Tuesday, June 5, 2012

PINDAH KL...????

Sampai dari KL Jumaat malam sebab Sabtu baru ni hubby kena keje.. Sebelum masuk keje anak2 buli dia dulu.. Iya lah kan, patut nya masih bercuti di KL tapi takpe takpe keje pon tanggungjawab jugak..


Amoi kecik paksa apaknya ajak cycling pi breakfast.. Lepas 2km, amik napas dulu tepi PANTAI KERTEH... Ada jugak pacak khemah & nak buat BBQ.. Time ni dlm pukul 8am... Pesal la dalam foto ni tak nampak pantai..??? Bior le, sila abaikan dulu..


Teruskan kayuhan ke kedai makan.. Amik laluan tepi laut lah... Haaa, baru nampak pantai.. Yezzaaaa, jalan sudah turap... Dolu2 jalan pasir batu2 je.. Kalo main road tu takut jgk sebab ramai bebenor F1 drivers yang tak bertauliah, tak abis ngaji nak jadi profesional... Jalanraya depa nak buat macam litar.. Sukanya sebab depa tak cantas pokok2 tepi laut ni...


As always lah, jurufoto tak abis ngaji ni tertinggal ke belakang... Terkial2 nak snap, suruh slowdown tapi depa kat depan tu buat tak layan je.. Aiissshhh....


OK.. Moh kita tak jauh dah tu ke kedai makan... Kalo go straight dont belok2 tu, akan terus lah ke MESRA MALL....


Kevolor punya hal, foto lupa nak amik... Ni NASI KERABU feveret I lah... Ni foto dolu tapi di kedai yg sama @ HENTIAN MESRA....


OK.. Perot dah kenyang maka nya pulang lah kami.... On the way balik view lain sikit... Kena tinggal lagi jurufoto ni..!!! Wooiii, tunggu....


Setelah melalak sekuat Ziana Zain, baru lah depa tunggu & pelan kan kayuhan.... Aiisshh...


Ahad baru ni jumpa YUS.. Datang kali ke 2 ke Kerteh ikut hubby nya yang ada kerja... Tapi plan asal bertukar jadi percutian sepenuhnya.... Seronok dapat jumpa lagi..


Lunch tu masak NASI AYAM sempoi.. Sebab bahan2 ada... Tunggu boss balik keje & makan... 


Petang tu kami nonton SNOW WHITE & THE HUNTSMAN... Best jugak citer ni.. Dah takde apa nak buat kat Kerteh ni, nonton je lah... Bila boring cenggini rasa nak pindah KL je... Tapi nanti takleh cycling tepi laut...!!


GOJES...!!! Sape lagi terer tenung mata dia lama2...???

26 comments:

Rai said...

cantiknya pemandangan dalam pinggan nasi kerabu akak tu.. hehehe..rugi kak kalau pindah kl.. best dapat cycling tepi laut..kat kl banyak pencemaran je.. nak bernapas pun payah..habuk je banyak..

kasihredha said...

kat kerteh lagi best..dapat gi pantai hari2 kalau nak. Tak yah nak sesak2 kat jalan KL ni..

Mama asyik kena tinggal aje ye...maklum ada tugas rasmi, ambik gambar hihi
kita serupa

Acik Erna said...

assalam mulan..he he..nasib baik tak de orang ye..kot tak seronok dia orang dapat dengar suara ziana zain yang lantang tu..

miloais milo said...

nice view!
mesti berselera sarapan selepas penat berkayuh tu!

Azian Elias said...

bestnya.. serronok lah duduk area ada pantai cam ni.

nasi kerabuuu...sedap weiii..

Nazayiena said...

Bestnya penat2 kayuh basikal singgah mkn nasi kerabu plk,jurufoto belakang tu naik basikal juga ke?
Seronoknya dpt jumpa kwn sesama blogger.

penDragon said...

I pun rasa nk tgk jugak citer snow white & the huntsman...the huntsman tu bukan ke yg belakon jadi Thor ke? I mmg suka hero ni...muahahaha...

Kakzakie said...

Wah... pergi breakfast cycling ye... Kalau kakak bukan kena tinggal belakang Mulan tapi terus tak dapat ikut sebab kakak tak pandai naik basikal..

Jumpa Yus pulak ye... :)

GreenJade said...

wahh cari bfast smbil cycling gitu..

kalu sy confirm lapo balik masa cycling balik tu..hihihihi

Irfa said...

gambar pemandangan yg menarik tapi gambar nasi kerabu itu jugak menarik hati ku.huhu

jumpa kak yus ke?mesti seronok sembang

Cinta Misteri said...

Syoknya brcuti.. Bestnya dh nengok snow white.. Sedapnya kerabu..

~Beb~ said...

Bkn main depa.. Cycle ke nasi kerabu. I WANT!

CS said...

Mulan
Syahdu dan penuh kejelesan bila tengok awak beriadah ditepian laut. Teringat my hometown tapi apakan daya....sob3.

Ada ura2 nak pindah KL ke??

Wan Sharif said...

Agak malang.. Kerana tak banyak peluang beriadhah semasa di sana tahun 2005. Asyik balik Dungun dan KT tengok orang tua tersayang.. Apa pun jeles gak .. Hu hu hu.. Redha ajer le..

LYAfrina said...

lya dok pnh smpai agii pantai kerteh ni.. bestnyer..siap berbasikal lagi tu

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

KL panas dan serabut...baik dok Kerteh tu, cam Maldives jer!

m.u.l.a.n said...

rai: kalo pikir traffic & polution tu mmg babai la kl.. hehe.. mari makan nasi kerabu..
*
kak kasih: jurufoto terkial2... tu la nnti mesti miss pantai2 kat sini..
*
acik: abis asyik kena tinggal je.. jerit la baru depa dengar.. hahaa..
*
miloais: yeesss.. sgt cantik & makan pon sangat lahap.. hehe..
*
kak yan: betol.. mmg best duduk tepi pantai.. kulit pon best berkaler2.. hahaa..
*
nazayiena: kalo j'foto takde basikal, tengahari baru sampai kedai makan tu.. hehee...
*
pendragon: yezzaa.. hero thor lah tu.. jom kita tenung mata dia lama2...
*
kakzakie: naik jgk walopon tak terer.. kalo tak pandai naik nnti saya kena tinggal kat rumah.. hehe... syok jumpa yus..
*
greenjade: kena cycle dulu baru makan.. tang balik tu se'eh la perot..
*
irfa: nasi kerabu mmg pujaan hati.. mmg seronok jumpa yus..
*
cinta misteri: alhamdulillah semua nya best.. kalo takde yg best mau saya tergolek2 atas pasir tepi laut.. hahaa..
*
beb: come & join us laaa... lalalalaaaa...
*
cs: jgn jeles, mai la lepak sini pulak.. mana ada nak pindah kl.. saja je mulut laser ni terkeluar bila masa boring menjelma..
*
ayah wan: rasa nya kalo zaman tu pasti lagi indah sbb kurang pembangunan....
*
lya: sini terpencil sikit sbb jalan masuk ikut hutan tepi sek rantau..
*
mohkembara: salam sis... memang cantik tapi sunyi sangat esp time cuti sekolah.. semua kawan2 lari keluar... kl mmg lagi tak tahan sbb sesak.. hehe.. tapi kawan2 & famili ramai kat sana..

kak ina kl said...

suka duk area camni..tenang dan damai rasanya..

wahida said...

org KL lagi kalau boleh nak pindah Kerteh kak...dpt pindah kat kampung2 alangkah bestnya...


jumpa kak Yus? bestnya...

DrSinga said...

saya nak pindah kerteh lah camniiiiiiiii....

Papa Mifz said...

seronok jugak buat aktiviti berbasikal nih di samping keluarga kan...

whitecappuccino said...

cantiknya view! for sure makan2 tu memang forever mengiurkan haha

m.u.l.a.n said...

kak ina: mmg tenang tp ada kala sampai boring jadinya.. hehe..
*
wahida: seronok jgk sbb jauh dr traffic jam dll.. yezzaa, best dpt jumpa yus lagi..
*
dr singa: come come laaaa...
*
papamifz: mmg seronok also jalan2 tepi pantai..
*
whitecappucinno: yezzaaa... makan2 mmg best..

~ yus ~ said...

akak, yus jumpa kedai nasi kerabu hentian mesra tu, tp kami keluar lambatlah pagi tu, 10.30, dah habis...huhu. Ingat sarapan pagi dia sampai apat beli nasi kerabu di rantau abang, tp mcm kurang kick je...huhu.

Akak, yus pun seronok jumpa akak. Lom sempat update lagi, hari ni baru lepak rumah emak. Seronoklah jalan2 KT, best sangat, banyak betul yg menarik, rasa tak cukup 5 hari 4 malam tu...huhuhuhu

~ yus ~ said...

awar ada missing je apa yg yus komen. Yus nak cakap ingatkan sarapan pagi dia sampai pukul 12, last2 dapat merasa nasi kerabu di rantau abang je..hehe

Mr.Clive said...

waaaa cantik nyerr pemandangan!sukaaaa!!!!heeee~

snow white tu dragging sgt la akak...mcm kureenggg sikit la... :"(