Monday, August 27, 2012

HOME SWEET HOME...!!

Safely arrived 6pm tadi & mengabaikan kain kotor yang menimbons kat depan washing machine..!! Woaahh... I miss u.. I miss u all tau tak...!!! Penat tapi sangat gumbira.. Road trip sebelum dan selepas raya sangat wonderful & awesome..!!!


Khamis 16/8 sebelum raya.. 
Selepas sahur & subuh kami ke KL sebab hubby ada meeting.. Hujan lebat ya amat from Bentong.. Akibat overdevelopment, ni area sebelum Taman Melati lepas Tol Gombak..!! Enjoy la air terjun + jeram kecik kaler merah turun dari bukit yang dah kena tarah tu..!! Bertahan la masing2 dengan traffic pelan ni..


Sabtu 18/8 sebelum raya...
Jam 3pm, my adik2 bertolak ke Kuantan & kami ke Taiping.. Amik jalan Pantai Remis sebab Twitters dok heboh every minute kata North South hiway ada kala kereta tak gerak langsung.. Bagus jalan ni.. Walopon jauh namun smooth je tadak sesak bagai.. View pon best.. Ada hutan, ladang2 & Sungai Perak lagi..!! I love nature, I love MALAYA..!!


Ahad 19/8.. Hari Raya ke 1..
Lepas Solat Raya, dari Taiping kami gerak ramai2 ke kampung mertua di Sg. Bayor, Selama.. Seharian beraya sakan.. Sebelum Maghrib sampai rumah @ Taiping..


Isnin 20/8.. Raya ke 2..
Beraya ke Kulim & Bandar Baharu, Kedah.. Beraya lagi..!!


Rabu 22/8.. Raya ke 4..
Dinner di Anjung Kuala @ Kuala Kedah... Woaaahhh, jauh lagi nun di utagha naaa...


Khamis 23/8.. Raya ke 5..
Check in dulu di sini..


Petang nya dibawa ke sini..


Jumaat 24/8.. Raya ke 6..
Photo session depan East Marine Dive Centre..


Pulau Payar..!!! Kami di sini Jumaat & Sabtu... 10am-3pm..


Sabtu 25/8.. Raya ke 7..
Petang tu selesai lah program... Bye bye ROYAL LANGKAWI YATCH CLUB..!!
Dihangkut pergi & balik ke Pulau Payar dari sini..


Ahad 26/8.. Raya ke 8..
Amik ferry 7.30am.. Bye bye Langkawi.. Till we meet again... Its been 10 years since my last visit in 2002.. Not that happy with this trip sebab macam Pic #1.. Overdevelopment & kebersihan tak terjaga..!!


Balik cepat dari divers lain sebab petang tu ada gathering Raya kat rumah adik @ Klang... Beraya sakan dengan mak yg baru balik dari Mekah, dengan adik beradik, aunty2 uncle2 & cousins.. Meriah meriah dengan makanan.. Ada PUDING RAJA tu..!!!


Isnin 27/8.. Raya ke 9.. 
Drive balik Kerteh from KL.. Tapi hantar mak balik rumah @ Kuantan dulu.. Bawak mak jumpa atok nenek jugak.. Jauh jugak bila tengok peta Malaya ni.. Tapi sangat seronok walopon penat..!!


" SALAM SYAWAL PENUH BERKAT "
Ni foto Raya Pertama.. Baru sekerat hari beraya, rasa badan dah naik 2kg..!!

19 comments:

kasihredha said...

meriahnya raya
banyaknya berjalan mulan...
syokkksss

puding raja ohhh pudingggg rajaaa...i love u

Lady Windsor said...

Selamat hari raya aidilfitri maaf zair batin ya..waa ni yang dinamakan sakan beraya ni yer...great! Gathering dengan adik beradik is the best kan..

kakcik said...

Selamat hari raya Mulan.

Meriahnya raya Mulan sekeluarga. :)

Dr Singa said...

menyelam tak kat Pulau Payar?

faiz fakhirin said...

SELAMAT HARI RAYA MULAN

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Salam Aidilfitri...

Seronoknya raya Mulan! Meriah!

Rai said...

selamat hari raya kak mulan,

wahh..sakan raya2 pun diving kak.. tak dapat nak jumpa akak jugak kan raya kali ni..

ala naik 2kg je kak..nanti puasa enam turun balik.hehehe..

KakNi (CikNi Ahni) said...

syok nyer raye....

Wan Sharif said...

Pening lah saya berjalan raya dengan you ni ;)

Nieda said...

Ohhh! akak sungguh terkejut bila tengok anak bujang Mulan bergambar didepan kedai getah cina kat sg. Bayor tu.
itu tmpt akak main masa kecik2. singgah beli s/ khabar kat kedai2 kat situ.
Ini mmg kampung akak.
sapalah mak mertua Mulan ni?
ingin sgt akak tahu.

Telor Power said...

ini betul2 raya sambil ziarah sambil makan angin ni

mesti tempuh banyak jem kan??

GreenJade said...

Selamat Hari Raya akak Mulan...wow sakan trip raya serata Malaya..smpat lg berscuba..

akak...Klang tu dekat mana? my mummy kat Klang gak..ntah2 berselisih bahu...hihihhi




Acik Erna said...

assalam mulan..memang jauh perjalanan raya mulan..
tentu seronok sangat kan

~ yus ~ said...

wah lagi meriah raya akak, jalan sakan...

merah tema tahun ni ya, cantik....suka tgk corak baju akak tu, ada ala2 batik pun ya juga kan...

Selamat Hari Raya Aidilfitri kak Muniq, maaf zahir dan batin ya....

en_me said...

sonoknyer jalan2 seputar malaya kannns.. ehhheee

penDragon said...

I suka gambar Zhariff dpn kedai cina beli getah tu...terkenangkan kampung I masa kecik2 dulu...suasana mcm dlm gambar tu lah!

LYAfrina said...

mesti lbt sgt smpai banjir tu...

seronoknyer..beraya sambil mkn angin

m.u.l.a.n said...

kak kasih: kami asal pekan.. puding raja mesti ada.. hehe..
*
ladywindsor: yezzaa... gathering dgn famili mmg the best lah..
*
kakcik: tqs kakcik.. selamat hari raya..
*
dr singa: tak lah sbb penat tahap gunung jerai haha..
*
faiz: tqs faiz.. selamat hari raya..
*
kak madiha: tqs.. selamat hari raya..
*
rai: selamat hari raya.. lenkali kena singgah rumah tau..
*
cikni: mmg syok raya kali ni..
*
ayah wan: jgn pening ayah wan.. ni lah nama nya raya hehe..
*
nieda: ohhhh satu kampung dgn mertua ke.. nama dia zainab.. eh eh lupa binti... ayah & mak mertua mmg asal selama tapi skrg duduk di tepeng...
*
telor power: alhamdulillah kami tak kena sesak2 tu..
*
greenjade: mmg sakan beraya.. kalng kat bandar botanic..
*
acik: mmg seronok alhamdulillah..
*
yus: mmg meraih yus.. ha ahh.. batik la tu.. kebanggaan seni kraftangan malaya..
*
enme: mmg best..!!
*
pendragon: mmg klasik foto tu kan..
*
lyafrina: alhamdulillah sbb cuti hubby dapat lebih hehe..

Irfa said...

huhu..
ramadhan kg turun
syawal kg naik balik