Monday, June 4, 2012

TAMAN DI CELAH-CELAH BANGUNAN....

Plan asal nak balik Kerteh hari Ahad sebab public holiday kan.. Sabtu Birthday Agong, maka Ahad tu cuti lagi..Tapi apa kan daya kaki & tangan tak sampai.. Hubby ada panggilan keje ari Sabtu, maka petang Jumaat kena balik lah.. Sooooo used to it & sooooo takde kisah sangat... Apa2 pon best sangat sebab Khamis tu dah dapat jumpa KAK HELIME @ MOHKEMBARA...


Maka pagi Jumaat tu kami masuk park dolu abt 7.30am.. Riadah la konon... Mesti lalu depan Masjid Asy-Syakirin ni dulu... Sangat penuh tiap kali waktu solat.. 


Bangga jadi rakyat Malaysia... Tersergam indah gitu..


Tenangnya pepagi buta orang tak ramai...


Warm up dulu ya encik & anak2...


Ater omaknya sokmo ketinggalan ke belakang.. Sibuk nak pukul gambar satu hal...


Lagi pulak hal nya tangan kena pegang mende ni..!! Amoi ni memang nak kena, dia bawak tapi kita yg kena jinjing.. Dalam paper cup tu, bawak bekal popia kecik utk isi perut.. Pepagi buta memang kebulur sbb malam makan kurang...


Udah tu ke playground pulak.. 


Seronok sangat lah sebab takde orang... Hanya guard2 & pekerja taman...


Time to go... Pesal tak ramai orang ekk..??? Owwhh, banyak company jugak tutup kalau Sabtu tu public holiday... No wonder I wonder why not many people...


Best sangat tengok hijau2 di celah2 skycrapers di ibukota ini...


Menapak kaki.. Heading to our bilik penginapan nun di depan tu... Nasib tak jauh sbb penat jgk tu...


Lepak2 kat bilik sambil kemas barang.. Sebab permintaan nak makan kat KLCC, makanya tak breakfast lah.. Tunggu brunch je.. The kids sangat rindu dengan ini...


Jugak yang ini..


Hubby ada mention, ada TACO @ KLCC Food Court...So tergedik2 lah mencari nya... Yumm yummm.. Lepas tu ke Cold Storage beli TACO Seasoning, Nachos, Cheese Dip dll nya.. Yeee haaaa, boleh bikin kat rumah nanti....

23 comments:

Has said...

biasanye penuh umat kat sini...pelik jugak :)

Daddy Ziyyad said...

selalu gi KLCC, tapi tak pernah jogging kat park tu...nak try juga dtg awal2 pagi kat sini, boleh picnic lepas jogging kat sini..

penDragon said...

nasib baik nyonya faham akan panggilan kerja Incik Somi...I pun suka park yg kt KLCC tu! 3 minggu lagi I nk balik M'sia....harus panjang berjela2 listings nk mkn apa...x sabar dh ni, bila setiap kali tgk foods kt sini lagi menggediks rasa nk balik

Kakzakie said...

Jinjng adik punya dijadikan alasan mummy ye dik. Padahal mummy tu sibuk nak snap gambar hahaha...

Tapi bagus juga kalau tak auntie tak dapat tengok apa adik buat. Makanan tu nampak memang sedap pun..

Mulan kerja hari Sabtu kira double atau leave in lieu... boleh ganti hari lain.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cantik kan..
akak yg berjiran ngan KL ni pun jarang2 sampai ke situ.. hehe.. bukan jarang2 je.. rasanya.. sebelah tangan pun tak penuh lagi kalau nak kira...last pegi masa baby no. 3 masih dlm perut.. kikiki...

Rai said...

lamanya tak pegi klcc.. tak larat nak mengharungi jem..

saya tak penah lagi makan taco.. kalau tako (octopus) penah la.. hehe..

kasihredha said...

ni mesti pagi benar..org pun x de lagi.Best juga jalan2 tak de ganguan kan

nurazzah8 said...

adoyaiii....bukak blog MULAN ...asyik tengok gambar makanan...tergodass.....hilang menu diet...! hahaha

m.u.l.a.n said...

has: ni dekat pkl 8am.. byk company tutup kot sbb tu umat tak ramai... seronok kami macam taman sendiri.. hehehe..
*
daddy ziyyad: maybe kalo pagi2 orang tak ramai kot... jogging track pon lengang..
*
pendragon: ohh u nak balik summer hols ya... makan puas2 time tu... sejak menjak kawin cenggini la kalo kena panggil keje kan..
*
kakzakie: hehee... kiri kanan tangan penuh barang... tak tau la keje suami ni cuti camna sbb dia takde citer sangat bab2 keje ni.. saya je cuti selamanya... keje kat rumah hehehe...
*
kak madiha: dulu masa baru bukak park tu ada jgk main kat pool tu.. sekali dua je.. pastu tak sempat dah.. seronok jgk park tu, playground besar..
*
rai: taco ni mexican food kot.. taco octopus tu jepang punya kan.. sedaaaappp jgk yg tu..
*
kak kasih: kami jalan kaki ke bilik hotel je.. tu yg senang tu... memang pagi buta takde orang..
*
kak azzah: hehehe... selamat menjamu mata...

LYAfrina said...

dlm pembangunan.... sumber oksigen jgn dilupakan ;-)

Azian Elias said...

Mulan next time kalau mai key el call akak..boleh kita jumpa2..ni senyap2 je.. tau2 dah ada dlm blog.

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

ha ha ha Masha masih main doll ya...cute cowboy toy story tuh!

Mr.Clive said...

pasal tu sukaa pergi blog akak...sangat hepi go lucky...dan makanan,tempat yang dikongsi...sangatla awesome...sukaaa!

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wah besnya jejalan...Yes, memang bangga jadi anak Malaysia!!! :)

CS said...

Mulan
Pssst..amacam JJCO? Verjaya tak??
.
.
CO=cari oven :-)

~Beb~ said...

JELES! Lame tak cuci mate kt mall.. asik la ke laut2 nih..

kak ina kl said...

bestlah gi tak ramai orang..kamu duk kat the zone tu ker?

Has said...

sis, blh beli skincare kecik2 kat sini.

http://my.bestbuy-world.com

mmg Has pernah beli sini jugak.

Acik Erna said...

assalam mulan..semalam acik pi sana..masa jalan ditaman kat atas tu..mak ai..panas berpeluh2..

m.u.l.a.n said...

lyafrina: gitu lah sepatutnya..
*
kak yan: tu la.. takut nak janji awal2 sbb keje hubby tak tentu ni.. but one day insyA kita akan jumpa nanti.. naakkk sangat jumpa kak yan..
*
mohkembara: mmg cute woody tu tapi geram sbb kita yg jinjing benda tu akhirnya... hehe..
*
mr clive: ohhh thaaannkk you.. alaaa, ni blog poyo je.. rambu ramba.. hehe..
*
love2cook: proud to be malaysian kan, sbb macam2 ada di malaysia ni..
*
cs: camna nak JJCO.. asal nak stay till sunday.. jemaat dah kena balik sbb sabtu hubby kena masuk plant.. huwaaaa...!!
*
beb: haaaaa, kat sana ada berdozen2 mall... masuk je la.. kami ada sebiji je tau kat sini.. huwaaa..
*
kak ina: mmg aman damai takde orang.. kami duduk pnb..
*
has: oohhh tq tq...
*
acik: ya ke.. tapi pagi tu kami pi takde panas sangat lagi...

GreenJade said...

lain sy tak berapa dpt nk fokus kak..yg membulatkan mata saya tu..tu..

salad taco ekekekeke..nyammm nyammm

DrSinga said...

amazingly tiada mamat mamatbamgla jalan jalan pegang pegang tangan cuti cutitu...!!

m.u.l.a.n said...

greenjade: yezzaaa, taco mmg yumm yumm..
*
drsinga: pagi buta depa masih berdengkur kot.. aman damai masa ni..