Thursday, May 10, 2012

TIRED TIRED THURSDAY...!!

 Hadooooiiii.. Nak jalan pon tak larat, rasa macam ada tukul besi je kat kaki ni.. Alhamdulillah berakhirnya pulak PROJEK MEGA Z12 semalam (RABU)... 5 weeks ago PROJEK MEGA M9... Demi anak tersayang, lupakan kepenatan yang tersangkut2 dari trip ke Bali tu.. XPDC Bali last day tu sambung kendian eekk.. 


Beli deco2 utk kek punya lah bagai jenis.. Bila sampai masa, hilang semua.. Sebab tak sempat & kepenatan.. Apa2 yang sempat je lah.. Kek besor tu CARROT CAKE.. Yang kecik2 tu Chocolate Muffin je.. 


Untuk Marsha hari tu, dia nak kaler Pink & Biru... Abang nya mintak Hijo & Kuning.. Katanya kalo boleh.. Sebab ada bahan hijo kuning, OK lah.. Apam Polka Dot yang jahat.. Kurang jadi.. Kita hidang yg comel je.. Yang lain tu ternganga macam molot ELMO Sesame Street tu..


Brownies boleh buat awal.. Muffin (bukan Cupcakes tu) pon boleh buat awal.. 


Agar-agar Laici tu mak nya punya... Rajin betol my fren2 kepal2 Pulut Kuning tu... Hehehe, kot orang malas ni mau je tambun sepinggan..


Kanak-kanak RIBENA memang suka sangat ni.. Senang je kan... Ada kawan yg belajor hari tu dah expert.. So dia yang kejekan menggulung Sushi ni..


Rendang Ayam & Nasi Impit pon buat awal satu hari.. Sonang kojo den..!! Pulut Kuning pon senang kukus je.. Serunding Ayam tu hubby beli kat PASAR KHADIJAH last weekend.. 


Nuggets, Spaghetti & Bolognese buat semalam.. Takkan nak goreng Nuggets awal2 hari Selasa kot... Kejam lah gitu.. Kepada my fren2 yang membantu semalam (Rabu), THAAANNNK YOU banyak2.. Moga kalian dimurahkan rezeki & dirahmati Allah selamanya...


Marshmallow Hijo Kuning.. Alhamdulillah ada kaler tema.. Tu pon pilih2 sebab kat bawah tu dah kaler Pink & Putih.. Hehehe.. MARSHAMALLOW HALAL ni order kat THE RUBIES...



Jelly Bean, Gummy Bear & Stick Pop pon dari THE RUBIES...


HAPPY BIRTHDAY DARLING ZHARIF... Moga menjadi anak yang soleh & berjaya dunia akhirat..


Pagi tadi AJK Surau SMS.. Ada USTAZ AZHAR IDRUS kat Dewan Pejabat... Maka bergegas lah kami ramai2 takmo miss... Bior lah penat camna pon.. 2 jam pon tak puas dengar ceramah UAI ni...

21 comments:

lemongrass said...

waduh waduh...
sungguh menawan itu birthday spread yang penuh atas 2-3 meja itu! Sure makan sampai tak ingat all the guests kan!
Awat tak jemput I, boleh jugak I bawak dessert sepinggan dua, hehehe.
Happy birthday to Zharif. Semoga sentiasa dirahmati Allah dan berjaya dunia akhirat.

penDragon said...

Happy b'day Zhariff...moga jadi anak yg soleh...berjaya dunia akhirat. Jaga mummy baik2 taw! Bestnya Mulan dpt tgk live UAI...I pun peminat UAI. 2 jam dgr ceramah dia pun x puas!

Has said...

happy birthday zhariff!!

kasihredha said...

happy birthday zhariff
semoga mjadi anak solleh dan kebanggaan ibuayah:)
wauuuuuuu....menu oh menu...ku tergoda....kalau akak ada sure akak akan cuba semua menu2 kat atas...(tentunya dlm small portion lah kan)

ishhhh sungguh x tahan

whitecappuccino said...

happy birthday zharif!! bestnyer semua hidangan tu..

Acik Erna said...

happy birthday zharif..berbagai makanan maminya masak..

Ayu said...

Happy birthday!! Birthday boy mesti senyum tak lekang tgk food spread yg extensive sungguh. Jeles rasa hati. Nak jugakkkk :P

Azian Elias said...

happy birthday Zharif..mog ajadi anak yang soleh..INSYALLAH..

rajin nya diaaaa....macam2 ado...tak tahan tgk.

zino said...

selamat hari lahir Zharif... amboi meriah nya makan makan....

kakcik said...

Happy belated birthday Zharif. Meriah majlisnya.

Semoga menjadi anak yang soleh dan berilmu ya. :)

GreenJade said...

Happy belated betday to Zhariff. moga mjadi anak yg soleh & terus jd hero kbanggaan family yea.

akak uits...rambang bijit mato den tgk menu bagai nye tu..kalu saye kat situ komfem makin boncit perut yg dah boncit ni..ekekeke

wahida said...

mak aiii...byknya dessert..
suka giler tgk agar2 laici...rasa nak buat je weekend ni...


hepi birthday to zhariff...

faiz fakhirin said...

waaaa...bestnya...msti semakin naik tubuh..hahaha

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
Bior betoi! Ni birthday party ke kenduri kawin. Bape orang yg makan? Anyway, tahniah berjaya memasak pelbagai menu yg dasat2...dan Selamat Ulangtahun Kelahiran Zharif.
Bertuah dpt dengor UAI!!

Nieza said...

meriahnya makanan tu semua sedapx2 belaka..hebat betul chef ni..:)

happy birthday Zharif semoga berjaya dunia akhirat..amin:)

m.u.l.a.n said...

lemongrass: ohhh tq tq.. tunggu I pindah dekat rumah u.. u kena datang kalo I buat buat party tau.. I buat yg senang je & sah2 tak complicated.. hehehee.. tq for d doa..
*
pendragon: tq for the doa.. memang best dengar ceramah UAI tu..
*
has: tq tq..
*
kak kasih: tq for d doa.. menu sempoi je tu.. kalo dekat mmg kami jemput..
*
white cappuccino: tq tq.. menu budak sempoi je.. banyak manisan je hehe..
*
acik erna: tqs acik... ada yg buat awal.. buat sikit2 tp lebih kan menu je.. hehehe..
*
ayu: tqs... tu je yg mummy dia mampu buat.. semua yg x complicated heheh..
*
kak yan: tq tq.. ada kawan tolong, rajin la sikit... kalo takde yg tolong pasti nya malas.. hehehe..
*
zino: tq abah zino... bday party kena meriah sikit sbb ramai budak hehehe..
*
kakcik: tqs kakcik atas doa tu... bday setahun sekali, buat je la sementara masih bawah umor hehehee..
*
green jade: thaaaannkk you... kalo dekat mmg kena paksa datang tau..
*
wahida: party kanak2 Ribena mmg kena byk dessert kan.. kasi meriah gitu.. biorpon x sedap.. hahahha... tqs for d wish..
*
faiz: sudah pasti..!!!! hahahha..
*
mohkembara: kenduri kawin mmg x mampu... ni menu budak, kasi byk sweets2 & kaler2 je.. hehehe.. tqs for d wish...UAI mmg best..
*
nieza: tqs for d doa.. isshh, apa lak chef.. heheee, ni menu budak je... sempoi sebolehnya...

FaAtip said...

UWAAAAAA!!! GAMBOR NEW ZEALAND DAH TERDELETE KE? UWAAAAAA lagi....

Fabulous Me said...

Sedap mmg sedap sis.. tp mte yg memandang ni seksa. lapo!

-gedek! said...

UAI rocks!

Papa Mifz said...

wah kak...makanan2 tuh semuo nampak sungguh menggoda kami yg tgk nih...

happy birthday utk Zharif...semoga membesar menjadi kebanggaan keluarga...amin..

m.u.l.a.n said...

fa: slide.com dah tutup business maaa.. wait wait i re-post entry pasal NZ..
*
fab me: alaaa... menu kids ni biasa2 je la.. hehee, mai sini makan sama2..
*
gedek: ohh yes...!!!
*
papamifz: tq tq... makanan biasa2 jo lah.. hehehe..