pB said...

rasanya seumur hidup pB ni , pB tak akan masuk kedai makan Korea dan Jepun

shahlin said...

mmg hajat nye klu g kl lagi nak singgah MV pekena korean food. sampai skg tak dpt rasa jgk!

Acik Erna said...

assalam mulan..acik tak pernah rasa..tak tau camane

Dr Singa said...

saya tak pernah makan korean food ni

Lya Colours said...

warghh lapa nengoknye hah

Daddy Ziyyad said...

tak pernah umur makan korean food...hehehe

Irfa said...

wah bestnya ;)
saya kan gila citer korea
teringin nak makan bibimbap dan kimchi..hehe

penDragon said...

Suka nk try korean food tapi x pandai nk order & pilih mana yg sedap!

Kesuma Angsana said...

nampak sedap but KA x pernah cuba mkanan korea lagi setakat ni

-gedek! said...

Ini baru Gangnam style...!

whitecappuccino said...

wah wah! sungguh yummeh! hehe

~Cik Viva~ said...

tak pernah makan makanan korea.. x tau rase dia camane..

Kakzakie said...

Banyak guna sesame masakan Korea ye. Seondobu tu macam tomyam kakak tengok haha...tak pernah rasa ni so cuba bayangkan macam tu:)

kasihredha said...

part omak sibuk nak ambik gambar dan si anak tak sabar nak makan tu..... kita serupa....hahhaha

NenetPenne (NP) said...

dubu dubu eh? midvalley eh? okay..
tq for the info

zila said...

wallawehh sedap2

Queenie said...
This comment has been removed by the author.
Queenie said...
This comment has been removed by the author.
Queenie said...
This comment has been removed by the author.
KakNi (CikNi Ahni) said...

saya pun tak biasa makan korean food ni, yg saya pegi pun restoran seoul garden, takde lah korean food sgt pun, macam steamboat & bbq jer

m.u.l.a.n said...

yus: try je dulu.. mana tau ketagih nanti.. hehe..
*
jassnani: mmg cheezy toppokae sgt lah sedap..
*
kakcik: takpe kakcik.. mana tau satu hari nanti terbuka selera tu.. hehe..
*
enme: yesss... sedaaappp...
*
pb: takpe pb.. kot2 terbuka nanti, try je la kan..
*
shahlin: sila lah pergi... hehe..
*
acik: macam masakan kita je, ada masam, pedas, manis.. takpe nnti dah terbuka selera, acik rasa lah nanti ya..
*
dr singa: mesti rasa... hahaa..
*
lya colors: sila lah makan sekarang.. hehehe..
*
daddy ziyyad: cer rasa nanti..
*
irfa: yezzaaa... bibimbap & kimchi kat dubu dubu ni pon sedaaapp..
*
pendragon: lenkali nak order tanya i tau.. hahhaaa...
*
KA: takpe takpe lenkali try ya..
*
gedek: nasib nasi tu nak joget ala2 gangnam style.. ahaks..
*
whitecappuccino: mmg yummeeehh..
*
cik viva: try la.. kat kl byk kedai korean yg halal..
*
kakzakie: memang korea byk guna sesame.. betol kata kakzakie, rasa tu macam tomyam masam pedas cuma pekat sbb guna pes kot..
*
kak kasih: moh kita high2 5... hahaa...
*
NP: jeles ni org sana terus nak pi MV ni... selamat menjamu selera..
*
cikni: bbq & steamboat tu pon ada dlm menu diorg... cuma spices yg lain kot.. sodaaappp...

~Beb~ said...

P E N G S A N

LYAfrina said...

lya xpnh mkn masakan korea ni.. nmpk mmg sedap2.. tp xtau la..kna x dgn tekak lya..tp, nmpak cam menu2 kita gak kan

NAJWA said...

mentang dh abis syawal..makan sodap2 belako...bile nak open ouse kt kerteh...nak terjah nie

NAJWA said...

mentang dh abis ramadhan..makan sodap2 belako...bile nak open ouse kt kerteh...nak terjah nie

Nieda said...

semua ada bijan makanannya.. ?

m.u.l.a.n said...

beb: jangaaaannnn.... boleh cari kat midvalley.. hahaaa...
*
lyafrina: try je kalo jumpa nanti.. hehe..
*
najwa: takde open house.. datang je anytime.. hehe..
*
nieda: ha aahh.. makanan korea byk bijan..

Rai Ourkizuna said...

kat malaysia ni susah nak cari korean atau japanese restaurant yang halal kan kak..teringin betul saya nak cuba macam2 jenis korean food sbb husband saya suka makan kimchi.. tatau la yg lain tu boleh lekat ke tekak ke tidak..tapi nampak sedap sungguh..