Tuesday, August 14, 2012

DISENGAT & SAYA GAGAL...!!

Arrived KL safely malam tadi.. Musafirnya kami sampai 2 kali seminggu datang KL.. Ikut hubby yg kena meeting.. Last week dia meeting Selasa & Jumaat.. Hari ni meeting lagi.. Petang ni balik Kerteh.. Esok, Rabu petang datang KL lagi sebab Khamis dia ada meeting lagi.. Takleh stay sbb pagi esok dia ada meeting kat Kerteh.. Rasa penat tu ada jugak tapi dah biasa cenggini.. Dari kawin dolu2 lagi.. Tapi kesian dia kena drive lama semalam.. Kat Temerloh dia amik stering... Sebab ini mata sangat mengantuk cannot tahan2 punya..


Al kisahnya pagi semalam kena attack dgn lebah kat surau.. Attack kat kaki ni haaa.. Memula tu OK je tapi after a while tapak kaki jadi sengal2.. Kenkawan suruh pi klinik.. Dapat le satu injection.. Nurse tu dah kata ngantuk... Ceehh, kita kata maybe boleh tahan, kononnya kuat.. Hahaha kecundang..!! YA BETOL rupanya... Ngantuk tak henti2.. Sampai pagi ni baru lah boleh bangun dengan gagahnya.. Alhamdulillah tak attack muka.. Camno den nak raya nanti... 


Semalam berakhirnya sessi tadarus kami tiap hari 9-1pm.. Hehheee... Sesaja je akak tu mintak kami ber-PINK kan diri semalam.. Untuk kenang2 nanti.. Ada yang dah nak pindah nanti tu.. Duduk di perantauan ni kawan2 datang & pergi.. Lebih2 lagi di kawasan perindustrian yang besar ini.. Population bandar kecik ni memang di-monopoli oleh orang luar (luar dari bandar ni la).. 
*
Rasa nak ke SOGO pagi ni tapi malas nya nak redah jalan sesak kat KL ni.. Udah le kabur2 jerebu macam berasap je KL ni.. Antara sebab2 tak sempat nak update & BW.. Dok ke KL banyak kali.. Packing & unpacking baju.. Bag pon tak sempat simpan.. !! Baju Kurung Marsha takde lagi ni.. Huwaaaa... 
*
Citer Khamis lepas on the way to KL.. FIRST TIME  ke Pasar Ramadhan.. Beli & bukak pose dalam kereta tepi highway.. GAGAL...!!! Sebab membeli tak hengat doniya (tapi habis makan, Alhamdulillah)...!!! Ciisss... Sangat serik...!! Tak akan pergi dah..

21 comments:

kasihredha said...

yang sebelah kanan tu soo familiar lah.. :)
Alhamdulillah dah khatam.
semoga kaki cepat ok

doc said...

sibbb tak allergic sampai sesak napas!

Nazayiena said...

Bahaya klu kena sengat lebah nie,boleh membawa maut,nasib baik pegi klinik.

kakcik said...

Kakcik sendiri dah lama tak jejak SOGO. :)

Rai said...

dedulu kat cucur atap rumah ayah ada sarang lebah. ayah kata bawak rezeki, so dia tak buang..kerap lebah tu sesat dalam rumah lepas tu terpijak..sampai bengkak tak boleh nak pakai kasut pegi sekolah pun ada.. haha

~ yus ~ said...

comel akak berpink. Walau tak nampak muka akak, leh bayangkan.

Nasib tak kena muka ya kak, tp kena kaki pun sakit tu kak, take care...

Salam Aidilfitri, maaf zahir batin ya kak Muniq!

Daddy Ziyyad said...

boleh aja dia bagi injection yg tak ngantuk tau...apa apa pun, alhamdullilah, selamat dah..

Kakzakie said...

Kakak kena sengat lebih tak boleh tahan tapi bengkaknya sampai kilat...

Alhamdulillah katam dah boleh ulang balik. Sepakat betul semuanya berpink suka kakak tengok :)

MasZuber said...

darah akak manis sgt nie...tue yg lebah pon mari dan cucuk

sudipVSsenduk said...

cantinkya... sedondon pink

nasib tak di sengatnya dkt pipi dik...

Dkna Abza said...

mesti sakit kan kene sengat tu...aduuuiii...

pB said...

berjaman dah pB tak ke Jalan TAR tu.


Selamat Hari Raya buat Mulan & Family.

Mohon maaf kiranya ada silap dan salah.
Hari ni last day bekerja. Mlm esok akan berangkat pulang ke KB.

penDragon said...

X dpt bayangkan sakitnya kena sengat...Sweet semua pakai pink

GreenJade said...

uikh sis nasib baik cpt ke klinik..mmg sengal2 kena sengat tu..sakit hoo

sgt bz kakak saya sorang ni..bermusafir lg...dan lagi..mmg penat nk pual di bulan puasa ni.

jaga kesihatan ya sis..Raya really around a corener dh ni..

Acik Erna said...

salam mulan..nasib baik dah biasa kan..kalau acik memang tak daya la kena macam tu.
dan baik jugak dah injek..kalau tidak memang tak boleh tahan kena sengat tebuan ni

Ayu said...

Kalau pergi pasar ramadhan mmg susah betul nak kontrol nafsu walau dari rumah dah pasang niat nak beli sekian-sekian aje. Bila dah kat sana, apa yang ternampak semua teringin! Rindu sangat pasar ramadhan :)

NAJWA said...

salam...

cian kak mulan...take care tau...najwa nak ucap selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir je...hehehhehe...ati2 balik kg tau...x raya kampung di vietnam ke?

NJ@Goboklama said...

dah lama tk ke Param & tk terasa nk pergi pun lepas beberapa kali 'terkena' dulu. Anyway, take care & Salam Lebaran utk Mulan sekuarga, Maaf zahir & batin ye! ;D

KakNi (CikNi Ahni) said...

adoi!!! sakit tak mulan? takut nyer saya. Alhamdulillah tak de pape yang serius ek.

m.u.l.a.n said...

kak kasih: tqs.. kenal ke dia tu..
*
doc: tu la alhamdulillah...
*
nazayiena: tak pernah kena.. kawan yg suruh pi Klinik..
*
kakcik: tak pi pon sebab budak bangun lambat heheh..
*
rai: tu la ramai akak2 kat sini kata lebah & sarangnya bwk rezeki,, tapi takut la kena sengat sbb bahasa kan..
*
yus: hehe lama tak ber-pink ramai2.. kalo kena sengat kat muka tak beraya la kot hahaaaa...
*
daddy ziyyad: ada ke.. tak tau pon..
*
kakzakie: ninalhamdulillah tak sempat bengkak pon.. seronok dapat join khatam tahun ni.. tahun lepas tak dapat..
*
maszuber: hehehee, kalo tebuan tu tengok rupanya mau dia lari kot.. darah rimau hahahaa..
*
sudipvsenduk: tak raya la saya kalo sengat kat pipi.. heheh..
*
dkna abza: masa kena sengat mmg boleh tahan sakitnya..
*
pb: seronok jalan2 situ sbb macam2 ada tapi takde la selalu pon.. Maaf Zahir Batin ya.. mai la singgah rumah..
*
pendragon: rasa muda remaja je pakai pink hahahaaaa... mmg sakit jgk kena sengat tu rupanya..
*
green jade: tq tq.. nak buat camna, kesian hubby sensorang drive pi kl byk kali bulan puasa ni.. ikut je la sbb kids cuti.. kenkawan semua yg suruh cepat pi Klinik tu.. sbb tak pernah kena.. alhamdulillah tak de apa serius..
*
acik: first time kena sengat.. kena inject jgk rupanya.. 2 minggu ni mmg banyak atas jalan raya je kat highway hehehe...
*
ayu: isshhh.. mmg tak mau pi dah pasar Ramadhan ni.. beli tak hengat doniya.. hahahaa...
*
najwa: tq tq.. kat Vietnam raya tak meriah macam kt malaysia... tapi kalo berkumpul ramai2 mmg seronok..
*
nj: terkena jgk kali ni sbb ada kuih dah nak basi.. tu yg jadi geram tu.. mmg malas dah nak pi..
*
cikni: mmg sakit jgk tapi masih boleh tahan alhamdulillah...






Irfa said...

penah kena sengat kat tangan
sakit wooo..denyut2