Saturday, August 18, 2012

BUSY MEROYAN DI AKHIR RAMADHAN...

 ANAK LEMBU TERGIGIT CILI,
ANAK KAMBING TERBAHAK KETAWA,
SALAM AIDILFITRI DARI KAMI SE-FAMILI,
AMPUN MAAF ZAHIR BATIN DIPINTA..


Khamis lepas subuh kami bertolak pi KL lagi.. Hubby ada meeting petang tu kat KL.. Makanya memang la busy kekdahnya tak terkata.. 2 minggu ni dok perabis masa pack unpack baju 4 kali pi KL.. Tapi Rabu baru ni lagi la haru nya sebab nak kemas baju terus untuk balik Raya ke Taiping rumah mertua.. My mak beraya kat Mekah lagi.. Ni masih kat rumah adik @ Bandar Botanic Klang.. Tunggu depa 2 beradik siap balik Kuantan, baru kami gerak ke Taiping.. Biar lah jam pon sebab memang dah adat musim raya.. Seronok jugak haper kalo jam2 tu.. Heheh, Malaysia meriah..!!


Oven dah meroyan kan.. Makanya terpaksa mengukuskan segala yang boleh.. Rabu lepas memang busy tahap Gunung Everest sebab dok mengukus 2 Carrot Cake & 2 Kek Buah.. Sepasang untuk bawak balik Taiping, sepasang untuk adik2 bawak balik Kuantan, depa beraya rumah Atok.. Aunty2, Uncle2 & sepupu sepapat ada ramai, maka takde lah depa ni sunyi.. Rabu tu pukul 2 ptg sampai pukul 11 mlm kerjakan kek2 ni.. Malam tu tido macam batu sungai keras tak gerak2 rasanya..


Icing untuk Carrot Cake pon pakat masuk dalam container je.. Nanti nak hidang baru selet2.. Plan asal nak buat kek2 kendian & beramai2 dengan adik2 serta sedara mara di Kuantan sebelum gerak ke Taiping  malam raya tu.. Tapi hubby kena meeting kat KL Khamis tu, maka Plan B yang jadinya.. Tu ler sebab musabab kena buat kek awal2..
*
RAMDHAN HAMPIR MENINGGALKAN KITA,
MOGA KITA AKAN BERTEMU SEMULA,
SYAWAL BAKAL MENJELANG TIBA,
MOGA AMALAN KITA DITERIMA..

11 comments:

penDragon said...

Selamat hari raya maaf zahir batin mulan....I pun x buat lagi kek ni. hari ni nk kena pulun semua...buat rendang, rebus ketupat segera, kemas, mop2, basuh2, buat kek & tart lagi kalau sempat...

Nieda said...

selamat hari raya aidil fitri .
Berya di taiping ? dekat dah tu dgn rmh akak.

shahlin said...

selamt hari kaya k.mulan.mnta maaf zahir bati. enjoy d raya n pls count d calories intake. wakakaka

Acik Erna said...

assalam mulan..selamat hari raya..maaf zahir dan batin..
sibuk betul mulan..kalau acik pengsan terus

Papa Mifz said...

selamat hari raya kak...maaf zahir dan batin yer...:)

-gedek! said...

Salam Aidilfitri...!

-gedek! said...

Salam Aidilfitri...!

kasihredha said...

Selamat hari raya mulan
mohon maaf zahir batin

djkakpahGomofm said...

0129619076 kpah ( slmt hari raya.. maaf lama tak berkunjung ke sini....terima kasih atas perkenalan ini..cheeewahhhh....)

Telor Power said...

slmt hari raya.....

layan kan makan kek pada hari raya.

m.u.l.a.n said...

Taqobbalallahu minna waminkum... Salam Syawal & Maaf Zahir Batin..