Wednesday, June 27, 2012

BYE BYE MELBOURNE ~ DAY 10 & 11

Keluar pepagi buta Day 10 tu.. Ya lah tinggal 1 hari je lagi nak meronda2.. Nak habiskan sisa2 masa di Melbourne.. 


Kami bawak anak2 ke MELBOURNE AQUARIUM.. Alahai sebahagian under renovation etc.. Takpe takpe.. Kita pakat redah mana yang terelibat.. Kami suka sangat ke aquarium..


Bebudak pon suka tengok ikan2 dll dalam air tu.. Cantik2 & ada macam2 spesis ikan kat sana.. Ada yang tak serupa seperti di perairan kita.. Faktor cuaca sudah semestinya kan..


Wooaahh.. The jerung at the back.. Not the biggest one ni.. Tunggu tapi tak lalu pon.. Nyampah la jerung besar kat situ..


Feeding the jerungs.. Still waiting for one huge one.. Not this one also.. Ada lagi besar tapi ditunggu tak lalu.. But scary oso kan.. Buat nya diterjah ke cermin tu, mau terkeluar & ngap kami semua.. Molot jerung yang ni pon dah boleh masuk 2 kepala..


This huge one yang tunjuk muka.. But I like oso... Kalo dapat tangkap, boleh share ramai2 buat Pari Masak Asam Pedas kan..!!! 


Salah satu anak beranak Dolphin.. Tinggal tulang je.. Mana isi daging kulit nya..??? Sapo la kojokan ikan ni..??


Maybe tengok poster diver ni kot... Now Zharif pon suka scuba diving.. Hubby ada hajat nak join Feeding The Sharks dalam aquarium tu.. Tapi tak bawak license.. So cannot lah.. (But I ter-sangat2 lah tak kasi nya.. Kena ngap nanti laki aku dengan itu jerung.. Nauzubillah..!!!)


Yeaahh.. Ini area masih under construction... Amik foto je la...


Malam tu tercatit lah sejarah.. First time tengok movie 3D-IMAX terbesar di dunia kot orang kata masa tu..  Tapi sungguh tak selesa pakai 3D glasses tu.. Now ada tempat lain lagi besar rasanya.. Dunno where.. Gila besar punya screen..!! Serious rasa macam boleh masuk dalam citer tu sekali.. Nonton pulak HARRY PORTER... Terasa macam ada dalam citer je..


Fuhh.. Dengan sound system yang hebat, memang mantaps lah nonton masa tu... Tapi kan, I dont know how lah kan.. I fell asleep few times.. Bengong... Nasib orang tak nampak.. Me & my girl kan, boleh tido walo di mana kami berada.. Kekdahnya kalo terlampo2 penat tu.. Huwa hahaa... Balik Vietnam, nonton lagik sekali... Hehehe...


OK.. Dah last day dah pon.. Sayu je hati nak tinggalkan Melbourne ni.. Banyak yg kami tengok & perhati jugak belajar... Posing sat luar airport lepas hantar kereta...Senang kan, amik kete kat airport.. Sebelum check in nak balik, hantar je lah kat airport tu jugak..


Terasa nak sewa limo.. Tapi terer nak parking ke kete panjang berjurai ni..?? Ceehh, buang duit je kete mahal2.. Baik spend kat lain... Maka-nya kita posing je lah di sini...


Al-kisahnya, berakhir lah percutian kami ke Melbourne/Victoria selama 11 hari.. Memandu sejauh lebih kurang 2300km & takkan kami lupakan tiap pengalaman yang dilalui... Alhamdulillah, segalanya dipermudahkan.. Semunya Biiznillah... Moga paparan ni dapat sikit2 bantu si A & si B itu yang nak ke sana nanti..!! Nak ikut lagi..!! Alhamdulillah dipermudahkan & diizinkanNya kami memandu di Australia ni..

11 comments:

Daddy Ziyyad said...

hahaha..tgk IMAX pun boleh tido ka?

2014 kot saya plan melbourne trip

Zulfadly said...

IMAX paling besau dekat sydney rasanya, akak sewa kereta tu, amik x insurence, insurance yg mahal tu

miloais milo said...

bestnya tengok HP 3D -
that one should be - harry potter and the order of phoenix
sebab ada sirius black kat depan sekali!

Nazayiena said...

Puaslah jln2 kat Melbourne selama 11 hari tu.

Papa Mifz said...

ikan pari tuh kasi bakar pun best kak...hehe

Wan Sharif said...

Kedua anak you tu sama macam muka mama mereka ke atau muka papa mereka... Saja nak kona kelain ha ha ha

~Beb~ said...

hoi menakotkan betol2 those ikang! ahaks..

bestnye jadi anak2 kak mulan.. bejalannnn je.. errr nak adik angkat x? ;p

Ayu said...

Hehehhe.. Kesian si pari tu, apa salah dia nak dimasak asam pedas :P

m.u.l.a.n said...

daddy ziyyad: 2014..?? nak ikut.. bukan tengok yg tu, ada yg lain pon tertido jgk.. haha..
*
zulfadly: ohh now yg biggest kat sydney ya.. best tu..
*
miloais: ohh yes itu sirius black ada di situ..
*
nazayiena: alhamdulillah..
*
papamifz: betol2.. cicah air asam.. buat kenduri..
*
ayah wan: itu muka ada tukar2.. haha.. dunno la ikut sape..
*
beb: giant fishes kan.. tak yah angkat2.. moh gi sama2.. hahaa...
*
ayu: geram sbb tunggu biggest jaws tak datang2.. asyik2 pari tu je yg lalu.. heheh..

Mr.Clive said...

sudah habis dijelajah,pengalaman banyak telah ditimba... :)
syukurrr syukurrr

m.u.l.a.n said...

mr clive: cannot buy one right... alhamdulillah..