Wednesday, July 18, 2012

WENG-WENG WEDNESDAY..

Hubby outstaion = Dinner > Recycle > Laksa Putih (balance last week) > Mee Udon..


With Miso Soup (Miso Mulan = Taucu, Cuka, Stok Bilis) + campak bahan lain ikut suka jiwa raga bakul rotan.. Unta, kambing, itik dll nya boleh cuba.. Jangan segan silu.. Kita buat & kita yang makan.. Dengan mood yang malas, campak fish cake, carrot & seaweed je...


Terengganu menang SUKMA.. Ahad dapat cuti free.. Hubby dah pi KL ada meeting.. Drive pi Dungun pagi2 tadi cari tiket.. ALHAMDULILLAH  ada walopon banyak tiket petang & malam dah habis langsai.. Kalo takde tiket, mau ada orang meroyan kat stesen bas pagi tadi...!! Tak perasan title WW belum tukar sebelum ni... Daripada malas nak bercerita, as always si Mulan sangat peramah dengan potpet yang entah apa2 ni..!!

17 comments:

kasihredha said...

oloss bestnyo dapat cuti...akak org Ganu nok cuti jugok ahh...hihi

Psssttt..akak dah baca paper 3 julai tu ...setelah mnyelongkar timbunan paper lama...semangat gitu.
Dapat le menatap wajah dik mulan walaupun xpuas sebab gambarnya kecik je...nak tanya...kenapa nama jadi mulan?

whitecappuccino said...

cuti! best!campak2 pun sedap juga tu!!

Acik Erna said...

salam mulan..kekl lagi..jalan2 cri makan ye.
tahnih berita 3 julai tu..kalau mulan tak cerita.tak jumpa la..sebab dah jrang beli s/khabar sekarang ni

Mr.Clive said...

weewuuu...sup tu nampak sedap la akak...tergoda saya...hehehe

Ayu said...

Eh wordless ke? hehehhehe jangan marahh.. btw, udon tu nampak sedap sangat :)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

WW lah sangat!

Nak kemana pulak tu, ke KL?

~ yus ~ said...

gi KL cari baju raya ke kak?...hehe

wahida said...

bestnya terengganu dpt cuti...

tahniah terengganu!! menang sukma!! cayalah!! 4 tahun berturut2 tu...

GreenJade said...

caya lah Ganu..demo champion kali nih..

huiihhh ke keyhell lg ye kak..welkam welkam..kalu terlajak ke shah alam tu roger2 lah saye..ngeee

sudipVSsenduk said...

dlm memasak ni kena kreatif kan.. yg simple tu selalunya lagi sedap

Tahniah Terengganu!

m.u.l.a.n said...

kak kasih: alahai dapat cari ke paper 3 julai tu..?? malu..!!! moon (mun) is bulan.. campur tolak jadi mulan & oso nak jd kuat mcm mulan dlm movie mulan tu.. hehe..
*
whitecappucinno: campak2 ikut tekak hehe..
*
acik: hehehe... nk kongsi citer dalam laut tu je.. ke kl ada hal la acik.. kalo ikut badan terasa penat lagi..
*
mr clive: simple je tu for those yg malas macam i ni..!!
*
ayu: hahha, nasib u perasan.. dah tukar title dah sbb earlier post tu takde byk words pon hahaaa... mula tu malas.. after short nap sambung potpet... :)
*
yong mohkembara: ha aahhh... teman dah tukor title.. sebelum tu mmg takde byk words pon.. ada hal ke kl lagi.. huwaaa, penat la badan ni..
*
yus: ada kawan balik dari arab paksa pi jumpa dia sebelum puasa.. ajak makan2.. setahun tak jumpa.. hehe..
*
wahida: patut kasi cuti khamis.. dapat makan2.. hehee..
*
greenjade: terer kan diorang ni.. tak tau la lepas ke shah alam ke tak.. rasa nak tido je..
*
sudipvsenduk: kami tumpang suka sbb dapat cuti.. simple sbb malas sungguh lately ni.. hehehe..

Has said...

bangga rs Trg juara 4 thn berturut2..kembang hati jap

~Beb~ said...

hahaha klakau la sis ni.. potpet2 tuh yg swonok dibace tuh.. kadang2 smpi lawak pon ade.. sengih dibuatnye

btw selamat berRamadhan ya sis n keluarga

Telor Power said...

laksa putih belum pernah cuba merasanya lagi
laksam pernah la.



owh ganu kita eh.

Papa Mifz said...

resepi campak2 lah tu yer kak..hehe

selamat berpuaso yer kak...;)

m.u.l.a.n said...

has: 4x kan.. terer betol..
*
beb: tq tq.. ramadhan kareem to awak jgk..
*
telor power: laksam tu biasa.. laksa putih tu guna utk laksa penang... kita owang pahang.. duduk tganu utk keje je.. tapi best jgk duduk sini.. di mana bumi berpijak..
*
papamifz: selamat berpuasa utk papamifz & mamamifz jgk..

Mr.Clive said...

ehehe...suka nyerr dier tganu menang sukma...ekekeke :)