Friday, June 15, 2012

MELBOURNE/VICTORIA ~ DAY 6

Samvongans citer 1001 malam percotian 0707 kami.... Pepagi Day 6 tu kami check out, nak menawan gunung lain pulak... Bye bye Goughs Bay.. Bye bye MOUNT BULLER...


Geram je nak hnagkut banyak benda camping dari kedai tu... 


Bergambor lagi di signboard... Hehehee...


Perjalanan MOUNT BULLER ke MOUNT HOTHAM... 


Wooaahahhh....


Bestnya...!!! Putih salju salji...


Haaaa.. Terpacak lagi kat signboard...


Check in kejap & terus lah nak main nya...


Posing sat naaa...


The boys getting ready..


Ceewaaahhhh... Dah pro sikit tu...


The boys dah nak pi snowboarding... The girls tergolek2 tepi tu je main kepal2 salji... Tadak orang nak amik foto kami... Huuu..huuuu....


Our room @ TANDERRA SKI LODGE.... Sooo cool... Cantik kayu katil ni...


Main turun naik katil je la... Kecik sangat bilik ni tapi cool design nya... Tempat ni macam hostel, bilik air, bilik TV & dapur kat luar sinun.. Bathroom pon semua di luar, sharing tapi semua disiplin guna.. Sama dgn dapur pon, sama2 kongsi & jaga..


Journey Day 6 to from MANSFIELD to MOUNT HOTHAM about 260km.... Alhamdulillah semua dipermudahkan...

14 comments:

~Beb~ said...

Luas betoi laaaa pengalaman haqaq aku sekor ni.. Kemane2 saje die p..

Kakzakie said...

Salju-salji tu yg best mulan. Anak-anak mesti main kepal-kepal, baling-baling...

wahida said...

salji tu bestnya la hai...

kak, bilik tu walau nampak mcm dorm, tapi nampak best la...mmg nampak cool..sesekali check in bilik mcm tu mmg best, takkan nak tidur kat hotel mewah je kan...

saya teringin lak nak rasa bilik mcm tu kak..

rostina76 said...

salam k.mulan....wewewee!!!bestnye snowboarding. kak, mt hotham tu mmg sepanjang masa snowing @ musim2 gak...aritu terliuq tgk member @aussie post gambar dorg skating. ni layan gambar2 akak plak, lagi cheq terliuq

rostina76 said...

salam k.mulan....wewewee!!!bestnye snowboarding. kak, mt hotham tu mmg sepanjang masa snowing @ musim2 gak...aritu terliuq tgk member @aussie post gambar dorg skating. ni layan gambar2 akak plak, lagi cheq terliuq

Rai said...

cool kakkk...hehehe..cam biasa saya memang terguda dengan gambar2 ni..

first time main snowboard dulu asyik tergolek2 je..esoknya nak demam terus sebab sakit sakit badan..haha..masa main tak hengat doniya kan...

Rai said...

kak..lupa nak bagitau..

kalau kat jepun depend pada season mana..kalau akak suka pemandangan cantik saya bagi cadangan belah utara dan belah barat.. memang banyak yang cantik..

especially hokkaido..hokkaido tu pulau..biasanya diorang sewa kereta buat trip pusing satu pulau.. kat satu spot kat belah atas tu katanya kalau cuaca cerah boleh nampak iceberg jalan2..

dari tokyo jauh gila la..tapi boleh ambik ferri/flight/bullet train..

err panjang lak..kesimpulannya mmg best habiss..

Daddy Ziyyad said...

rasa nak gi melb lepas ni..ekekeke

Acik Erna said...

assalam mulan..jauh berjalan luas pemandangan..blog ni menyimpan banyak kenangan mula dinegara luar..terima kasih kongsikan disini

Zulfadly said...

best2, tahun ni kena pi main ski pulak,hehe

Queenie said...

haaa..........arini baru nampak gambor salji...

cantiknya katil kayu tu..
ntah bilalah akak dpt jalan kesana macam awak mulan..untung awak kan?
(ayat tak jeles nih!)

m.u.l.a.n said...

beb: awak pon sama lah.. sokmo jalan2 jgk.. hehehe..
*
kakzakie: subhanallah mmg best.. kadang terpikir mmg ajaib cipataan Allah ni.. kalo semua negara alami musim yg sama je, mesti tak best kan..
*
wahida: kami bajet traveller... mmg cari bilik yg paling murah dgn facilities yg patut sbb bwk anak2.. memang best bilik kayu tu..
*
rostina: hehee, anak2 & apaknya yg snowboarding.. kita golek-ding atas salji je.. hahaha...
*
rai: try jgk snowboarding.. me so scared one... thaaannkk you for d info.. jgn terganggu nnti sbb byk soklan lagi tau psl jepun ni, hehe..
*
daddy ziyyad: yezzaa... sila pergi... sangat best..
*
acik erna: kenangan kalo boring2 nanti.. bawak pesan ayah..
*
zulfadly: happy skiing bro..!!!
*
queenie: mmg cantik kayu tu mcm kat ikea tu kan.. alhamdulillah perjalanan & impian kami diizin Allah tala...

-gedek! said...

katil kayu tu ohsem!

ada bau kayu lagi tak?

Papa Mifz said...

bila la papa mifz boleh main ski tuh...teringin sangat...huhu