Thursday, June 21, 2012

KEJADIAN YANG TIDAK DI-INGINI...

Ba Ya Sin Ya... Semalam 20 Jun keluar rumah seharian.. Ke sana ke mari dengan riang ria gembira dengan kenkawan Ribena.. Sambil melayan tekak yang sunggoh nakal ini.. Ada kala rasa nak rodok je tekak ni nak garu2 sampai puas.. Gatalnya tahap Gunung Everest dah ni.. Dah stop makan obat sebab kepala dah weng-weng macam orang amik syabu.. Biarlah dia sembuh dengan sendiri.. Tapi time kena jaga makan tu kan, time tu lah perasaan hasad dengki amat lah tinggi tahapnya.. Time tu lah nak air batu, nak eskrem, nak benda pedas, nak benda bergoreng..!! Tanggung lah sendiri kan..

(FOTO #1)
Takkan nak perasan muda sokmo.. No aci-aci bukak pintu lah gitu.. Kalo dah urat kedut dah keluar, maka tanda2 tu dah ada & sedar lah wahai manusia, kamu tidak semakin muda.. Nak Botox..?? Ada berani..??

(FOTO #2)
Kejadian yang tidak diingini telah berlaku semalam.. Namun begitu tiada kejadian belasah membelasah berlaku.. Huwa hahahaaa....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Semalam amik kids from school 4pm.. 
Marsha: Mummy, apa dalam beg2 byk tu..?
Mummy: Hadiah laa..
Marsha : Hadiah..?? For who?
Mummy : For me laa..
Marsha : Why..? Mothers Day dah sudah..
Mummy : Apa haribulan ini hari..??
Marsha : 20 Jun... Aaarrrr.. Your birthday...!!! Sorry... Lupa... Happy Birthday Mum bla bla bla... So nak makan kat mana? U choose sebab its your birthday....
Mummy: Tak yah la.. Tunggu weekend coz nanti malam ada tuition & squash..
.
.
6.30 petang semalam (Rabu) sewaktu busy di dapur masak LAKSA LEMAK...!!
Marsha: Yey, daddy's back.. Daddy today mummy's birthday..!!
Daddy : Aaaarrr....??? Sorry lupa.. Sorry.. 
Mummy: Takpe.. Bukan first time pon.. I'm used to it dari kecik lagi.. Hahhaaa... (Sumpah memang takde rasa sedih pon sebab memang dah terbiasa di-terlupakan begitu..)
Daddy: (pi dapur).. Laaaaa, u masak ke?
Mummy: (ingat orang tu nak belanja dinner).. Alaaa, dinner weekend je lah sebab kids ada tution & squash malam nanti...
Daddy: Bukan tu.. I ada dinner kat luar dengan my friend...
Mummy: Aiyaaaa... I dah masak lah ni...!!!! Masak LAKSA pulak tu.. Rebus ikan & laksa, blend ikan bla bla bla....
(SILA RUJUK FOTO #2..... Hahahaaa)


Lupa wish birthday sangat tak apa.. Sebab boleh ungkit dengan happy banyak2 kali.. Boleh mintak lebih2 jugak kan..!! Hahahaa... Tapi kalo dah masak berhempas pulas & lupa inform ada dinner kat luar, maka kejadian naik hangin boleh berlaku dengan senang nya.. Huwa hahaaa... Tapi I'm used to it too..!! 
I KNOW HIM SO WELL... AND I LOVE HIM SO MUCH..!!
*
HAPPY WEEKEND ALL..!!! 

27 comments:

lemongrass said...

Happy happy birthday!!!!
I ingat kat your birthday walaupun orang lain tak ingat, hikhikhik ;-).
Best nya dpt banyak2 hadiah walaupun dibeli sendiri kan, Slalunya hadiah yg dibeli sendiri lah hadiah yg paling best dlm dunia sbb kita tau apa yg kita nak :-).
I sure akan jadi naga klu I dah berhempas pulas masak and hubby tetiba kata dia nak makan kat luar dgn frens. Mau lah I jemput all hsi frens dtg rumah makan my cooking sbb geram! hikhikhik...

Rai said...

happy birthday kak mulan.. adehh.. ruginya..dah la leceh kan buat laksa tu..kalau saya mogok terus esoknya takmo masak..hehehe..

semoga cepat sembuh kak.. rajin2 berkumur..insya allah lebih cepat sembuh..

penDragon said...

kejadian 1- ok lagi...
kejadian 2 - mahu mengaum I, sbb kalau ckp awal2 xpe, boleh masak ikut kuantiti yg perlu je...hahaha...ujian yg you perlu hadapi di hari lahir. xpe, nnti hubby & the kids bwk mummy pergi mkn2. I nk wish sekali lagi, "HAPPY BIRTHDAY MULAN"!!

Daddy Ziyyad said...

Happy Belated Birthday !! :)

Boleh la guna alasan kura kura tu kan kalau TERlupa besday wife saya! ahahaha

hajiMete said...

hepi besday ye akak yg jauh dimater tuuu..

LYAfrina said...

owhhhh..
happy birthday kak mulan..
lya doakan moga akak trus dikurniakan ksihatan y baik serta sukses dlm khidupan..amin

mummY daniSha said...

hepi besday ...=)

kakcik said...

Happy belated birthday Mulan.

Selepas bertahun2, nak kecik ati pun takde maknanya kan? Tapi gerrrrammmmm la juga!

Wan Sharif said...

Happy belated birthday dari Ayoh Wang.. Nok kirim telo piyun pung piyun dok singgoh doh di ranta abang.. Selamat makan makan rengan dengan saing rodong;)

~Beb~ said...

Alolololololo so sweet even sbnr nye sakit2 sendi jugak kn ble rajok hati ni berkali2.. apa nak dikatoooo.. btw happy belated muffday kakak..

eh rumah baru. dah terang la. header cantik banget!

whitecappuccino said...

happy birthday to you!!! semoga happy selalu bersama family dan kenkawan..:)

Mr.Clive said...

hapoppppy belated birthdayyyy!!! weeeehoooooo!!!!
jom saya belanjaaa kek! ekekekek :P

Nieza said...

Happy belated birthday kak...semoga dirahmati Allah selalu..:)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
Selamat Ulang Tahun, semoga usia dan rezki diberkati!
Suami lupa? Mr T pun tak kisah, akak pun tak kisah birthday sendiri, kekadang lupa birthday sendiri.

Marsha lupa? Haissyyy!
Alaaa laksa boleh simpan kan dlm freezer. Biasa you reheat dn recycle! Sedap apa some menu lepas overnite!

farra8979 said...

happy belated birthday sis.. ^^

m.u.l.a.n said...

lemongrass: thaaannnkk you so much.. dah lama dia lupa inform ada dinner.. dulu2 ada selalu.. adei, geram sbb sayang food yg kita masak tu..
*
rai: tq tq.. feeling much better.. nak mogok takleh la nnti tak dapat hadiah.. hahaaa..
*
pendragon: tu la kan.. tak susah nak buat kita mengaum.. haha... nak tunggu pi kl la makan best2.. hehe..
*
daddy ziyyad: tq.. haiippp... jgn lupa2 tau..
*
hajimete: tq tuan haji..
*
lyafrina: tqs lya.. dah semakin baik ni alhamdulillah..
*
mummy danisha: tqs ya..
*
kakcik: tqs kakcik.. dah terbiasa gitu dari kecik dah.. hehe..
*
ayah wan: tq so much ayah wan..
*
beb: tqs dear... dah tua la nak rajok2 hati...
*
whitecappucinno: thaannk you..
*
mr clive: tq.. ok nanti belanja kek ya..
*
nieza: tqs a lot ya nieza..
*
yong mohkembara: tq tq... dah tak rasa sedih bagai mmg kadang sendiri pon lupa.. dah terbiasa dari kecik.. budak2 ni last week ingat sangat2 20 jun.. alih2 hari tu semua lupa sbb nak exam, grading dll.. takpe takpe nnti apak kena bayar lah.. hahaa...
*
farra: tqs so much..

GreenJade said...

whohooo mmg boleh bikin sentap 1 hari atas kelupaan itu..hehehe

sabar ye sis..kalu dekat2 udah saya bekelah dgn sis mkn laksa..feveret tuuu..

niway hepi belated betday, sihat2 sokmo, bahagia2 sokmo, & menten gorjes sokmo yeah.. ;) *huggsss*

~ yus ~ said...

alolo...sian akak. Nanti boleh request macam2 sebagai ganti ya...

penat2 masak tp dia ckp ada dinner luar, kalau yus kan kak, terus muncung sampai esok...huhu

apa pun happy birthday once again untuk akak. Moga happy selalu....

Akak awet muda sentiasa apa, ceria je ....

Acik Erna said...

happy birthday..lewat 2hari..
tak pe..nanti boleh mkan jugak he he

zino said...

selamat hari lahir semuga panjang umor murah rezeki dan di permudah segala urusan......amin

kasihredha said...

happy birthday (belated)
uwaaaa akak pun termasuk yg slow ke ni?
Akak akan merajuk setahun kalau hubby x ingat birthday akak....hahaha...ayat melampau

Papa Mifz said...

happy birthday kak...semoga panjang umur dan murah rzeki...amin...:)

m.u.l.a.n said...

greenjade: tq tq.. jgn sentap2 nanti tak dapat hadiah besar2... haha..
*
yus: tqs.. apa awet muda.. make up tebal kaso cover hahaa... nak jgk muncung tp nanti tak dapat hadiah.. hahaa..
*
acik: tq tq acik.. hehe.. alhamdulillah makan best2..
*
zino: tqs abah...
*
kak kasih: thaannkk you.. rugi kalo merajuk lama2.. nanti dia tak layan hahaa...
*
papamifz: tq tq...

shahlin said...

ahaks. tak tahan ayat bole hapy nk ungkit manyak2 kali. ni kang bini tak buat botox, laki yg botox dulu bahagian telinga ajer. hahahahaha hapy belated birthday kak mulan.Doa all goes well with u n ur family n things around u. murah rezeki n hapy. when age dah kejar i ni (age, pls go slow hahaha) i cherish reading things that make me happy, yg say all good n sweet things n yg say good things bout people n yg buat i happy. u n some of the blogger made it happen. tq

m.u.l.a.n said...

shahlin: tq tq... ha ahh.. ok jgk kan.. hantar dia pi botox kat telinga.. bagus idea tu..

Lady of His Heart said...

happy bday kak mulan..i sure will be very mad kalau husband lupa bday tapi mcm so used to it...he remember but tak bagi hadiah pun hehehe

m.u.l.a.n said...

lady of his heart: tq tq... hehhee, dah ter-biasa gitu..