Sunday, July 1, 2012

SILENT & SUSPENSE SUNDAY...

Bangun pagi tadi mulut terkatup tertutup seribu kata, sejuta bahasa... Berpeluh takde la sebab aircond gila sejok keje dek budak2 North Pole ni.. Memula ni warm up dengan foto 2 kali Jumaat baru ni je lah.. Lokasi tu dekat2 belakang area rumah ni je.. 


Jumaat baru ni tak ke mana sebab hubby ada keje .. Ada masa kejap, dia bawak budak layan main pasir & refresh scuba diving.. Sabtu semalam baru balik Kuantan kejap dok keje kan rumah aunty nak buat homestay tu & jengok mak..


Kesian apak hangkut 2 tank sorang diri... Maap.. The mother hanya seorang photographer.. Hehhe.. Malas & panas lah... 


Ohh the brother help the father.. The daughter hangkut barang lain..


Kih kih kih.. Kalo beach dive cenggini lah.. Penat nak hangkut equipment.. But they had fun OK laa..


Ni citer Jumaat dulu yang lepas.. Sementelaah tak ke mana sebab apaknya keje pagi tu, maka ke pantai la dekat2 belakang rumah habiskan masa.. Sabtu je baru ke Kuantan.. Baru jumpa foto, maka baru keluar citer ni...


Apak testing scuba diving equipment.. Anak2 main pasir buat istana impian sebelum terjah dalam air..


Ni tempat omaknya melayan mimpinya...!!!
*
*
*
*
*
Malam tadi dapat phone call via hubby's handphone...
"Abah, macamana nak buat homework ni..?"
Aaarrrrr... Laki aku ada anak lain ke..????
Huwaaaa.... Huwaaaa..... Maaakkkk...!!!!
*
*
*
Bangun tadi diam sejuta kata...
Ada hati nak tergolek meronta...
Minta kepastian dari si dia..
Adakah benar, harus kah percaya...
Apakah firasat mimpi hamba..
Rupanya cuma mimpi semata...
 Nasib lah mainan tidor sahaja...
Patut jugak pon peluh tak ada...

27 comments:

Ayu said...

Hadoiii.. Suspens je baca. Mimpi mainan tidur. Bila dah tau mimpi jadi lawak la pulak kan :D

LYAfrina said...

x pnah tgk dasar laut lagi..msti seronokkan

Marya Yusof said...

As salam mulan,

Ending tu mcm dah agak tp suspen jgk la..mana tau betul...ngeeeeeeee... gurau ye mulan! Belakang umah ade laut! Syoooooooooknyeeeeee ;)))

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
woaahhh sib baik mimpi!
Tapi akak punya kenyataan!
Ohhh nampak panas itu pantai, patutlah budak2 Rebina tu berjelaga!

muassirah said...

aduhhh...Mulan...bestnya ada pantai belakang rumah... cer bagi alamat rumah Mulan ..kot kot nnt ada rezeki nak ke Pantai Timur..boleh lah akak singgah ke...(entah bila zaman laaa... huhu....)

mimpi ke? adoiiii...buat suspen akak baca...sama rasa berdebar-debar ...

Acik Erna said...

salam mulan he he..apasal oleh mimpi mcam tu..

whitecappuccino said...

buat suspen jerlah! hahaha

zino said...

cuba cek talipon tu hehe

~ yus ~ said...

aduh akak suspen je tau! Mimpi rupanya...

Seronok juga sekali-sekala diving. Akak kenapa tak join diving sama?

-gedek! said...

dah lama tak mimpi.... (sigh)

CikNi Ahnie (KakNi) said...

Auw!.. takpe, mimpikan mainan tidur... peace...

m.u.l.a.n said...

ayu: hehhee... nasib mimpi je kan..
*
lyafrina: jom masuk laut.. best tau..
*
marya: hehee... bangun pagi tu suspen jgk tp nasib mimpi je.. mai la, mai la main air laut..
*
yong mohkembara: moh le sini main laut.. heheh.. mmg kekanak ribena tu dah berkaler2 kulitnya..
*
kak muassirah: mai la.. mai laa.. nk dtg nnti roger2 la.. saya lg suspen bangun tidor.. hehe..
*
acik: tak tau la camna boleh termimpi cenggitu kan..
*
whitecappucinno: hehehe... saya lg suspen..
*
abah zino: dah check dah.. line clear.. haha..
*
yus: mimpi je tu.. hahaa... nak jgk diving tu.. nanti la tunggu masa sesuai.. :)
*
gedek: nak mimpi gitu ke.. haha..
*
cikni: hehehe... nasib mainan je kan..

Kakzakie said...

Banyak berprasangka mulan nie.. tak baik tau. Doa yg baik-baik..

pB said...

mimpi jer

sayadankamerasaya said...

awak tak basuh kaki eh sebelum tidur...?
:)

Mr.Clive said...

waaahhhh pantai!!! i <3 pantai!!!!heeee~

Papa Mifz said...

hehe...mainan tidur jer rupa nyer...:)

kasihredha said...

hahaha...gelak guling2
you mmg kelakar le mulan.

rennduuu kat pantai

Wan Sharif said...

Eeish.. Nasib baik mimpi!

wahida said...

kehkeh...
kalau saya pun terkejut kak, nasib baik mimpi je...huhu...

m.u.l.a.n said...

kakzakie: hehee... kejut saya mimpi cenggitu..
*
pb: nasib mimpi je..
*
saya&kamera: ha aahh.. lupa basuh kaki... hehe..
*
mr clive: mari mari pergi pantai..
*
papamifz: fuuhh.. lega mainan tido je..
*
kak kasih: jgn la gelak kt saya, degup jantung ngalah kan drumbeat tarian naga tau.. haha..
*
ayahwan: tu la nasib mimpi je..
*
wahida: kejut beruk nok...

Has said...

sadis nye mimpi tuh ;)

Irfa said...

ni bukan mimpi basah
tapi mimpi takut.hehe

m.u.l.a.n said...

has: ya sgt sadis.. hehee..
*
irfa: huwa hahaa... basah kat mata & dlm hati...

Mr.Clive said...

take me alonglaa next time!heheh :P

Telor Power said...

i love diving...selalu dive kat mana sis. boleh join dak ngan famili u sis.

refresh ngan bapak aje...ok lah mesti bapaknya tu dive master kan

m.u.l.a.n said...

mr clive: amik license dulu.. tell me when u r ready.. hehe..
*
telor power: apak instructor baru.. at times join kids scuba trip or mana2 the father pi.. mesti dia nk cari tempat baru..