Thursday, August 30, 2012

KL LAGI & LARA SELEPAS RAYA....

Sampai KL tengah malam tadi.. Hubby ada meeting.. Penat haritu masih terasa tapi kalo berjalan, sape nak tolak kan.. Huwa hahaa... Ni citer lara lepas raya.. Foto2 beraya sakan dlm camera besor tu nggak bisa dibaca oleh camera maupon lappy..!! Memang sd card semuanya dah bertahun2 umurnya.. Tunggu sat lah.. Skip dulu citer raya.. Foto2 dalam my camera yg usang ni Alhamdulillah masih bertahan adanya.. 


Khamis 23/8 tu kami check in di sini.. Tak tau pon wujud tempat ni.. Sangat bangga sebagai anak Malaysia..!!


Sangat best sbb dikelilingi jungle yg hijau.. Macam2 ada.. Antaranya flying fox, boating, horse riding, gajah pon ada jugak trail utk ke Telaga Tujuh... Yang paling best ialah cable car lah.. Foto dalam hp hubby.. Sebab gayat nak amik sendiri..


Fuuhh.. Rasa takmo balik je.. Sebab rasa fresh sungguh di sini.. Jeram ni memang dari Telaga Tujuh kata mereka di sini.. Rasa nak terjun pon ada..


Petang tu kami dibawa ke LAMAN PADI.. 


Penerangan tentang cara penanaman padi, jenis2 padi dll..


Ada Taman Herba.. Macam2 herba ada..


Gini ropanya..


Oregano = Bangun-Bangun..???? Buleh la nak kejut anak nanti, "oregano, oregano..!!"


Yezzaaa.. Selamat bekerja semua... Apak anak yg seronok tak hengat lintah bagai.. Me no no lah..!!


Jangan lah scarecrow tu ikut balik rumah nanti.. Seriau naaa...!!


Banting jangan tak banting..


I love green..!!!


Kalo lah ada rumah sebijik tengah ni kan best.!!!


Ahaks.. Omak nya buat kerja kering2 je.. Takut wooo lintah pacat..


I love Malaysia...!!! Ada sawah, gunung, laut..


Segalanya di LAMAN PADI...

19 comments:

Rai said...

kak mulan~!!!

jernihnya air tu..bulih mandi ke tu? payah sungguh la nak jumpa air sungai jernih macam tu..biasa jumpa air teh susu tak pun kopi susu je..

Rai said...

err..saya takut pacat lintah jugak..aritu kat belakang rumah mak mertua ada sawah..pacat tu lompat atas kaki..rasa sejuk sejuk je.. macam nak pengsan saya melompat..hihi

Dr Singa said...

cantikk aaaa gambar no 2 tu!!

~ yus ~ said...

bestnya kak. tak tahu pun ada tempat macam ni...

kalau yus pun takut dengan lintah pacat tu semua, tak kan jejak masuk dalam sawah tu rasanya, tp teringin gak nak rasa....huhu

Telor Power said...

tetiba macam nak pergi....paling teruja nak buat tanam padi tu. siap ada kerbau lagi....

jikalau kerbau tu bolih ditunggag kan best

Papa Mifz said...

lain kali pergi Langkawi nak terjah lah tempat tuh...nampak aman damai jer kan...

aNIe said...

Salam Mulan... dulu akak pi sana naik cable car je... tak tau pulak ada package untuk ikut aktiviti di sana...bestnya...rasa nak pergi je...

MystoryPic said...

bestnyaaa... kawasan dia hijau jer... dah byk kali g Langkawi tapi x pernah sampai sini...

Mother of Two said...

jeles tau kalau tgk org cuti2 malaysia nie..ikut hati nak berjalan jer kerjanya. sy lagi prefer pacat..sy suka gentel2 dia heheheh tapi kalau lintah euwwwwww... sy dulu yg terkencing geli :)

whitecappuccino said...

Dulu2 akak pernah try buat kerja2 sawah ni tp bab2 lintah pacat memang akak surrender la. Seronok bercuti ni..selamat hari raya!

Has said...

oh hooo..sy org kampung tapi sgt geli akan pacat n lintah!! seram

Lady Windsor said...

woohoo pandai naaa buat atap tu...bila nak mai turun KL, roger me ya..hehe. Last time saya dok p langkawi ada le 10 tahun lepas kot..sakan dah berubah kan...dulu telaga tujuh tu tak dak macam tu..:)err pacat lintah tu memang allergic habess..

pB said...

Dah 4 hari dah update blog ...

Naper ?

Queenie said...

wowww....wnjoynya tiapkali masuk ke sini...takder gambar yg tak awesome! semuanya awesome!!!! so impressed!!!

baru akak tau oregano tu sama ngan dau bangun2 + semangun? macam tak caya! really!!!

daun semangun ni biasanya digunakan oleh org2 Nismilan dlm masakan sambal daun tempoyaknya, sedaps!!!

tp mcm tak caya ianya sama ngan oregano kering yg kita gunakan dlm masakan Itali tu kan? leh try keringkan sendiri laa....

thanks for sharing mulan xoxo...

Queenie said...

Mulan...I love green too...all the pics here really nice. One word : AWESOME!

m.u.l.a.n said...

rai: aiyaaa... maap la lintah pacat.. geli aahh...!!! mmg jernih sungguh ari tu tau, mmg rasa nak terjun je..
*
dr singa: malaya mmg cantik..!!
*
yus: nnti holiday pi lah langkawi..
*
telor power: haiipp.. nnti kerbau naik angin, takut oo.. pi lah langkawi.. best..
*
papamifz: pi laa.. mmg best..
*
kak anie: yg laman padi tu tempat lain.. jauh sikit..
*
mystorypic: dah byk tempat baru kat langkawi ni.. mesti pi..
*
mother of two: eeeyyy... mmg sgt geli geleman dgn lintah & pacat..
*
whitecappuccino: mmg serender dgn hewan2 sawah ni..
*
has: tak kira kampung bandar... sape yg tak geli dgn pacat lintah ni..
*
ladywindsor: will do insyA.. senang je rupanya buat atap tu.. hehe.. langkawi dah byk membangun..
*
pb: tak update sbb penat.. hahaa..
*
queenie: welcome welcome... malaya mmg cantik...

KakNi (CikNi Ahni) said...

berapa kali dah pegi langkawi tu kan, tak pegi pun laman padi... heheheh... sebab tak tahu kat dalam tu ada apa... teruk kan saya ni

Irfa said...

pegi lgk,lalu je laman padi ni..tak penah singgah pun

Arham Md Ali said...

Cantik gila gambar yang sawah padi tu!