Tuesday, June 19, 2012

MELBOURNE/VICTORIA ~ DAY 8

Tekak yang sakit tapi tangan pon longlai khayal jugak tak update blog & BW.. Harusnya akibat ubat-ubatan yang masuk ke tekak ni kot.. Khayal2 macam orang dapat pil syabu agaknya.. Jerebu punya la jauh tapi terkena tempias jugak.. Alhamdulillah cuma sikit je ujian Yang Esa.. Terimalah dengan redha.. Suara pon baru keluar ni.. Akibat terlalu suka banyak cakap sebelum ni, ditarikNya nikmat bercakap untuk seketika.. 


Pagi Day 8 tu pi amik cousin Yoq di rumah sewa nearby our lodge @ pinggir kota Melbourne.. Dia yg belajar di MELBOURNE UNI bawak anak2 sedara main dengan Emus & Kangaroos @ FUN PARK - GUMBUYA...


Feeding the animals.. Ni apa ekk..?? Llama tu kot..??


Woohhooo.. Tinggi betol kangaroo tu dari Marsha...


Posing adalah MESTI... Hehehe...


Hehe.. Nasib baby je.. Kalo mak kangaroo, takut Marsha kena tendang je nanti..


Eyyy, comel nya kangaroo kecik tu...


Off to CHOCOLATE FACTORY @ PHILLIP ISLAND.. Pisang celop Cokelat..!! Banyak kami makan ni... Yummeh...


Posing kat signboard jugak adalah MESTI.. Hahahaa...


Alamak lupa nama tempat ni tapi very sire nearby NOBBIES CENTRE @ PHILLIP ISLAND...


Duduk kejap minum kopi & the kids happily main @ indoor playground here..


Seronok eeekkk... Main lah puas2 nak ooii..


Kecik je Zharif masa ni...


Menunggu PENGUIN PARADE @ PHILLIP ISLAND malam tu... Foto takleh amik langsung bila dah masuk area nak tengok Penguins tu.. Tunggu sampai malam... Banyak jugak Penguins yang keluar.. 


Woaahh.. Rasa nak hangkut je.. Sedap kena peluk gitu kan...


No real penguins... Amik kat patung penguins je lah...


Day 8 from MELBOURNE - GUMBUYA - PHILLIP ISLAND = 170km... Alhamdulillah perjalanan kami dipermudahkan...

17 comments:

kasihredha said...

best dpt ambik gambar dgn kangaroo tu...jinak ye

Rai said...

seb baik kanggaroo kecik..kalau yg besau boleh ajak lawan boxing.. hehe..

miloais milo said...

header blog adalah amat cun uols!
terpikat iols tengoknya...

Acik Erna said...

anak2 mulan berani ambik gambar ngan kanggaro.
sekarang ni jerebu dan cuaca panas..memang ramai yang sakit tekak..cepat baik ye mula..minum air banyak2 dan makan ubat

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cute jer budak2 tu kena peluk ngan koala tu... mmg best kalau dpt angkut kan.. hehe....

Kakzakie said...

Boleh tahan juga anak-anak tak takut. Puas juga perjalanan kalau 170km jauh tu Mulan..

kakcik said...

Pagi ni suara kakcik dah lebih 'rock' dari suara Ella. Akibat jerebukah?

Daddy Ziyyad said...

Ohhh...ada juga choc factory...kalau di perth glamour dgn margaret river choc factory..

Daddy Ziyyad said...

Ohhh...ada juga choc factory...kalau di perth glamour dgn margaret river choc factory..

Papa Mifz said...

best nyer la hai dpt bergambar dgn kangaroo yer...

Lady Windsor said...

koala besar tu comei...kanak-kanak dua beradik tu mesti sonot sakan ya...hihi!

So Shy Lady (SSL) said...

salam k mulan,

syoklah pluk koala tu...
wah dh btukar template, nmpak sgt dh lama ssl t.dtg sini kan n t.bblog...T.T

Kesuma Angsana said...

bestnyer... dgn kanggaroo lg tu.. terus follow u

wahida said...

oooo...pisang celup ke tu? ingat kan eskem tadi...hehe...

kak, saya risau la ngan jerebu ni...takut anak2 saya kena attack athma balik....harap jerebu ni tak lama lah...huhu...


akak pun take care yer...

Myra Jay said...

Pisang celup coklat??? Sedapnyerrr ;)

Salam kenal dari Mj, datang dari blog kak Yus :)

Azian Elias said...

bestnya.. Pisang celup coklat tu banyak tau kat Bandung akak tgk. hee...dipanggil Es Pisang..

m.u.l.a.n said...

kak kasih: tu la.. suspen jgk kangaroo cool je.. hehe..
*
rai: seriau jgk takut tetiba kangaroo tu naik hangin.. haha..
*
miloais: heheh... tetiba terasa nak main salji.. haha..
*
acik: moga cepat hilang jerebu tu kan... takut & berani jgk main dgn kangaroo tu.. hehe..
*
kak madiha: betol.. rasa nak bawak balk je..
*
kakzakie: tu one way je.. balik another 170km.. hehe.. nak tengok tempat orang..
*
kakcik: moh kita nyanyi sama2... hehe..
*
daddy ziyyad: oh ya ke.. chocolate mmg best..!!
*
papmifz: takpe.. nanti papamifz dapat jgk amik foto dgn kangaroo..
*
ladywindsor: mmg best dapat peluk koala.. biorpon yg palsu.. hehe..
*
ssl: hehehe... kalo dah cepat boring gitu lah hal nya.. nasib tka tukar hari2.. haha..
*
kesuma: tqs singgah sini.. alhamdulillah..
*
wahida: pisang celup cekelats tu mmg sedap..!!! take care jgk tau.. jgn main kat luar sangat..
*
myra: tqs singgah sini.. moh kita buat pisang celup cekelat.. hehe..
*
kak yan: betol tu.. pernah nampak kat bandung.. seaaappp bangat..