Monday, July 16, 2012

3 JULAI 2012 YANG LALU...

TQs BERITA HARIAN..  Kudos jugak dengan penampilan wajah yang baru.. Hari yang berkenaan tu sangat busy dengan macam2 hal.. Ada berita baik, ada berita sedih.. Kupas sikit2 lah dulu..


Sangat segan untuk cerita masa tu.. Simpan dulu buat pekasam (but u know kan, pekasam sangat sedap).. Hehhee.. Marsha & her dive buddy.. Front page Edisi Family BH - Photo taken @ Pulau Redang in March 2012..


Hehehee... TQ so much to the lovely reporter sebab taruk foto Mulan yang tak besar itu nun di atas kanan.. Tapi sebenarnya agak besar jugak tu.. Hehhee..


The father & the son.. The mother dive atas pasir cari telor penyu untuk diselamatkan sebelum org amik untuk makan.. Ahaks..!! Asalnya segan nak di-interview tapi atas sebab untuk kongsi info, promote aktiviti scuba diving & keseronokannya, kami ON je lah.. Jugak untuk me-warwarkan supaya insan2 semua menjadi lebih bertanggungjawab terhadap alam sekitar termasuk laut & di dasarnya, kerana kalau segalanya di buang ke laut, apakah nanti yang berbaki tinggal untuk dinikmati... Aktiviti snorkeling & scuba diving tiada maknanya lagi....
*
Ada banyak lagi cerita 3 JULAI.. Simpan buat pekasam dulu lah.. Malam ni nak balik Kuantan hantar mak pi umrah esok lepas Subuh @ Airport Kuantan.. Mak balik Raya ke 5 insyA... Rindunya nak ke Mekah lagi..!! Moga mak dikurniakan kesihatan yang baik, jugak dipermudahkan segala urusan pergi & balik jugak di sana nanti.. Mak sunyi puasa sorang2 lepas arwah papa tak de.. Ajak tinggal bersama kami, dia tak mau.. Actually 3 JULAI ni tarikh birthday arwah papa jugak..Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yang beriman.. Meninggal didalam tidurnya selepas solat Asar, 28 Nov 1994 dulu..

33 comments:

kasihredha said...

macamana x perasan ni...kena selongkar balik paper 3 julai :)
Semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...amin.

DrSam said...

baca juga artikel ni. Rasa teruja tapi tak sangka pula anak rakan siber yang terpapar di artikel. Tahniah! aktiviti sihat keluarga begini perlu diteruskan.

Saya doakan semoga umrah bonda mulan dipermudahkan dan mendapat umrah yang mabrur. Hati masih lagi tertinggal di sana.

KakNi (CikNi Ahnie) said...

hahahaha... saya memang teka dgn tepat sekali, x de hadiah ke untuk saya... *wink wink

Mummy Akmar said...

wow bestnyer

Telor Power said...

bestkan diving ni hehehehe

wow masuk akhbar tu


al-fatihah

whitecappuccino said...

wahhhhh!!! masuk paper laaa!!makin femes amosla family ni nanti...tahniah!!!

zette said...

huwaaa... cool~

Has said...

saya perasan n baca. tp diam kan aa dulu..tggu tn empunya bukak cite. tak sabar nk ambik lesen gak ni :)

Nieda said...

pekasam pun pekasam....terbaca lama dulu kisah ni.

~Beb~ said...

Tuhdiaaa retis msuk paper.. ;p syiiok je tgk ank branak sakan dive.. Envy!!!!

Btw alfatihah utk ur arwah papa n slmt pg dan plg makcikkk!

rostina76 said...

wah!!!!masuk paper BH lagi. bagus le kak aktiviti mcm ni bsama keluarga. kami nak p msk air @sabah xlepas2 lagi ni due to mr daddy yg busy melampau. huhu!!!rasa syok plak tgk artikel akak ni.bravo!!!!sis mulan & family

kucingorengemok said...

ooo baju renang tu buat perut nampak pipih! mana nak beli? nak pakai masa raya... hahaha :)

saya said...

saya cuba untuk klik untuk besar awak yang kecik yang kat belah kanan tu...

CS said...

Mulan
Zarin ada bitau tapi dah lewat so tak dpt beli sokabar. Pastu dia bitau ada sorang blogger pakar masak dari Spura masuk sokabar juga. Mana boleh tak baca, kan?

wahida said...

bestnya family akak masuk suratkhabar...pastu semua pun pandai menyelam...jeles!!

tahniah kak...

semoga mak akak selamat pergi dan pulang...
dan Al Fatihah pada semua yg telah tinggalkan kita...

Irfa said...

wah..tumppang suka member masuk paper
hehe..bagusnya ada xtvt keluarga mcm ni

Rai said...

ala kak mulan..lambat sangat bagitau..mana nak cari dah paper 3 julai tu..

tumpang happy tengok aktiviti sihat akak sekeluarga..saya tak reti berenang..adess...

GreenJade said...

oh 3 july tu..also my betday sis..hehehe

wahhh glemer masuk paper gitu..i like :)

m.u.l.a.n said...

kak kasih: amin & tqs.. hehehe.. tak jumpa pon tak pe paper tu..
*
dr sam: tqs ya.. sape yg dah pi mekah mesti akan sentiasa rindu padanya..
*
cikni: nanti ya tengok lemari.. hehe.. tqs sbb sudi baca..
*
mummy akmar: nak share keseronokan dalam laut.. hehe..
*
telor power: mmg best kan.. tqs ya..
*
whitecappucinno: takde femes la.. orang pon tak perasan hahaa..
*
zette: cool underwater hehe..
*
has: hehehe... jom jom amik lesen..
*
nieda: tqs sbb baca artikel tu..
*
beb: byk ler retis nya.. hahhaaa.. awat tak perasan aritu? tqs for the doa..
*
rostina: jooomm masuk air.. seronok kalo the whole family pon seronok..
*
kog: kalah koset marilyn monroe hahaaa... gerenti kempis tu..
*
saya: dapat ke tengok muka besar tu.. hehee..
*
cs: i baru inform dia baru2 ni je.. lupa sbb banyak nooo hal lately.. saw the artikel tu jgk today..
*
wahida: tqs for the doa.. hehee, artikel tu nak kongsi pengalaman.. jom laa masuk laut.. wahida dah masuk tv pon kan..
*
irfa: depa seronok masuk laut, kita hangguk je laa.. janji ada masa bapak & anak.. dgn mak mmg tak renggang kan buat masa ni..
*
rai: hehehe, sesaja kabor lambat sbb femalu laa..
*
greenjade: ya tak ya.. bday GJ jgk kan.. takde glemer nya.. sorang dua je yg perasan hari tu.. hahhaa...

Kesuma Angsana said...

wah masuk paper, KA nk g cari baca lah,, neway selamt berpuasa moga segala amal ibdah kita akan diterima ye

~ yus ~ said...

tu dia, dah masuk suratkhabar dah...hehe.

kenapa macam tak perasan ekk berita ni, nanti yus pi cari...:)

LYAfrina said...

owhh???
lya ada baca paper y ni.. la..xtau lak rupanya husband n ank mulan.. tahniah2

Kakzakie said...

Kakak rasa kakak ada baca paper ini masa kakak berada di kampung. Tapi tak tahu pun that is your family. Lagi pula kakak tak pernah beli paper ini tau...

Masa tu kakak boleh cerita pada anak kakak kawan blog mama ada yg pandai menyelam macam ni (means youlah Mulan).. tup-tup alkisahnya memang ini kisah kawan mama hihi..

m.u.l.a.n said...

kesuma anggerik: selamat berpuasa juga.. hehee, ada lagi ke paper tu.. hehe..
*
yus: takyah cari la.. hehehe..
*
lyafrina: hehehee... takpe, bacalah utk kongsi info..
*
kakzakie: nanti ajak anak2 kakzakie nyelam jugak.. joommm...

Mr.Clive said...

ehh ehhh xperasan la!!!!
tgk archive skrng jugakkk!

Nieza said...

wahh tahniah buat family Kak Mulan yg pandai selam menyelam ni..:)

Ayu said...

Seronoknya anak2 berkemahiran menyelam. Teringin jugak dah kertu2 ni :)

m.u.l.a.n said...

mr clive: hehehe...
*
nieza: apak & anak3 je skrg ni.. maknya akan turun lagi insyA hehhe..
*
ayu: come laaa..

Papa Mifz said...

wah masuk paper yer...seronok la...femes lah lopas nih akak sekeluarga...:)

m.u.l.a.n said...

papamifz: isshh takde la femes emes.. cuma kongsi citer bawah laut je.. hehe..

lemongrass said...

wawawahhhhhh!!!!!
glemer kita, siap masuk paper lagi tu, heeee.
Dek sbb kan my laptop yg terkena selsema for a few days itu, terus I termissed this entry and terus termissed nak ucap tahniah the whole family masuk paper, satu malaya lah kenal skrg ni ye.
Kalau I balik Msia bila2 nanti, bolehlah I nak gather2 dgn you sbb nak mintak otograph, hehehe

m.u.l.a.n said...

lemongrass: byk la otograph u.. hahhaa... i kongsi citer je la.. nnti balik malaya, jom turun laut.. heheh.. i rasa nak start diving balik pulak..

Lady Windsor said...

MasyaAllah...maaf sangat tak sempat nak BW ke sini...tahniah dan terima kasih atas kerjasama diberikan...saya tak boleh dive, so buat citer org lain dive pun dah cukup mengujakan saya.
Pn Mulan dan family specially the kids..thanks a lot! Barakallah..