Thursday, June 7, 2012

MELBOURNE/VICTORIA 0707

Sejak March lalu, SLIDE.COM tamatkan servisnya.. Maka habislah slide2 yg dah dicipta hanyut begitu saja... Babai SLIDE.COM.. Rest in peace...


Nyampah betol.. Terpaksa upload semula foto2 untuk entri yg guna SLIDE.COM dulu... Antaranya trip ke Mlebourne July 2007.. Masa tu masih menetap di Vietnam.. Al kisahnya, Vietnam Airlines baru launch flight to Melbourne.. Detail dah citer dulu2.. Hehe, malas nak ingat balik.. Alhamdulillah dapat jugak kami ke sana..


As always, kami suka sewa kereta sbb boleh jalan2 ke mana saja kami suka.. Takde terikat dgn itinerary mana2 pakej.. Turun je airplane @ MELBOURNE (TULLAMARINE) AIRPORT, terus pi amik kereta.. Sbb perjalanan ke next destination utk bermalam 200km...


Cuaca hujan renyai2.. Time ni July, musim sejuk di Australi.. Winter winter... Macam biasa la, kalo jumpa tempat cantik, stop kejap & amik foto... Minum kopi jugak..


Nak ke APOLLO BAY, kami amik route via GREAT OCEAN ROAD... Waahhh, best sbb highway tepi laut.. Biorpon hujan tapi cantik..


Tu dia..!! Ke APOLLO BAY  lagi 70 minit gitu.. 


Moh kita posing lagi @ GREAT OCEAN ROAD ni.. 


Hujan pon tak kisah laa... Model ni sanggup posing di tengah hujan renyai2 tu... 


Yezzaaa.. Alhamdulillah sampai motel di APOLLO BAY... Lepak kejap & keluar cari dinner...


Kat Australia ni pi mana2 pon banyak bebenar Kedai FISH & CHIPS nya.. Kenkadang sederet tu sampai 4-5 biji kedai F&C ni... Best lah sbb banyak ikan.. Sonang den nak makan...


Jalan2 kat town tu sebelum cari makan....


Dah makan & nak balik, kita posing kejap naaaaa...!!


Day 1 ~ Melbourne - Apollo Bay = 200km.. 
Nampak tak route kami tu, tepi laut kan from Anglesea to Apollo Bay = GREAT OCEAN ROAD.. Alhamdulillah semua dipermudahkan...

14 comments:

kakcik said...

Nampak lengang je bandarnya, ya? :)

Rai said...

bila nak travel mana mana boleh mintak tips dengan akak pasal nak sewa kereta..tak best kan bila nak jalan2 nampak pemandangan menarik tak boleh nak bergambar sbb duk atas bas..hehehe..

kasihredha said...

kat negara org kalau hujan pun sanggup nak ambik gambar juga kan..kalau tak rugi le :)

nurazzah8 said...

As-Salam...diantara tempat yg akak teringin sangat nak pergi tapi belum diizinkan Allah sampai ke sana lagi...huhu

miloais milo said...

bestnya hiway tepi laut macam ni!

Azian Elias said...

seronok nya u darling.. jalan2 je kan..

akak teringat masa kat Kashmir, hujan2 pun main redah.. apap ke gilo apa..hee..but it was fun lah.

Daddy Ziyyad said...

ada hikmahnya Slide tu tutup, dpt saya tgk gambar2 kat apollo bay tu hari ni! ehehehee....

tahun depan saya nak ke sana..nak study jugak trip u alls

m.u.l.a.n said...

kakcik: bandar tu kecik.. australia pon penduduk tak ramai..
*
rai: betol tu.. dah le pakej mahal berdentom.. bawak kereta boleh stop mana kita suka..
*
kak kasih: kat msia sama jgk.. tahan je ujan sbb takut tak sampai situ lagi..
*
kak azzah: insyA satu hari nanti sampai sana..
*
miloais: mmg best.. macam dari kerteh pi KT jgk.. walopon tak dekat sangat.. dapat jgk tengok laut..
*
kak yan: kami mmg suka travel.. memang bikin tabung utk jalan.. hehe.. hehhe, redah je ujan tu, takde polis saman kan..

Kakzakie said...

Kakak suka lihat rumput yg greeeeennnn gitu. Nyaman betul bila dipadankan dgn laut yg tenang...

penDragon said...

nasib baik I sempat tgk N3 pasal melbourne ni sblm slide.com expired...senang nk mkn byk kedai fish & chips!

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,
masa ni abang n adik masih cerah dan bersinar he he he!

Mr.Clive said...

luas pengalaman akak ni...sukaaa! :)

Azuan said...

nak fish n chip aussie!!! sedapppp

m.u.l.a.n said...

kakzakie: saya pon suka greeeeennn gitu..
*
pendragon: u sempat tengok ya? fish & chip sedaaapp kan..
*
mohkembara: hehehee... belum celup dalam air laut lagi...
*
mr clive: u pon lah..
*
azuan: yesss...!!!