Wednesday, May 16, 2012

NEW ZEALAND - DAY 4 (RE-POST)

Day 4 = 26 Dec 2005, kami check put dari hotel @ ROTORUA... Jauh perjalanan jugak hari tu.. Nak drive nun ke utara...


Tapi kami drive ke TAUPO dulu.. Sebab hubby nak pekena BUNGY JUMP kat TAUPO ni.. Sangat femes..Biorlah dia merasa sesorang diri.. Takde nya nak ikut.. Gayat tahap gaban masa tu. Gila tinggi... Nak amik foto pon seriau.. So amik kat sini je lah.. 


Lepas BUNGY JUMP, dia nak naik HUKA JET pulak.. OK tak de hal. Bawak si boboy.. Ni sementara menunggu giliran.. Lepak kat CAFE.. Depa kasi bebudak ni kaler2.. Hilang boring menunggu..


Suka sangat deco CAFE ni.. Semua dari kayu..


Posing budak pompuan yg akan kena tinggal.. Umur dia masa ni, memang very the atached to the father.. Hehheee, kasi can the mother relax2 sikit...


Huwa hahaha, si pompuan kecik tengah melalak takmo kena tinggal... 


Best jugak eekkk... Nak try tapi sape nak jaga anak..?? Nak la pergi kalo hubby teman kan... Takpe lah.. Next time kot. Bila lah tu..???



Waaahhh... Suka sangat kalo mereka gumbira... Kuyop lenjon lah tu.. Opss, tapi ada waterproof jaket tu lah.. Lenjon kat luar je..


Singgah cari minuman & snacks.. Lalu depan JADE FACTORY.. Tapi takmo lah masuk sebab nak kejar masa.. Nak kena drive jauh lagi ni.. 


I ni kan..... Pantang jumpa bebiri ramai2 tengah makan rumpots cenggini. Mesti paksa hubby stop kete tepi jalan... Apa pedoli orang lalu lalang sebab so the jakuns one... Huwa hahaaa...



Here oso maaaaa.... 


Asal ada spot & angle cantik, memang kami akan berhenti... Self-timer lah camera tu.. Taruk atas kereta.. Hehehe... Somewhere @ LAKE PUPUKE rasanya...


Cuaca sunguh cantik hari tu.. Alhamdulillah...


Kalo lah duduk lama kat sini, mau kami cacak tent join depa2 kat camping site tu..!!! Sangat jeles tahap gaban dengan diorang tu...


Stop kejap amik angin.. Ni area RUAKAKA rasanya.. Slide.com dah tutup business.. Lupa nak backup slide New Zealand tu.. Maka info2 semuanya gone..!!


Perjalanan hari ke 4 tu.. About 410km from TAUPO to WHANGAREI.. Tido kat Whangarei malam tu...

17 comments:

kasihredha said...

Mulan...makan kat sana mcmana?(org kuat mkn mesti tanya pasal mkn kan)
Ada resto halal tak? dengar cite x leh bawa mknan masuk ke NZ...betul ke?

Ayu said...

Tabiknya pada sesiapa yg buat bungy jump. Nak berdiri tepi jambatan pun seriau, apatah lg nak lompat.. Hehe.. :P

kakcik said...

Memang cantik sangat pemandangannya. :)

kucingorengemok said...

agak² budak pompuan besar pun melalak juga takmo kena tinggal, tapi dalam hati la kot, hehehe

Acik Erna said...

salam mulan..bila bawak kete sendiri..memang ada kesempatan untuk berhenti untuk mengambil gambar kan

-gedek! said...

hehe... budak2 kecik kecik lagi... masih larat dokong...

Kakzakie said...

Bungy jump kalau ada sakit jantung turun je kena masuk ambulan rasanya, kakak tengok pun dah ngeri...

GreenJade said...

suke sgguh saye tgk trip akak berbeza dgn trip kwn2 lain..akak sukakan nature..cantik2 view nye kadang2 tenganga2 saya taktau nak komen camne..sbb suma cantik2 belake..(alaa takde button 'like' la sini kak hehe)

Cik FaRiZaM said...

subhanallah...cantik pemandangan kat sini ...rasa nak gak p.


salam singgah n follow sini.......

dr
afasz.com

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

huiii.. best gilerr! salute cik abg mulan berani naik bungy jump tu...

penDragon said...

I x sanggop rasanyank buat bungee jumping tu, heee x berani..jenis gayat tempat tinggi mcm ni. best NZ kan Mulan, pemandangannya cantik amat! I pun harap akan dpt visit NZ jugak satu hari nnti...nk visit perkampungan Hobbit dlm movie Lord of The Ring tu..hihi...

m.u.l.a.n said...

kak kasih: betol.. NZ sgt strict.. takleh bawak masuk sikit pon makanan..
*
ayu: kita serupa.. nak pandang bawah pon gayat..
*
kakcik: begitulah ciptaan Ilahi..
*
kog: heheee...
*
acik erna: betol tu acik.. bawak kereta sendiri boleh berhenti mana kita suka..
*
gedek: ha ahh, budak2 kecik lagi.. gendong belakang senang..
*
kak zakie: tinggi sangat tau.. memang seriau nak pandang bawah..
*
greenjade: yezzaaa... i love nature..!! tq tq...
*
cik fariza: tqs sudi singgah... memang cantik subhanallah.. pergi lah NZ nanti ya..
*
kak madiha: dia tu selagi boleh semua nak cuba.. saya tak berani macam dia..
*
pendragon: memang cantik NZ ni.. tu la frust jgk tak dapat sampai ke lokasi shooting LOTR tu.. tapi alhamdulillah banyak tempat jgk kami dapat visit kat NZ tu..

Anonymous said...

pepasal bertapis mke.wanted ke

Papa Mifz said...

gambar2 dalam blog akak semuo nyer cantek2 belaka...:)

Mr.Clive said...

wahhhh best best aritu bali! skrng sini pulak!niceee!

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
It is said that there are more sheep than people in NZ!

Azian Elias said...

Akak rsa akak nak pegi lah ke NZ ni. Banyak lake kan.. cantik2..