Sunday, May 13, 2012

XPDC BALI - DAY 7

Bangun pagi tu rasa lembap2 je badan.. Macam takmo balik je.. Hehhehe ngada2... Best jugak Bali ni eekk.. Patut lah ramai datang every year..


Will miss this lovely hotel... HOTEL DEKUTA.. Betol2 dekat PANTAI KUTA = 200m.. Tapi jauh dari gempak gempita bising hingar bingar tu.. 


Masa baru je sampai hotel ni, hantu2 air ni terus lari ke pool.. Suka sungguh tengok air.. Me too, tengok je..!!


When we're looking for a place to stay @ KUTA ni, dah set nak cari yg moderen2 sikit kononnnya ala2 boutique hotel.. Takmo yang tradisional2, tak tahan la tengok patung2 semua tu.. Becoz I the penakut very one... Also dekat nak ke airport...


Macam HARRY'S HOME @ AUSTRIA yang kami duduk last year tu.. 


THE LOBBY.. 


Our room..


Sempoi je tapi very the comfortable one..


Yezzaaaa... I like kalo bathroom simple & sangat2 bersih.. Katanya ni hotel ni lama tapi di"baru"kan...


View from our room...


The father, the boboy & the gegirl... The hantu2 air..!!! The mother yang sokmo kering lepak kat bilik je.. Every night depa2 ni buat pool macam depa punya sendiri..


Bubbye DEKUTA... Nak check out dah..!!!


The end of Pantai Kuta.. View from our car lah ni..


Oppsssiii.. Lupa nama hotel ni..


Antara2 attraction kat KUTA ni.. Shopping malls takde dalam agenda..


Pon tak masuk.. Lalu sini everyday..


Takde hajat membeli di sini tapi kena singgah sebab adinda kirim T-Shirt dia.. HARD ROCK CAFE BALI.. Pon lalu everyday depan ni.. 


Flight balik 4pm.. Check out 10am.. So hubby kata pi Factory Outlet nak cari barang lagi.. OK boss..!!


Suka tengok barang Surfer Girl.. Comel2.. Untuk gegirl dapat lah.. The mommy tukang angkut je.. 


OK bubbye BALI.. Will come again insyA... Sebab tak sempat nak pulun AYAM TULANG LUNAK..!!! Breakfast dah lambat so perots masih kenyang..


MH ni bagus sebab kasi family masuk dulu.. Best jgk dapat seat belakang sebab senang kids pi toilet & mintak segala jenis makanan & minuman.. Free flow kan... Kenyang boncit asyik makan je.. Asal nak naik AA tapi MH bikin promo.. Sama harga maka hubby kata amik MH lah..


Masuk awal pi settle perot dulu ya..Tak kuasa nak bangun duduk later..


Hhhmm.. Mula tu macam tak excited pon nak pi Bali.. Tapi rasa sedih pulak nak bye bye BALI ni...

13 comments:

kasihredha said...

cantik hotel tu kan...suka :)

Wan Sharif said...

Alaak kita sampai di sana tapi tak banyak buat apa apa.. Sebok ngan kursus.. Petang jalan dari tempat kursus ke hotel ikut tepi pantai.. Pas tu cari makan dan cenderahati.. Habis gitu je waktu.. Nak pi lain ..keluarga langsung tak minat.. Selamat ..

shahlin said...

waarghhh nak pi jgk! nak p jugak! marvelous. gi travel ni klu gi dgn luvly people yg sama kepala baru teruja sikit trip tu kan.

Kakzakie said...

Kenangan dalam ingatan... pasti Mulan akan merancang akan ke sana lagi bila terasa keindahan dan seronoknya tika berada di sana...

Ole-olenya belum tunjuk lagi di N3 buk hihi...

LYAfrina said...

alahi...cantiknyer hotel tu..msti mahal gak kan...

So Shy Lady (SSL) said...

mnengok gmba2 pon ssl dh rs k best an nya. mmng bali indah yg amat t.tau la bila bleh k sana

Azian Elias said...

Yess.. Bali kampung ku..Tapi rasanya tak balik kampung kot utk 2 3 tahun ni. Nak balik kampung baru ku. Kashmir.. heee...

Berapa semalam kat sini?

penDragon said...

I pun penakut ya amat...takut tgk patung2 tu..., nak2 patung bali. Lebih suka yg moderen2 mcm you ckp lah! mmg cantik lah Bali ni...

m.u.l.a.n said...

kak kasih: mmg cantik... simple je..
*
ayah wan: takpe takpe.. nx time boleh pi lagi..
*
shahlin: insyA one day u akan sampai bali nnti..
*
kakzakie: lain tempat lain pengalamannya.. semuanya akan dikenang sampai bila2... ole2 byk makanan.. byk dha masuk perut.. hehe..
*
lyafrina: tak mahal sgt.. 3star hotel..
*
ssl: insyA nanti ssl akan sampai balik jgk nnti..
*
kak yan: nnti org bali merajuk la.. hehee, nak balik kashmir tu nnti nak ikut ya..
*
pendragon: pergi la mana2 pon kat bali ni, memang penuh dgn patung2...

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

Yaaa baguz takde patung2, sbb deme ni banyak Hindu kan.
Ntah cam ner akak tak bape berminat Bali ni, mungkin sebab pulau tu majoriti Hindu. Elok pun tak de tarian kecak dan ntah apa2 lagi ritual diorang. Tapi de ayam pulas tu memang best Mulan.

aNIe said...

Mulan...kalau lah mcm ni cantiknya tempat tu.. mesti akak pun kalau pergi rasa takmo balik...

Acik Erna said...

mulan..cantik2nya..suka tengok gambar2 ni.gambar last ni tersangat la cantik..biru dari laut kelangit.

m.u.l.a.n said...

mohkemnbara: betol tu.. sbb asyik2 tengok patung tu yg jadi mulanya macam tak gemor pi bali.. tapi bila tengok nature & rasa ayam lunak tu, rasa best jgk pi bali ni..
*
kak anie: mmg cantik.. makan2 pon sedap..
*
acik erna: saya pon suka foto yg last tu.. anak yg amik..